آرزو حسینی، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: سواد سلامت ابعاد مختلفی از جمله پیشگیری، مراقبت، حقوق سلامت، تغذیه، سبک زندگی سالم و همچنین سلامت روان و سلامت جنسی و باروری را در بر میگیرد که همه اینها، عوامل کلیدی و متضمن سلامت خانواده و جامعهاند.
وی افزود: مادرانی که از سواد سلامت بالایی برخوردارند، میتوانند مراقبتهای دوران بارداری را به درستی انجام دهند، تغذیه مناسبی برای خود و خانواده تامین کنند، به موقع از خدمات بهداشتی استفاده کرده و نشانههای خطر بیماریها را بههنگام تشخیص دهند.
این متخصص زنان خاطرنشان کرد: برنامههای مراقبتی در حوزههایی از جمله سلامت مادران، مراقبتهای قبل از بارداری، دوران بارداری و حتی بعد از زایمان و همچنین مراقبتهای جامع کودکان میتواند سرمایه انسانی کشور را تقویت و مسیر رشد جمعیت را هموار کند.
او اظهار کرد: مادران باردار اگر از سواد سلامت کافی برخوردار باشند، میتوانند به راحتی از جنین خود محافظت کنند و فرزندی توانمند به دنیا بیاورند و جامعه را از مواهب یک انسان سالم و قوی بهرهمند کنند.
حسینی بر اهمیت سلامت اولیه در دختران نوجوان تاکید کرد و افزود: دختران امروز اگر سالم باشند، مادران فردا بارداریهای ایمن و بیخطری را تجربه میکنند و در نهایت فرزندان سالمی به دنیا میآورند که منابع انسانی قوی برای آینده کشور خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: توجه به سلامت، نه تنها در دوران جنینی و نوزادی بلکه قبلتر از آن و پیش از لقاح نیز حائز اهمیت است و از همین رو، آموزشهای سلامتمحور به زوجین جوان که در آستانه ازدواج هستند و همچنین زنانی که قصد بارداری دارند بسیار مهم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان بر لزوم انجام غربالگریهایی از جمله ماموگرافی (تصویربرداری از پستان) برای غربالگری سرطان سینه و پاپاسمیر برای غربالگری سرطان دهانه رحم، تاکید کرد و هرگونه سهلانگاری در این خصوص را موجب افزایش خطر ابتلا به بیماریهای جدی و کاهش فرصت تشخیص زودهنگام دانست.
حسینی گفت: علاوه بر آن، کسانی که قصد بارداری دارند لازم است به منظور دریافت مشاورههای تخصصی و انجام آزمایشها و غربالگریهای مورد نیاز، حداقل از ۳ ماه قبل به پزشک مراجعه کنند تا بارداری سالمی پیش رو داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات