• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404022215889
  • خبرنگار : 51037

مدیر فرهنگی دانشگاه ملایر مطرح کرد:

آسیب‌های فرهنگی دانشگاه‌ها؛ از شکاف نسلی تا کمبود بودجه و اولویت‌بندی غلط

آسیب‌های فرهنگی دانشگاه‌ها؛ از شکاف نسلی تا کمبود بودجه و اولویت‌بندی غلط
عکس تزئینی است.

ایسنا/همدان مدیر فرهنگی دانشگاه ملایر شکاف نسلی، کمبود بودجه، عدم اولویت‌بندی مناسب فعالیت‌های فرهنگی و تأثیر منفی فضای مجازی بر فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها را از مهم‌ترین چالش‌ها برشمرد.

کریم ابراهیمی در نشست هم‌اندیشی آسیب‌شناسی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های استان همدان که در سالن جلسات جهاد دانشگاهی برگزار شد، با اشاره به شکاف نسلی و تغییر ذائقه دانشجویان نسل جدید و عدم تطابق فعالیت‌های فرهنگی با روحیه و ویژگی‌های این نسل، بر ضرورت تغییر نگرش در مباحث فرهنگی تأکید کرد و گفت: ما نیاز به یک نگرش اساسی در فعالیت‌های فرهنگی داریم که هم در جامعه و هم در دانشگاه مؤثر باشد.

وی ناامیدی و بی انگیزگی در بین جوانان و دانشجویان را از دیگر مشکلات برشمرد و این مسأله را ناشی از مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه دانست  و افزود: این موضوع باعث بی علاقگی دانشجویان به فعالیت‌های فرهنگی می‌شود.

وی با اشاره به نظرسنجی انجام شده درباره آسیب‌شناسی فعالیت‌های فرهنگی بین کارشناسان، تصریح کرد: برنامه‌های جذاب و ایجاد نگرش نو و جدید در فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها بر کاهش چالش‌ها اثر گذار است.

مدیر فرهنگی دانشگاه ملایر با بیان اینکه برنامه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها باید جذاب و متناسب با نیازهای دانشجویان باشند، گفت: برای جذب دانشجویان به فعالیت‌های فرهنگی، باید برنامه‌هایی ارائه دهیم که بتوانند نیازهای آنها را در حوزه‌های مختلف پاسخ دهند. همچنین، باید تلاش کنیم تا فضایی ایجاد کنیم که دانشجویان بتوانند با ما ارتباط برقرار کنند و به ما اعتماد داشته باشند.

وی ادامه داد: فضای مجازی و گوشی‌های هوشمند، تنبلی و راحت طلبی جامعه و استفاده از برنامه‌های تکراری مانند اکران فیلم و اردو می‌تواند تأثیر منفی داشته باشد در مقابل، برنامه‌هایی با حضور سخنرانان و مداحان کشوری با استقبال بسیار خوبی روبرو شده است.

چالش‌های فرهنگی دانشگاه‌ها؛ از کمبود بودجه تا نیاز به همکاری بیشتر

 سعید کرمی، مدیر فرهنگی دانشگاه پیام نور استان همدان نیز در این نشست با اشاره به کمبود بودجه و ضعف‌های فرهنگی، به لزوم همکاری بین انجمن‌ها و کانون‌های فرهنگی تأکید کرد.

کرمی با انتقاد از وضعیت بودجه فرهنگی دانشگاه‌ها، گفت: بودجه فرهنگی ما به صورت قطره‌چکانی تأمین می‌شود و این موضوع دست ما را برای انجام فعالیت‌های مختلف به شدت می‌بندد. اگر بودجه کافی وجود داشته باشد، می‌توانیم ایده‌ها و برنامه‌های بهتری ارائه دهیم اما در حال حاضر با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستیم.

وی با اشاره به ضعف آموزشی در خانواده‌ها و سیستم آموزشی، بیان کرد: این ضعف باعث می‌شود دانشجویان هنگام ورود به دانشگاه با آزادی عمل بیشتری مواجه شوند و این آزادی می‌تواند منجر به بروز رفتارهای ناپسند مانند استعمال سیگار شود.

 مدیر فرهنگی دانشگاه پیام نور استان همدان با بیان اینکه ما نتوانسته‌ایم به درستی دانشجویان را آموزش دهیم و این موضوع باعث بروز چالش‌های فرهنگی در دانشگاه می‌شود، بر تکراری بودن برنامه‌های فرهنگی تأکید کرد و گفت: ما بیشتر در حال اجرای برنامه‌های کلیشه‌ای هستیم و این موضوع موجب کاهش انگیزه دانشجویان برای شرکت در این برنامه‌ها شده است.

کرمی با اشاره به اینکه باید به دنبال ایجاد نوآوری در برنامه‌های فرهنگی باشیم تا بتوانیم دانشجویان را به فعالیت‌های فرهنگی جذب کنیم، از نبود همکاری بین انجمن‌ها و کانون‌های فرهنگی در استان، انتقاد و به لزوم ایجاد تعامل و هم‌اندیشی در این حوزه اشاره کرد. 

مدیر فرهنگی دانشگاه پیام نور استان همدان ادامه داد: متاسفانه فقدان همکاری بین انجمن‌ها و کانون‌ها باعث شده است که نتوانیم به صورت کارآمد به اهداف فرهنگی خود برسیم.

وی از موفقیت این دانشگاه در جشنواره فرهنگی هنری حرکت و نشریات خبر داد و گفت: دانشگاه پیام نور توانسته با ۳۵ اثر فاخر، رتبه اول جشنواره فرهنگی هنری حرکت در ایران شود و امیدواریم این موفقیت سرآغازی برای همکاری‌های بیشتر بین دانشگاه‌ها باشد.

چالش‌های فرهنگی دانشگاه‌ها؛ از کمبود بودجه تا بی‌توجهی به نقش کارشناسان

حمیدرضا کوکبی، مدیر امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی همدان نیز در این نشست، کمبود بودجه، عدم توجه به نقش کارشناسان فرهنگی، دخالت‌های بی‌مورد در برنامه‌ها و فقدان معیارهای سنجش کیفیت فعالیت‌ها را از جمله مشکلات اساسی برشمرد.

کوکبی با اشاره به کمبود بودجه اختصاص‌یافته به فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها، گفت: فرهنگ در دانشگاه‌ها به عنوان یک موضوع حاشیه‌ای تلقی می‌شود و مدیران توجه کافی به آن ندارند.  اطلاعات مربوط به بودجه فرهنگی به طور شفاف ارائه نمی‌شود و در مواردی، بودجه فرهنگی برای سایر موارد هزینه می‌شود.

 وی به نقش کارشناسان فرهنگی اشاره و از بی‌توجهی به تخصص این افراد انتقاد کرد و گفت: در بسیاری از دانشگاه‌ها، افراد غیرمتخصص در حوزه فرهنگ مشغول به کار هستند و این امر موجب کاهش کیفیت فعالیت‌های فرهنگی می‌شود.

 کوکبی با انتقاد از اینکه افراد مختلف بدون داشتن تخصص کافی در امور فرهنگی دخالت می‌کنند و این امر باعث اختلال در اجرای برنامه‌ها می‌شود، افزود: متأسفانه هیچ معیار مشخصی برای سنجش کیفیت برنامه‌ها وجود ندارد و نمی‌توان اثربخشی فعالیت‌های فرهنگی را به طور دقیق ارزیابی کرد.

 مدیر امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی همدان با بیان اینکه دانشگاه‌ها به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی جامعه، نیازمند همکاری و حمایت نهادهای فرهنگی هستند، اظهار کرد: کمبود حمایت مالی و فکری از سوی نهادهای فرهنگی از مشکلات است.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha