اردشیر آذر یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در نشست خبری استاندار با اصحابرسانه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: جلسات متعددی در رابطه با مشکلات چهارمحال و بختیاری گرفته شده که یکی از این جلسات در رابطه با سد بابا حیدر است.
آذر بیان کرد: سد باباحیدر آماده سازی شده است و در دولت قبل هم فرمان آبگیری آن صادر شد اما به دلیل مشکلات زیست محیطی و مشکلاتی که کمیته آبگیری بر آن وارد کرده بود عملیات آبگیری انجام نشد، خوشبختانه در دولت جدید با پیگیریهای استاندار، مجوز زیست محیطی سد باباحیدر صادر و بسیاری از مشکلات فنی که برای آبگیری وجود داشت، حل شد.
وی ادامه داد: به احتمال زیاد ابتدای خرداد ماه عملیات آبگیری از آن را شروع خواهیم کرد.
آذر در رابطه با مشکلات مربوط به آب این استان گفت: برای تامین آب شرب شهرستانهای خانمیرزا، لردگان، فلارد و بخش جنوبی شهرستان بروجن منبع تامین آبی وجود نداشت که در دولت گذاشته با توجه به طرح تامین آب از چشمه آب سفید، تخصیصی که برای این چشمه صادر شد حدود پنج میلیون مترمکعب در سال بود که با پیگیریهای انجامشده این تخصیص به ۱۹ میلیون مترمکعب در سال رسید.
وی در ادامه افزود: مشکلات زیست محیطی یکی از موانع برای تامین آب شرب این چهار شهرستان بود که با پیگیری های شبانهروزی در نهایت اختیار برداشت آب از منبع گرفته شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: درحال حاضر از طرح بن - بروجن که در دولت قبلی کامل نشده بود بهرهبرداری انجام میگیرد و حدود ۴۲۰ لیتر در ثانیه آب برداشت میشود، درحالی که ظرفیت این طرح هزار و ۷۰۰ لیتر در ثانیه است.
وی گفت: در همین مدت کوتاه پیگیریهای لازم برای افزایش ظرفیتهای بهره برداری از این طرح انجام گرفت تا ظرفیت بهره برداری از آن به ۷۰۰ لیتر در ثانیه برسد، همچنین برای اینکه به این ظرفیت مورد نیاز برسد ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه باید تزریق شود که البته در سال آینده این بودجه به هزار میلیارد تومان میرسد تا بتوان از تمام ظرفیت این سد استفاده کرد.
آذر در رابطه با طرح بن - بروجن گفت: این طرح آب ۱۳ شهر و ۱۴ روستا را تأمین میکند که این آمار تقریبا معادل نیمی از جمعیت استان ما است.
آذر در رابطه با بحث زیرساخت جادههای استان گفت: ۸۵ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری کوهستانی و ۱۵ درصد آن دشت است و زمانی که ۸۵ درصد آن کوهستانی باشد احداث جاده برای آن با هزینههای زیادی همراه است و نگهداری از آن، هزینههای دو چندانی دارد.
وی در ادامه گفت: در این استان نزدیک به چهار هزار کیلومتر جاده وجود دارد و از این مقدار، بالای سه هزار کیلومتر آن مربوط به جادههای روستایی است که متاسفانه موضوع راه روستایی از اعتبارات ملی جدا و به اعتبارات استانی وارد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: استانهایی مانند چهارمحال و بختیاری که کوهستانی و کم برخوردار هستند دچار ضرر و زیان شدند ولی با این حال استان اقدامات خوبی در حوزه راه انجام دادهاست که این اقدامات استان را از این بنبستی که در آن قرار گرفته خارج میکند.
به گفته آذر، در سال گذشته نزدیک به دو هزار میلیارد تومان از اعتبارات ملی و محل فروش اوراق به این جادهها تزریق شد.
آذر گفت: امروز تمام پروژههای مهم استان همچون ۱۲ پروژه بزرگراهی فعال است که از ابتدای سال جاری معاونین وزارت راه و شهرسازی از این پروژهها بازدید و تصمیمات خوبی برای ادامه این پروژهها صورت گرفت
وی ادامه داد: اگر دو یا سه سال پی در پی از پروژههای راه استقبال شود قطعا پیشرفت خوبی در آنها خواهیم دید.
آذر بیان کرد: موضوع دیگر نهضت ملی مسکن است که چهارمحال و بختیاری با توجه به پیگیریها و تلاشهای انجام شده از لحاظ مسکنملی در جایگاه خوبی قرار گرفتهاست، همچنین در برنامه چهارسالهای که برنامهریزی شد بالای ۵۷ هزار واحد مسکونی تعریف شده و در حال حاضر حدود ۴۰ هزار واحد عملیات اجرایی آن شروع و در دست اقدام قرار گرفت.
آذر در پایان گفت: یکی از مشکلاتی که موضوع مسکن را در استان به چالش میکشد ۸۵ درصد کوهستانی بودن استان است، زیرا بخشهای زیادی از کوهرنگ، لردگان، فلارد و خانمیرزا به دلیل محیط جنگلی اجازه تغییر کاربری برای آنها داده نشده است و مشکل تامین زمین همچنان از چالشهای مهمی بوده که به دنبال حل آنها هستیم.
وی گفت: حدود ۱۷ هزار نفر برای واگذاری زمین ثبتنام کردهاند که برای ۲۸۰۰ نفر آنها تایید نهایی صورت گرفت و از این تعداد به ۱۷۰۰ نفر از آنها زمین تحویل داده شد.
انتهای پیام
نظرات