به گزارش ایسنا، کاوشگر «کاسموس ۴۸۲»(Kosmos 482) روز ۱۰ مه پس از بیش از پنج دهه گردش به دور سیاره ما، روی زمین سقوط کرد. به گفته آژانس فضایی روسیه، ورود مجدد به جو در ساعت ۲:۲۴ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی بر فراز اقیانوس هند در غرب شهر جاکارتا اندونزی رخ داده است. به نظر میرسد کاسموس ۴۸۲ بدون هیچ آسیبی در دریا سقوط کرده است.
به نقل از اسپیس، اطلاعات ارائهشده فقط تخمین هستند. سایر آژانسهای فضایی و سازمانهای ردیابی، مکانهای گوناگون ورود مجدد را از جنوب آسیا تا شرق اقیانوس آرام پیشبینی کردهاند. مشخص نیست که چه زمانی یا آیا اصلا پاسخ قطعی درباره محل سقوط کاسموس ۴۸۲ دریافت خواهیم کرد یا خیر.
«جیانلوکا ماسی»(Gianluca Masi) ستارهشناس «پروژه تلسکوپ مجازی»(Virtual Telescope Project)، تصویری از کاسموس ۴۸۲ را در یکی از مدارهای پایانی آن و هنگام عبور بر فراز شهر رم ایتالیا درست پیش از طلوع آفتاب در روز ۱۰ مه ثبت کرد. ماسی در وبسایت خود نوشت: در این عکس، کاوشگر به صورت ردی که از بالا وارد میدان دید شده و به گوشه پایین سمت راست میرود، قابل مشاهده است. این عکس مجموع چهار عکس است و به همین دلیل، رد کاسموس ۴۸۲ به صورت یک خطچین دیده میشود.
زمین آن سیارهای نبود که قرار بود کاسموس ۴۸۲ روی آن فرود بیاید. این فضاپیما بخشی از برنامه «ونرا»(Venera) اتحاد جماهیر شوروی بود که در دهههای ۱۹۶۰، ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰ ناوگانی از کاوشگرها را به سیاره زهره فرستاد.
کاسموس ۴۸۲ در سال ۱۹۷۲ به سمت سیاره خواهر جهنمی و داغ زمین پرتاب شد اما بروز یک مشکل در موشک آن، فضاپیما را در مدار بیضوی اطراف زمین گیر انداخت. نیروی کشش جوی طی ۵۳ سال بعد، کاوشگر را به آرامی اما با اطمینان به پایین کشید و نهایتا به این پایان دراماتیک منجر شد.
بیشتر قطعات بزرگ زبالههای فضایی مانند ماهوارههای فرسوده و بدنه موشکهای مصرفشده در طول سفرهای آتشین خود به زمین متلاشی میشوند و بارشهای شهابی مصنوعی ایجاد میکنند. با وجود این، با توجه به این که کاسموس ۴۸۲ برای زنده ماندن در یک سفر پرسرعت از میان جو متراکم زهره طراحی شده بود، این احتمال وجود دارد که به صورت یکپارچه به زمین رسیده باشد.
کاسموس ۴۸۲ حدود یک متر عرض و ۴۹۵ کیلوگرم وزن دارد. به گفته «مارکو لانگبروک»(Marco Langbroek) ردیاب ماهواره اهل هلند، اگر کاسموس ۴۸۲ هنگام ورود مجدد به جو متلاشی نشده باشد، احتمالا با سرعت حدود ۲۴۰ کیلومتر در ساعت به سطح زمین برخورد کرده است.
انتهای پیام
نظرات