به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ خبر کلیک کنید.
کیمیاگری برای اولین بار در تاریخ انجام شد
فیزیکدانان با استفاده از بزرگترین برخورددهنده اتم جهان توانستند سرب را به طلا تبدیل کنند.
عکس روز ناسا از یوگی و دوستان در مریخ!
عکس روز ناسا سنگ «یوگی راک» را در کنار چند کاوشگر و تجهیزات دیگر روی سطح مریخ نشان میدهد.
تلسکوپ هابل یک سیاهچاله بزرگ سرگردان را کشف کرد
عکس ۶ تکه از یک اختلال جزر و مدی در اطراف یک سیاهچاله کلانجرم، برخورد با یک ستاره و به دنبال آن انفجاری را نشان میدهد که در مشاهدات پرتو ایکس و نور مرئی تلسکوپ فضایی هابل شناسایی شده است.
«اختلال اضطراب پس از سانحه» قابل درمان شد
در حالی که «اختلال اضطراب پس از سانحه»(PTSD) میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است، محققان در یک مطالعه جدید میگویند که تحریک عصب گردن میتواند علائم آن را به طور کامل از بین ببرد.
پاپ جدید کلیسای کاتولیک که نخستین پاپ آمریکایی تاریخ است، فارغالتحصیل رشته ریاضی است.
یک شرکت اسپانیایی GPS را به ماه میبرد
پروژه لوپین(LUPINE) از ماهوارههای موجود در مدار ماه برای کمک به مسیریابی در سطح ماه استفاده خواهد کرد.
مقتولی که در دادگاه برای قاتل خود تقاضای بخشش کرد!
یک مرد متوفی با استفاده از فناوری جعل عمیق(Deepfake) توانست بیانیه تاثیرگذاری در دادگاه ارائه دهد.
رئیس جمهور ترامپ، مت اندرسون (Matt Anderson)، سرهنگ سابق نیروی هوایی را به عنوان معاون رئیس ناسا معرفی کرد.
آزمایش خانگی سرطان دهانه رحم تاییدیه دریافت کرد
سازمان غذا و داروی آمریکا برای یک آزمایش خانگی پیشرفته سرطان دهانه رحم تاییدیه صادر کرد.
برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما
تیمی از پژوهشگران کرهای جوهری نوآورانه برای ساخت برچسب روی بدن طراحی کردهاند که میتواند بدون نیاز به ورود به بدن، علائم حیاتی را رصد کرده و به هشداردهندهای هوشمند برای بیماریها تبدیل شود.
اندازهگیری دارو در شیر مادر با یک پد مخصوص
برای مادرانی که از درد بدن پس از زایمان رنج میبرند، استامینوفن میتواند کمک بزرگی باشد، اما برای نوزادان تازه متولد شده چندان مناسب نیست. یک پد شیردهی جدید با در نظر گرفتن این واقعیت طراحی شده است و میزان داروی موجود در شیر مادر را اندازهگیری میکند.
جنسیت در انتصاب رؤسای دانشگاهها هیچ نقشی ندارد/رویکرد مردانه یا زنانه کردن این مراکز را ندارم
وزیر علوم با بیان اینکه رویکرد مردانه یا زنانه کردن دانشگاهها و مراکز علمی کشور را ندارم، گفت: برای انتصاب مدیران شایسته خانم در دانشگاهها و مراکز علمی تاکید کردم.
بروز نشانههای پارکینسون با مصرف غذاهای فوقفرآوریشده
افرادی که رژیم غذاییشان بیشتر شامل خوراکیهای صنعتی مانند بیسکویت، غلات صبحانه آماده و سوسیس میشود، ممکن است در معرض بروز زودهنگام نشانههایی از یک بیماری عصبی قرار داشته باشند؛ مسألهای که پژوهشگران بهتازگی مورد بررسی قرار دادهاند.
واکسن زونا، خطر سکته قلبی و مغزی را کاهش میدهد
هر سال تعداد زیادی از افراد بالای ۵۰ سال درگیر بیماری زونا میشوند؛ یک بیماری با ضایعات پوستی دردناک که گاهی عوارض جدیتری هم بهدنبال دارد. پیشگیری از بیماری فوق با کمک واکسن، امکانپذیر است. اما پژوهش جدیدی نشان داده که واکسن این بیماری ممکن است فوایدی فراتر از پیشگیری از زونا داشته باشد.
تجهیز گلخانههای خاکی به سامانههای نانوحباب ایرانی
فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان با توسعه سامانههای نانو حباب طی ۵ سال اخیر علاوه بر تجهیز گلخانههای هیدروپونیک به این فناوری، توانستند این فناوری را در چندین گلخانه خاکی برای بهبود سطح عملکرد آن گلخانهها مورد بهرهبرداری قرار دهند.
قابلیت جدید یک تلسکوپ فضایی برای مطالعه سیارههای در حال مرگ
دانشمندان با استفاده از قابلیت جدید تلسکوپ فضایی «نانسی گریس رومن»(RST) میتوانند سیارههای در حال مرگ را مطالعه کنند.
گسل درونه، مسبب رخداد ۱۳ زمینلرزه در زمانآباد استان سمنان/ثبت زلزله ۴ در ماهدشت و ۳.۲ در بندرعباس
در هفته گذشته زمانآباد استان سمنان با ۱۳ زمینلرزه با بزرگای بین ۲.۵ تا ۵ لرزید، ضمن آنکه در ماهدشت استان البرز زلزلهای به بزرگای ۴ و در بندرعباس استان هرمزگان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۲ رخ داد.
موفقیت دانشبنیانهای ایرانی در ساخت کمپرسورهای ضد انفجار
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان ماشینسازی با اشاره به موفقیتهای یکی از شرکتهای تولیدکننده کمپرسور از آمادگی این ستاد برای برداشتن موانع موجود در مسیر توسعه این شرکت خبر داد.
ترکیبی منحصربفرد از «فناوری نانو» و «بلاکچین» برای پایان جعل برند
یک استارتاپ اسپانیایی با بهرهگیری از نانوذرات و بلاکچین، راهکاری نوآورانه برای احراز اصالت کالا و گذرنامه دیجیتال محصول (DPP) ارائه داده است. این فناوری با تولید کدهای QR پویا و ایمن، امکان رهگیری، مقابله با جعل و مشارکت مصرفکننده را فراهم میکند. این استارتاپ در مسیر رشد جهانی، دو بازار در حال توسعه اصالتسنجی برند و گذرنامه دیجیتال را هدف قرار داده است.
امضای قرارداد پژوهشی بین سازمان جهاددانشگاهی شهید بهشتی و شرکت نفت فلات قاره
در حاشیه نمایشگاه بینالمللی نفت تهران، سازمان جهاددانشگاهی شهید بهشتی و شرکت نفت فلات قاره ایران، قرارداد پژوهشی به منظور بررسی و تحلیل ناپایداری چاهها در سازندهای شیلی امضا کردند. این قرارداد با عنوان «تحلیل ژئوشیمیایی - ژئومکانیکی پایداری دیواره چاه در سازندهای شیلی» تدوین شده است.
دانشگاه آزاد اسلامی، بستری برای درخشش استعدادهای معلولان
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در اختتامیه المپیاد ملی علمی مهارتی، به تلاشهای دانشگاه برای حمایت از دانشجویان دارای معلولیت اشاره کرد.
برگزاری دومین رویداد و جایزه فناوریهای همافزای هوش مصنوعی
دومین رویداد و جایزه «آیسا» فناوریهای همافزای هوش مصنوعی، ۲۹ و ۳۰ مهرماه امسال با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری برگزار میشود.
فناوری در خدمت مقررات؛ ورود دوقلوی دیجیتال و هوش مصنوعی به مبحث ۱۹
عضو کمیته تخصصی ویرایش پنجم مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان با اشاره به رونمایی از ویرایش پنجم مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، از ورود مفاهیمی همچون هوش مصنوعی، دوقلوی دیجیتال و اینترنت اشیاء به مقررات ساختوساز خبر داد و تأکید کرد: این ویرایش، گامی در جهت سادهسازی مقررات، ارتقاء بهرهوری تاسیسات و حرکت بهسوی مدیریت یکپارچه انرژی در ساختمانهاست.
تولید دستگاه الکتروشوک خودکار در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
فناوران یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، موفق به طراحی و تولید دستگاه الکتروشوک خودکار برای احیای بیماران مبتلا به ایست قلبی در خارج از محیطهای درمانی شدند.
پژوهشگران استرالیایی دو سیستم منحصربهفرد و مقرونبهصرفه را با بهرهوری انرژی بالا ابداع کردهاند که از اوره موجود در ادرار و فاضلاب برای تولید هیدروژن استفاده میکنند.
عوامل مؤثر بر تغییرات دریاچه بختگان
«تجزیهوتحلیل عوامل مؤثر بر تغییرات سطح دریاچه بختگان» طرح پژوهشی امیررضا کشتکار دانشیار مرکز تحقیقات بینالمللی بیابان دانشگاه تهران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.
مدیریت کارخانههای نوآوری باید به دست بخش خصوصی باشد
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، کارخانههای نوآوری را موتور محرک زیست بوم نوآوری و فناوری کشور توصیف کرد و گفت: اعتقاد داریم مدیریت این کارخانهها باید بر عهده بخش خصوصی باشد و مدیریت دولتی منجر به متروکه شدن این مراکز میشود.
دانشگاهها تا ۱۰ سال آینده با کاهش شدید دانشجو مواجه میشوند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه دانشگاههای ایران تا ۱۰ سال آینده با کاهش شدید جمعیت دانشجویی مواجه خواهند شد، گفت: جذب دانشجویان خارجی راهکاری کلیدی برای حفظ ظرفیتهای آموزش عالی است.
کاهش چشمگیر زمان تحلیل سازههای بنایی با الگوریتم نوین پژوهشگران ایرانی
با استفاده از ترکیبی از روشهای پیشرفته بهینهسازی و مدلسازی هوشمند، پژوهشگران موفق شدهاند ضمن حفظ دقت بالا، زمان لازم برای انجام محاسبات را بهطور میانگین ۳۰ تا ۴۶ درصد کاهش دهند.
تفاهمنامهای برای توسعه فعالیتهای علمی و حل مسائل صنعت آب با کمک نخبگان
تفاهمنامهای میان شرکت آبفای قزوین و بنیاد نخبگان استان برای توسعه فعالیتهای علمی و حل مسائل صنعت آب امضا شد. در این همکاری فناوریهایی نظیر تصفیه آب با نانوکلر و حذف ارسنیک با جاذبهای نوین مورد توجه قرار گرفته است.
افزودن رشته «فوریتهای پزشکی و مشاوره» به آزمون ارشد علوم پزشکی
رشته «فوریتهای پزشکی و مشاوره» به رشتههای امتحانی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ افزوده شد.
آغاز هفته خوابگاه در دانشگاههای علوم پزشکی از امروز
هفته خوابگاههای دانشجویی با شعار «خوابگاه خاستگاه دوستی، رشد و پرواز اندیشهها» در دانشگاههای علوم پزشکی از امروز آغاز میشود.
محدودیت، هرگز مانعی برای نخبگی نخواهد بود
معاون علمی رییس جمهور با بیان اینکه محدودیت، هرگز مانعی برای نخبگی نخواهد بود، گفت: در این راستا در بنیاد ملی نخبگان رویکرد این است که نخبگی مرز ندارد.
تغییرات بودجه در فنلاند که شکایت دانشگاهیان را به همراه داشت
سازمانهای دانشجویی و چندین نماینده بخش آموزش عالی در فنلاند از تغییرات اخیر دولت ائتلافی نخست وزیر پتری اورپو در مالیات و هزینههای عمومی که شامل تخفیفهای مالیاتی برای شرکتها و کارمندان و همچنین کاهش قابل توجه هزینههای اصلی آموزش عالی است، انتقاد کردهاند.
دوره صنعتی کاربردها و مزایای اقتصادی و تجاری فناوری نانو در صنایع پلیمر و پلاستیک
در راستای ترویج صنعتی فناوریهای نانو و میکرو، دوره صنعتی کاربردها و مزایای اقتصادی و تجاری فناوری نانو در صنایع پلیمر و پلاستیک، روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت از ساعت ۱۷ تا ۱۹ برگزار میشود.
دانشکدگان علوم و فناوریهای میانرشتهای دانشگاه تهران دانشجو میپذیرد
دانشکدگان علوم و فناوریهای میانرشتهای دانشگاه تهران برای نخستین بار از سه مجموعه مهندسی برق، فیزیک و فوتونیک در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی فوتونیک دانشجو میپذیرد.
در هفتمین گردهمایی گردانندگان اینترنت ایران چه گذشت؟
هفتمین گردهمایی گروه گردانندگان اینترنت ایران (ایرناگ) در شهر اصفهان و با طرح و ارائه تازهترین موضوعات فنی پیرامون زیرساخت، شبکه و اینترنت برگزار شد.
رویکرد دانشبنیان و علممحور پیشگیری از فساد؛ شعار سازمان بازرسی در نمایشگاه کتاب
رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی گفت: شعار سازمان بازرسی کل کشور در نمایشگاه کتاب رویکرد دانشبنیان و علممحور به مسئله پیشگیری از فساد است.
ضرورت سرمایهگذاری برای تربیت نخبگان به منظور رفع مشکل صنایع بزرگ
دبیر نهمین کنگره بینالمللی رنگ و پوشش با بیان اینکه با زنگ خطر برای تمامی صنایع مرتبط با رنگ مواجه هستیم، گفت: باید سرمایهگذاریهای لازم برای تربیت نخبگان در این زمینه صورت بگیرد؛ چرا که اتکا به نخبگان میتواند شرایط فعلی در صنایع رنگ و پوشش را بهبود ببخشد.
جشنواره ملی صنایعدستی دانشجویی «دستان» تمدید شد
با توجه به استقبال چشمگیر و درخواستهای مکرر هنرمندان و دانشجویان علاقهمند به حوزه صنایعدستی، مهلت ارسال آثار به جشنواره ملی صنایعدستی دانشجویی «دستان» به مدت ۷ روز تمدید شد.
نمایهشدن نشریه «مطالعات کشورها» در پایگاه بینالمللی اسکوپوس
مجله «مطالعات کشورها»، از نشریات علمی پژوهشی دانشگاه تهران، در پایگاه بینالمللی اسکوپوس نمایه شد.
افزایش مشارکت دانشگاهیان در ارائه خدمات بشر دوستانه
تفاهمنامه همکاری مشترک بین سازمان جوانان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همزمان با روزجهانی صلیب سرخ و هلال احمر به دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور امضا شد.
انتهای پیام
نظرات