دکتر محمدحسین زمانیان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ویروس کووید۱۹ از ابتدای شیوع در جهان تاکنون جهشهای ژنی و تغییر ماهیتهای متعددی داشته، گفت: آنچه که اکنون تا حدودی شایع است، از زیرگونههای اُمیکرون است که البته چندان خطرناک نیست و میتوان گفت به نوعی تعدیل شده است.
وی ادامه داد: این بیماری اکنون عمدتا علائمی شامل تب، سرفه، سردرد، درد پهلو و در برخی موارد سرفه و تنگسی نفس دارد. به علاوه برخی از افراد دچار فرم گوارشی کرونا میشوند که علائمی مانند اسهال و استفراغ دارد و برخی نیز هر دو حالت را با هم دارند.
این متخصص بیماریهای عفونی درباره تفاوت علائم کرونا و آنفلوآنزا نیز یادآور شد: اگرچه تشخیص دقیق این دو بیماری دشوار است، اما آنفلوآنزا معمولا با تب بالا و شروع ناگهانی بروز میکند، ضمن اینکه درد عضلات در آنفلوآنزا بیشتر است.
زمانیان از قدرت سرایت بالای کرونا نیز یاد کرد و با بیان اینکه این ویروس میتواند هنگام عطسه و سرفه از فاصله حدود ۱.۵ متری به افراد منتقل شود، رعایت فاصله از فرد بیمار، استفاده از ماسک و شست و شوی دستها با آب و صابون یا با محلولهای بر پایه الکل را از مهمترین راههای پیشگیری از ابتلا به کرونا دانست.
وی با اشاره به دوره این بیماری و سرایت آن که معمولا یک هفته و در برخی موارد شدید تا دو هفته است، اظهار کرد: فرد از یک روز قبل از شروع علائم تا حداقل پنج تا هفت روز پس از آن میتواند بیماری را به دیگران انتقال دهد.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: در عمده موارد فرد با استراحت و مصرف مایعات به تدریج بهبود مییابد، همچنین لازم است افراد مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C، غذاهای نرم و سبک و دمنوشهای طبیعی و نیز پرهیز از مصرف غذاهای سرخ شده و نوشیدنیهای محرک مانند قهوه و نوشابه را حتما در برنامه داشته باشند.
زمانیان مصرف داروهای آنتیبوتیک را برای درمان کرونا بیاثر دانست، مگر در مواردی که با عفونت همراه شده باشد و یادآور شد: مصرف استامینوفن ساده یا بروفن برای تسکین علائم مفید است، اما افراد به هیچ عنوان نباید هنگام این بیماری از آسپرین استفاده کنند.
وی تاکید کرد: ابتلا به کرونا اگرچه معمولا کم خطر است، اما میتواند برای برخی از جمله افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند و یا درگیر بیماریهایی مانند دیابت، روماتیسم، سرطان و... هستند، خطرناک باشد.
به گفته این پزشک متخصص، چنانچه فرد با تنگی نفس شدید و افت اکسیژن مواجه شد، حتما باید به مراکز درمانی مواجه کند، زیرا کرونا همچنان میتواند منجر به درگیری ریه و حتی پنومونی شود و فرد نیازمند بستری باشد.
انتهای پیام
نظرات