• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404022215808
  • خبرنگار : 51037

 مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان مطرح کرد:

آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه‌ها نیازمند راهکارهای نوین و اعتماد به دانشجو

آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه‌ها نیازمند راهکارهای نوین و اعتماد به دانشجو

ایسنا/همدان  مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه‌ها نیازمند راهکارهای نوین و اعتماد به دانشجویان است.

اسلام علی مولوی، در نشست هم‌اندیشی آسیب‌شناسی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های استان همدان که در سالن جلسات جهاد دانشگاهی همدان برگزار شد، تشریح پنج آسیب اصلی و اولویت‌دار در دانشگاه‌ها پرداخت و بر لزوم یافتن راهکارهای نوین و جلب اعتماد دانشجویان برای مقابله با این چالش‌ها تاکید کرد.

 وی مصرف مواد مخدر و الکل در بین دانشجویان، اقدامات آسیب‌رسان، مشکلات روابط دختر و پسر، آسیب‌های فضای مجازی و خشونت کلامی، پنج آسیب اصلی هستند که نیازمند توجه ویژه و راهکارهای عملیاتی‌اند.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان ضمن اذعان به کمبود امکانات و نیروی انسانی، بر استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی و انجام پژوهش‌های مسئله‌محور تاکید کرد و با انتقاد از پاسخ‌های سربالای برخی سازمان‌ها و راهکارهای قدیمی، تصریح کرد: حل چالش‌های اجتماعی روز نیازمند تفکرات نو و استفاده از توانمندی‌های اساتید و نخبگان دانشگاهی است.

مولوی با اشاره به اهمیت حل معضل خشونت کلامی و تعارضات بین دانشجویان، بر انجام کار تحقیقاتی و یافتن راهکارهای اساسی در این زمینه تاکید کرد.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان، یکی از مهم‌ترین محدودیت‌ها و چالش‌های موجود را عدم اعتماد دانشجو به بدنه سیاست‌های حاکم بر جامعه دانست و با تاکید بر لزوم درک تفکرات نسل جدید (نسل Z) و انطباق با شرایط روز، خواستار اعتماد بیشتر به دانشجویان و مشارکت دادن آن‌ها در فعالیت‌های فرهنگی شد.

مولوی راهکارهایی را برای بهبود وضعیت فرهنگی دانشگاه‌ها پیشنهاد داد و بیان کرد: خروج از فضای تک‌قطبی و دادن تریبون به همه گرایش‌های دانشجویی، فراهم کردن فضایی برای بیان دیدگاه‌ها و نظرات مختلف دانشجویان، برگزاری برنامه‌های جذاب‌تر برای همه دانشجویان ایجاد تنوع در برنامه‌های فرهنگی و تفریحی و جذب حداکثری دانشجویان، سپردن مسئولیت کار به خود دانشجو، مشارکت دادن دانشجویان در برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های فرهنگی و ایجاد حس مسئولیت‌پذیری در آن‌ها، جذب دانشجویان نوورود و انجام کار فرهنگی با آن‌ها به همراه خانواده‌ها: آشنا کردن دانشجویان جدید و خانواده‌های آن‌ها با فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه و ایجاد ارتباط موثر با آن‌ها، استفاده از ظرفیت خانواده‌ها و اساتید، بهره‌گیری از توانمندی‌های خانواده‌ها و اعضای هیئت علمی در راستای ارتقای سطح فرهنگی دانشگاه، انجام پژوهش‌های مسئله‌محور و ارائه راهکارهای قابل قبول بررسی علمی مسائل و چالش‌های موجود و ارائه راهکارهای عملی و موثر، استفاده از نتایج تحقیقات انجام‌ گرفته در سایر دانشگاه‌ها بهره‌گیری از تجربیات و یافته‌های سایر دانشگاه‌ها در زمینه مسائل فرهنگی، شناسایی و تشویق فعالین فرهنگی، علمی، صنفی و ورزشی، حمایت از دانشجویان فعال و نخبه و معرفی آن‌ها به عنوان الگو به سایر دانشجویان، توصیه کانون‌ها و تشکل‌های خودجوش دانشجویی حمایت از فعالیت‌های خودجوش دانشجویی و ایجاد فضای مناسب برای رشد و شکوفایی آن‌ها، تکثرگرایی در جامعه دانشگاهی ترویج دیدگاه‌های مختلف و ایجاد فضای باز و پویا در دانشگاه، استفاده از نتایج طرح پژوهشی معاونت دادگستری برای جلوگیری از وقوع جرم، بهره‌گیری از یافته‌های علمی در راستای پیشگیری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی از راهکارهای بهبود وضعیت فرهنگی دانشگاه است.

وی بر لزوم ایجاد پروفایل فرهنگی برای دانشجویان تاکید کرد و گفت: بسیاری از دانشجویان که سابقه فعالیت فرهنگی دارند، پس از ورود به دانشگاه به فعالیت خود ادامه می‌دهند و تنها هنر ما این است که آن‌ها را وارد یک جشنواره کنیم.

بسیاری از مسئولان فرهنگی  مفهوم «فرهنگ» را نمی‌فهمند 

حسن زارعی لطف، مشاور اجرایی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان با انتقاد از ضعف و بی‌اثر بودن فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌های استان، مدعی شد که بسیاری از مسئولان فرهنگی مفهوم «فرهنگ» را نمی‌فهمند و دانشجویان را نمی‌شناسند. 

وی با استناد به پژوهشی سال ۹۹، بی‌رغبتی دانشجویان به فعالیت‌های فرهنگی را ناشی از بی‌اثر بودن این فعالیت‌ها دانست و اظهار کرد: متاسفانه افرادی در حوزه فرهنگ مسئولیت می‌گیرند که جوان و دانشجو را نمی‌شناسند. 

 زائری لطف با بیان اینکه دانشجویان اقبالی به فعالیت‌های فرهنگی ندارند، بی‌اثر بودن این فعالیت‌ها را دلیل اصلی این بی‌رغبتی دانست و تاکید کرد: وقتی شما فعالیت‌هایی را انجام می‌دهید که با نیازها و دغدغه‌های دانشجویان همخوانی ندارد، چگونه می‌توانید انتظار مشارکت و استقبال داشته باشید؟

وی بر لزوم بازنگری در رویکردهای فرهنگی دانشگاه‌ها و شناخت بهتر دانشجویان تاکید کرد و گفت: مسئولان فرهنگی باید دغدغه‌های جوانان را درک کنند تا بتوانند فعالیت‌های موثری را طراحی و اجرا کنند.  

زائری لطف، در پایان نشست خواستار هم‌اندیشی بیشتر برای شناسایی مشکلات و ارائه راه‌حل‌های اساسی در این حوزه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha