• یکشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404022114650
  • خبرنگار : 50026

سرپرست محیط زیست استان تاکید کرد

اهمیت حفاظت از آهو و جبیر به عنوان یکی از گونه‌های در معرض خطر در خراسان جنوبی

اهمیت حفاظت از آهو و جبیر به عنوان یکی از گونه‌های در معرض خطر در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت حفاظت از آهو و جبیر به عنوان یکی از گونه‌های در معرض خطر، گفت: چالش‌های زیست محیطی و تهدیدات موجود نیازمند برنامه‌های ویژه‌ای برای تکثیر و پرورش این گونه و جلوگیری از شکار غیر مجاز است.

علی خانی در گفت و گو با ایسنا به تشریح تهدیدات زیست محیطی اصلی در خراسان جنوبی پرداخت و گفت: تغییر اقلیم، خشکسالی، بحران آب، از بین رفتن پوشش گیاهی و کمبود علوفه برای حیات‌وحش از جمله چالش‌های جدی ما هستند.

وی افزود: همچنین توزیع گسترده سلاح به شکارچیان و افزایش شکار غیر مجاز، کمبود خودرو و نیروی انسانی کارشناس و محیط بان برای حفاظت از زیستگاه‌ها، و ایراد خسارت گسترده توسط تشی به پوشش گیاهی مناطق، به ویژه درختان بنه از دیگر مشکلاتی است که با آن مواجه‌ایم.

وی همچنین به تعارض انسان و حیات وحش، زنده‌گیری و قاچاق هوبره به دلیل مشکلات معیشتی و فقر جوامع محلی، و حضور دام بیش از ظرفیت در زیستگاه‌های حیات وحش اشاره کرد و افزود: محدودیت منابع اعتباری برای حفاظت از محیط زیست نیز مزید بر علت است.

خانی در ادامه به اهمیت افزایش آگاهی عمومی درباره تهدیدات زیست محیطی اشاره کرد و گفت: این امر با آموزش‌های زیست محیطی، فرهنگ‌سازی در سنین پایین، و گنجاندن مباحث زیست محیطی در کتب درسی امکان‌پذیر است. همچنین، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای جوامع محلی می‌تواند مؤثر باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های مقابله با تغییرات اقلیمی گفت: کاشت نهال در کانون‌های ریزگرد، اجرای طرح‌های بذرپاشی، و ایجاد سامانه‌های آبگیر از جمله اقداماتی است که در این راستا انجام می‌شود.

خانی همچنین به اقدامات انجام شده برای حفاظت از تنوع زیستی و گونه‌های در معرض خطر اشاره کرد و گفت: اجرای طرح‌های تکثیر و پرورش آهوی ایرانی و جبیر از جمله اقدامات شاخص ماست. همچنین جلوگیری از شکار غیرمجاز و جذب نیروی انسانی محیط بان از دیگر اقدامات است.

وی در مورد پروژه‌های خاص برای احیای مناطق آسیب‌دیده زیست محیطی گفت: طرح ارتقای مناطق مستعد از شکار ممنوع به حفاظت‌شده و پناهگاه حیات وحش از جمله پروژه‌های مهم است‌.

سرپرست محیط‌زیست استان در ادامه به نقش نهادهای دولتی و غیردولتی در بهبود وضعیت محیط زیست اشاره کرد و گفت: حفاظت از محیط زیست نیازمند تعامل بین دستگاه‌های مختلف و اقشار جامعه است. اداره کل حفاظت محیط زیست استان با انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با دستگاه‌های مختلف سعی در بهبود وضعیت محیط زیست دارد.

وی درخصوص برنامه‌های ترویج استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و حفاظت از جنگل‌ها و مراتع در برابر تخریب و آتش‌سوزی‌ها گفت: آموزش و فرهنگ‌سازی و جلوگیری از چرای غیرمجاز از جمله راهکارهاست.

خانی به نقش جوامع محلی در حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: آموزش جوامع محلی و استفاده از ظرفیت آن‌ها در پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی از اولویت‌های است.

وی ادامه داد: توانمندسازی جوانان در زمینه مسائل زیست محیطی با راه‌اندازی تشکل‌های زیست محیطی و خانه‌های محیط زیست در روستاها و دانشگاه‌ها در دستور کار ما قرار دارد.

سرپرست محیط زیست خراسان‌جنوبی یادآورشد: با تعامل و استفاده از تجربیات موفق در دیگر استان‌ها می‌توانیم گام‌های مؤثرتری در حفظ محیط زیست برداریم.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha