حجت اله قائد رحمتی در گفتوگو با ایسنا، در مورد بومیسازی در مترو؛ آن را گامی راهبردی به سوی خودکفایی و توسعه پایدار دانست و گفت: صنعت حملونقل ریلی، به ویژه مترو، به عنوان یکی از شریانهای حیاتی پایتخت، بیش از هر زمان دیگری نیازمند بومیسازی قطعات و تجهیزات است. در همین راستا، استفاده از ظرفیتهای داخلی، بهویژه دانش و تخصص نیروهای خلاق و شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها نهتنها تحقق بومیسازی را تسهیل میکند، بلکه زمینهساز رشد فناوریهای نوین در کشور خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه گامی بلند در مسیر بومیسازی برداشته شده است، ادامه داد: شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه، با تکیه بر توان متخصصان داخلی و همکاری نزدیک با شرکتهای دانشبنیان، تاکنون گامهای مؤثری در مسیر بومیسازی قطعات برداشته است. در کنار داخلیسازی تجهیزات ناوگان، تاکنون در بخشهای مختلف، ۲۱۹ قطعه داخلیسازی شده و امکان ساخت ۱۹۸ قطعه دیگر وجود دارد.
معاون مهندسی شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه با اشاره به تعامل شرکت بهره برداری مترو با شرکتهای دانشبنیان در توسعه صنعت مترو گفت: امروزه بهرهگیری از توان شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، نقش کلیدی در تحقق اهداف توسعهای مترو ایفا میکند و فشارهای خارجی و محدودیتهای بینالمللی، به جای آنکه مانعی برای رشد صنعت حملونقل ریلی باشند، چالشها را به فرصت تبدیل کرد و متروی تهران، به عنوان بزرگترین شبکه حملونقل ریلی درون شهری کشور، با استمرار در مسیر بومیسازی و ایستادن بر روی پای خود و اتکا به ظرفیتهای داخلی، طعم شیرین استقلال صنعتی را برای کشور به همراه خواهد داشت.
قائدرحمتی ادامه داد: بومیسازی قطعات و تجهیزات در صنعت حملونقل ریلی کشور، به ویژه درشرایط کنونی، از اهمیت ویژهای برخوردار است. این موضوع، نه تنها وابستگی به واردات را کاهش میدهد، بلکه زمینهساز توسعه فناوری ورونق اقتصادی کشور نیز میشود. با تلاش وهمکاری نیروهای متخصص، دستیابی به خودکفایی در صنعت مترو دور از دسترس نیست.
وی با تأکید بر اینکه با توجه به محدودیتهای بینالمللی، ساخت داخل به یک ضرورت ملی تبدیل شده است، ادامه داد: بومیسازی تنها به دلیل تحریمها نباید دنبال شود، چرا که این اقدام علاوه بر کاهش وابستگی به واردات، گامی بزرگ در جهت توسعه فناوری، افزایش توان مهندسی داخلی، رونق بازار و ایجاد اشتغال است.
وی با بیان اینکه بومیسازی قطعات و تجهیزات در صنعت مترو یک موضوع استراتژیک است و شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه در دو سال گذشته با استفاده از توان داخلی، موفق به بومیسازی حدود ۵۰ ردیف از قطعات قطارهای DC و AC و ناوگان خط ۵ شده است و مهمترین عامل موفقیت مترو در این زمینه وجود نیروی انسانی متخصص و خلاق در کشور است، گفت: ما با همکاری دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانشبنیان، توانستهایم چالشهای فنی را برطرف کنیم. همچنین، حمایتهای مدیریتی و تأکید مقام معظم رهبری بر ساخت داخل، انگیزه بخش بوده است. علاوه بر این، برگزاری جلسات فنی و تبادل نظر با سازندگان داخلی، به شناسایی و حل مشکلات کمک کرده است.
انتهای پیام
نظرات