• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404022215988
  • خبرنگار : 71654

کاهش ۶۵ درصدی جمعیت زنبورهای شهری در نتیجه گرما

کاهش ۶۵ درصدی جمعیت زنبورهای شهری در نتیجه گرما

تحقیقاتی که به تازگی انجام شده است نشان می‌دهد که جمعیت زنبورهای عسل شهری با کاهش قابل توجهی مواجه بوده است و همچنین این تحقیق که در ۱۷۹ مکان در باواریا انجام شد، همچنین نشان داد که دمای بالاتر شبانه به طور قابل توجهی غنای زنبورها را در تمام انواع زیستگاه‌ها کاهش داده است.

به گزارش ایسنا، در سراسر جهان، تنوع گونه‌های حشرات و جمعیت آنها به سرعت در حال کاهش بوده است. چندین مطالعه تحقیقاتی تا آنجا پیش رفته‌اند که تخمین می‌زنند زیست توده حشرات از دهه ۱۹۷۰ تقریبا نصف شده است. زنبورها به طور ویژه آسیب دیده‌اند و از دست دادن زیستگاه ناشی از کشاورزی و توسعه شهری که با اثرات فزاینده تغییرات اقلیمی تشدید شده است بر آنها تاثیر گذاشته است.

به نقل از آی‌ای، آخرین مطالعه انجام شده توسط گروهی از دانشمندان دانشگاه جولیوس-ماکسیمیلیانز-ورتسبورگ (JMU) در آلمان، اثرات ترکیبی استفاده بیش از حد از منابع زمین و افزایش دما بر حشرات را در ۱۷۹ مکان در سراسر باواریا تجزیه و تحلیل کرد.

یافته‌ها نشان داد که حشرات ساکن در سطوح مختلف تغذیه‌ای، واکنش‌های متفاوتی به ترکیبی از افزایش دما و استفاده گسترده از زمین نشان می‌دهند. در حالی که جمعیت زنبورها در جنگل‌ها قادر به تحمل گرما هستند، جمعیت زنبورها در مناطق شهری با کاهش ۶۵ درصدی مواجه شدند. زنبورها، مانند انسان‌ها، نه تنها تحت تاثیر دمای بالای روز، بلکه تحت تاثیر شب‌های گرم‌تر از حد متوسط ‌نیز قرار می‌گیرند.

فشارهای ترکیبی بر جمعیت حشرات

به گفته دکتر کریستینا گانوزا (Cristina Ganuza)، زیست‌شناس از گروه بوم‌شناسی حیوانات و زیست‌شناسی گرمسیری تاثیر دمای شب بر حشرات قابل توجه است. این به این دلیل است که میانگین دمای شب سریع‌تر از دمای روز افزایش می‌یابد و جمعیت حشرات را بیشتر تحت فشار قرار می‌دهد.

اگرچه حشراتی که در زنجیره غذایی در سطوح بالاتر قرار داشتند، با گرما بهتر کنار آمدند، اما جمعیت آنها در زیستگاه‌های کشاورزی همچنان با چالش‌هایی روبرو شد.

دکتر سارا ردلیچ (Sarah Redlich)، پژوهشگر گروه بوم‌شناسی حیوانات و زیست‌شناسی گرمسیری دانشگاه می‌گوید: این می‌تواند تاثیر منفی بر تولید محصولات کشاورزی داشته باشد، زیرا حشراتی که در کنترل طبیعی آفات نقش دارند، نیز به طور مشابه تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

این مطالعه همچنین نشان داد که وضعیت این حشرات در مناطقی که زمین‌های کشاورزی با زیستگاه‌های طبیعی در هم آمیخته بودند، بهبود یافته است. این چشم‌انداز مختلط، محیط‌های متنوع‌تری را فراهم می‌کند و به زنبورها و سایر حشرات اجازه می‌دهد تا با دستیابی به منابع مورد نیاز و همچنین مسیرهای طبیعی برای حرکت، رشد کنند.

جمعیت زنبورها با چالش‌های جدیدی روبرو است

یک گروه تحقیقاتی بر درک چگونگی تاثیر تغییرات اقلیمی و استفاده از زمین بر جمعیت زنبورها تمرکز کرد. دانشمندان با خلاصه کردن یافته‌های خود در سه درک کلیدی، مشاهده کردند که دمای گرم‌تر روز می‌تواند تعداد و تنوع زنبورها را افزایش دهد اما این پدیده فقط در زیستگاه‌های طبیعی مانند جنگل‌ها و مراتع رخ می‌دهد. این امر بر نیاز حیاتی برای حفظ و ایجاد مناطق طبیعی به هم پیوسته در فضاهای کشاورزی و شهری تاکید دارد.

با این حال، وقتی به شب‌های گرم‌تر می‌رسیم، این موضوع به سمت نگران‌کننده‌ای می‌رود. به عنوان بخشی از دومین یافته‌ی خود، محققان دریافتند که دمای بالاتر شبانه به طور قابل توجهی غنای زنبورها را در تمام انواع زیستگاه‌ها کاهش می‌دهد. این تأثیر ناشناخته، تهدید جدیدی را برای حشرات است و بر ضرورت تحقیقات بیشتر برای درک اثرات فیزیولوژیکی پشت آن تاکید دارد.

در نهایت، این مطالعه نشان داد که تغییرات اقلیمی و استفاده از زمین بر همه حشرات به طور یکسان تاثیر نمی‌گذارد. حشرات بالاتر و پایین‌تر در زنجیره غذایی واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند که می‌تواند شبکه‌های غذایی و خدمات مهم اکوسیستم مانند کنترل آفات و گرده افشانی را مختل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha