• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404022014200
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان خبر داد

مقاوم سازی ۱۷۸ هزار واحد روستایی/ تامین زمین برای ۵۰۰ واحد مسکن محرومان شهری

مقاوم سازی ۱۷۸ هزار واحد روستایی/ تامین زمین برای ۵۰۰ واحد مسکن محرومان شهری

ایسنا/گیلان مدیرکل بنیاد مسکن گیلان، از بهسازی و مقاوم سازی بالغ بر ۱۷۸ هزار واحد مسکونی روستایی خبر داد و گفت: شاخص اجرای طرح های هادی روستایی گیلان نیز به ۶۱ درصد رسید.

حامد دائمی در گفت وگو با ایسنا، ایران و گیلان را جزء مناطق حادثه خیز دانست و اظهار کرد: شاخص مقاوم سازی مسکن روستایی در کشور هفت درصد بود لذا از سال ۸۴ طرح بهسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی آغاز شد و اکنون به ۵۴ درصد رسیده است.

وی شاخص مقاوم سازی مسکن روستایی گیلان را ۵۹ درصد دانست و افزود: از ۲۹۸ هزار واحد مسکونی روستایی در استان، بالغ بر ۱۷۸ هزار واحد، مقاوم سازی شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با اشاره به ابلاغ تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی و آغاز فرایند پرداخت به متقاضیان از امروز، تصریح کرد: بالغ بر ۱۲۰ هزار واحد کم دوام روستایی داریم و متقاضیان می توانند از طریق بنیاد مسکن شهرستان ها به هشت بانک عامل معرفی شوند و نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنند.

دائمی با بیان اینکه مقاوم سازی مسکن روستایی با آورده مردم در کنار تسهیلات کم بهره اجرا می شود، گفت: تاکنون از بالغ بر ۱۱۸ هزار واحد روستایی مقاوم رونمایی شده و مابقی در دست اجراست.

وی ۱۰ درصد سهمیه استان در تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی را ویژه شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت دانست و اضافه کرد: متقاضیان پس از اخذ پروانه ساختمانی به بانک های عامل معرفی می شود. بانک های عامل نیز باید همکاری لازم را جهت تسریع در تشکیل پرونده و پرداخت تسهیلات داشته باشند.

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با اشاره به اهمیت صدور اسناد روستایی، ادامه داد: اراضی فاقد سند در داخل طرح های هادی روستایی که کاربری مسکونی ندارند، نمی توانند مجوزهای لازم را جهت اخذ پروانه ساختمانی دریافت کنند لذا امکان صدور سند برای این اراضی از طریق قانون تعیین تکلیف سازمان ثبت اسناد و املاک وجود دارد.

وی با بیان اینکه صدور سند از طریق قانون الحاق با محوریت بنیاد مسکن و دهیاران و شوراهای روستا نیز امکان پذیر است، گفت: تاکنون بالغ بر ۱۷۹ هزار جلد سند روستایی را صادر کردیم. با دستور استاندار گیلان به ادارات کل بنیاد مسکن و ثبت اسناد و املاک، امسال، سال صدور اسناد روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت است.

دائمی از اجرایی شدن قانون الزام سند در آینده نزدیک خبر داد و از روستاییان خواست نسبت به اخذ سند اراضی خود اقدام کنند و بیان کرد: صدور سند ضمن رفع دغدغه مندی روستاییان، فرآیند صدور پروانه ساختمانی و پایان کار را تسهیل می کند.

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با بیان اینکه از ۲۰۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، تهیه طرح هادی برای ۲۰۴۱ روستا انجام شده است، تاکید کرد: در گام بعدی به دنبال تهیه طرح برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار هستیم. مدت زمان اجرای طرح های هادی ۱۰ ساله بوده و لذا بازنگری طرح های هادی را با توجه به اعتبارات ملی و استانی در دستور کار داریم.

وی از بازنگری بالغ بر ۱۱۵۰ طرح هادی روستایی نیز خبر داد و عنوان کرد: مسئولان در بازنگری طرح های هادی، نیاز واقعی روستاییان بومی را ببینند و توسعه و عمران روستا را در نظر بگیرند تا بتوانیم مشکل مسکن و معیشت و اقتصاد روستاییان را حل کنیم.

دائمی شاخص اجرای طرح های هادی در استان را نیز ۶۱ درصد دانست و خاطرنشان کرد: بالغ بر ۳.۳ میلیون مترمربع اجرای آسفالت به طول ۷۸۰ کیلومتر در روستاها انجام شده است.

وی ماهیت تشکیل بنیاد مسکن را در ساخت مسکن محرومان از طریق تامین زمین رایگان دانست و اضافه کرد: بنیاد مسکن از محل حساب ۱۰۰ و تسهیلات کم بهره و اعتبارات عمرانی نسبت به ساخت مسکن محرومان در روستاها اقدام می کند. در این راستا با همکاری نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد و بهزیستی و بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام، ساخت ۶۵۰۰ واحد مسکن روستایی را در دستور کار قرار دادیم که بالغ بر ۵۵۰۰ واحد به اتمام رسیده و مابقی نیز در دست اجراست.

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با بیان اینکه ساخت مسکن محرومان در شهرها نیز از سوی بنیاد مسکن و با محوریت وزارت راه و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن دنبال می شود، تاکید کرد: سهمیه سه ساله گیلان ۱۴۵۰ واحد است که در صورت تامین زمین رایگان، احداث خواهد شد. تاکنون برای بالغ بر ۵۰۰ واحد، تامین زمین انجام و ساخت و ساز واحدها آغاز شده است.

دائمی از تخصیص تسهیلات کم بهره ۴۰۰ میلیون تومانی برای دهک های اول و دوم و ۳۰۰ میلیون تومانی برای دهک های سوم و چهارم خبر داد و بیان کرد: این تسهیلات از محل صندوق زمین و ساختمان تامین می شود و لذا از شهرداران انتظار داریم که اهتمام لازم در صدور پروانه های ساختمانی را داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha