• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404022316764
  • خبرنگار : 50175

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان:

لرستان آب پایدار ندارد / کاشت برنج چالشی جدی است

لرستان آب پایدار ندارد / کاشت برنج چالشی جدی است

ایسنا/لرستان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: این استان از آب پایدار برخودار نیست و سد ندارد. ما مدیریت تولید نداریم بلکه تولید آب در این استان همزمان با مصرف آن است.

نورالدین نوری‌یزدان امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت) در جلسه بررسی پروژه‌های پیشران و محرک آب و فاضلاب بروجرد که در فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: ۹۵۰ چاه، چشمه، قنات و ایستگاه پمپاژ در استان فعال است.

وی بیان کرد: دو هزار و ۸۴۲ روستا در استان وجود دارد که برخی با تنش آبی روبه‌رو هستند و تنها منبع آب شرب در روستاها، چشمه‌ها و چاه‌ها هستند، منابع آبی برخی روستاها صرف کشاورزی می‌شود، در این میان، کشت برنج چالشی جدی است که باید از آن جلوگیری شود.

نوری‌یزدان با بیان اینکه امسال، سالی پرتنش و همراه با ناترازی انرژی است و باید الگوی کشت اصلاح شود، گفت: برای رفع تنش آبی در لرستان ۸۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که به‌دلیل تنش آبی شدید در بروجرد، ۵۵ میلیارد تومان برای پروژه‌های آبرسانی آن هزینه شده است و تا پایان خرداد به بهره‌برداری می‌رسند.

وی با اشاره به تأمین آب طرح‌های نهضت ملی مسکن در لرستان، ادامه داد: برای این کار، اعتبارات لازم جذب شده است. اولویت انشعابات شبکه آب و فاضلاب در لرستان با پروژه‌هایی است که زودتر تکمیل می‌شوند.

او بیان کرد: دو سویه کردن برق ایستگاه‌های تأمین آب، وظیفه شرکت برق و دستور وزیر است که منابع عمده تأمین آب بروجرد قطع برق نداشته باشند.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه، فاز دوم تصفیه‌خانه آب و فاضلاب بروجرد برنامه‌ریزی و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار تأمین شده است و اگر نیاز باشد منابع مالی افزایش داده می‌شود.

پروژه فاضلاب بروجرد بعد از ۳۴ سال ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

در ادامه این جلسه، معاون استاندار لرستان و فرماندار ویژه بروجرد گفت: پروژه فاضلاب شهرستان ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به سن بازنشستگی رسیده است.

قدرت‌اله ولدی اظهار کرد: تصفیه‌خانه و تأسیسات ویژه شهر بروجرد و ونایی از پروژه‌های پیشران در بروجرد است که این پروژه‌ها تا سال ۱۴۰۷ باید به بهره‌برداری برسند.

وی با بیان اینکه در سه سال آینده باید پروژه تصفیه‌خانه و تأسیسات ویژه شهر بروجرد و ونایی با وجود همه کمبود اعتبارات انجام شود، ادامه داد: پروژه احداث‌ تصفیه‌خانه بروجرد از سال ۱۳۷۰ آغاز شده و بعد از گذشت ۳۴ سال هنوز به بهره‌برداری نرسیده است. این پروژه با گذشت ۳۴ سال فقط ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، درحالی‌که اگر فردی در سال ۱۳۷۰ استخدام شده بود، اکنون در حال بازنشستگی شده است و این‌ اصلا قابل قبول نیست که طرحی که ۳۴ سال از عمر آن گذشته، هنوز به سرانجام نرسیده است و جزو طرح‌های اولویت‌دار قرار گرفته باشد.

او با بیان اینکه فصل کاری در بروجرد به‌خاطر شرایط آب‌وهوایی ۹ ماه است و برای انجام به‌موقع پروژه، باید تخصیص اعتبارات شهرستان ۱۰۰ درصدی باشد، گفت: برخی روستاهای بروجرد با تنش آبی روبه‌رو هستند و باید تانکرهای حمل آب برای آنها در نظر گرفته شود.

وی افزود: در حال حاضر ۳۸ روستای بروجرد با تنش آبی روبه‌رو است که اختصاص پنج دستگاه تانکر حمل آب برای آبرسانی به روستاها نیاز است. از سد کلان نیز باید سهمی برای روستاهای نزدیک این سد در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha