علی اصغر جعفری امروز ۲۴ اردیبهشت در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنگره ملی ادبیات پایداری در دانشگاه باهنر کرمان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه سپهبد حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: تاریخ گواه بر بزرگی، عظمت و پایمردی مردم کرمان است.
وی افزود: مشعلداران کنگره ادبیات پایداری بیش از دو دهه این مشعل را روشن نگه داشتند و امروز به آن میبالیم که ظرفیت عظیمی به دنبال دارد.
جعفری در ادامه بیان کرد: مفتخریم ادبیات فارسی یکی از بلندآوازهترین، ژرفترین و غنیترین جلوههای ادبیات جهان است که حب وطن، آزادگی، ظلمستیزی، دفاع از مظلوم، اخلاق، حکمت، خرد و عزت جزء ماهوی ادبیات فارسی است.
معاون بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور با اشاره به اینکه یکی از گونههای برآمده و در واقع فرزند خلف ادبیات فارسی، ادبیات پایداری است؛ افزود: ادبیات پایداری فاخر، شورآفرین، الهام بخش و اقتدارآفرین است. این ادبیات نماد عزت، کرامت، شجاعت و بصیرت است و کنگره ادبیات پایداری ۲۲ سال این مشعل را به دوش دارد و با عزت و افتخار به پیش میبرد.
وی اظهار کرد: ادبیات پایداری ریشه در تاریخ کهن سرزمین ما دارد و دنیا به یاد ندارد که ملت موحد ایران در گذر تاریخ چه قبل و چه بعد از اسلام در مقابل استبداد، استکبار و استعمار زانو زده باشد و تاریخ این را به خود ندیده و ایران جزء معدود کشورهایی است که روز استقلال ندارد و این بسیار باشکوه است که از ابتدا کشورمان مستقل بوده است.
جعفری گفت: ممکن است گاهی مردم ما در برابر هجوم متجاوزان مجبور به صبر شدند اما سر خم نکردند.
وی تصریح کرد: ما در طول تاریخ فرهنگ پایداری را مقدس میدانستیم و با ورود معارف دین اسلام، مکلف به پایداری شدیم و امروز مکلف هستیم این حوزه را ارتقا و گسترش بدهیم و از این میراث گرانبها پاسداری کنیم.
معاون بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور گفت: فرهنگ و ادبیات پایداری مبتنی بر مبانی اسلامی و انقلابی امروز از مردم ایران ملتی ساخته که مُردن را به زندگی با ذلت ترجیح میدهند و این را در دفاع مقدس و مقاومت دیدیم و در استانی که پایتخت مقاومت است، افرادی مثل حاج قاسم دیده بود و نسل جوان لمس کرده است.
وی اظهار کرد: ملت ما در طول قرنها به مستکبران و متجاوزان اجازه ندادند که بر گردهشان سوار شوند و تازیانه تحقیر بر پیکرشان کوبیده شود و از افتخارات ملت بزرگ ماست و خوشحالیم که ادبیات پایداری در سایهسار انقلاب اسلامی قد کشید و در دفاع مقدس به بلوغ رسید و در مقاومت به ثمر نشست.
جعفری گفت: دفاع مقدس آئینه تمامنمای ادبیات پایداری ملت ایران است و ادبیات پایداری را از مفهوم بسیط فلسفی به مفهوم مرکب بر گرفته از ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و فراتر از آن به یک مکتب و فرهنگ تبدیل کرد.
وی بیان کرد: در فراز و فرود تاریخ ادبیات پایداری امروز شاهد باروری و بلوغ در حوزه معانی و تعابیر هستیم و پایداری در حوزه فرهنگ، سیاست، اجتماعی، ادبی و ... امروز جوانه زده و تکثرگرایی یکی از ثمرات کنگره ادبیات پایداری است.
معاون بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور گفت: استمرار این فرهنگ نیازمند اعتقاد به مبانی و رفتارهای برآمده از فرهنگ پایداری است و معرفی عناصر گوناگون و گستره اثربخشی مرتبط با ایستادگی و مقاومت باید دنبال شود.
وی تصریح کرد: این کنگره بعد از ۱۱ دوره به نقطهای رسیده که میتواند به سمت نظریهپردازی پایداری و مقاومت حرکت کند و باید این ظرفیت فراهم شده باشد که با اتکا به آنها زمینه بروز یک نظریه منسجم علمی مبتنی بر همه سوابق ادبیات پایداری در آن تبلور پیدا بکند.
جعفری در پایان گفت: دانشگاه شهید باهنر کرمان پیشگام ایجاد رشته کارشناسی ارشد ادبیات پایداری است و ظرفیت علمی و توانمندی تخصصی این دانشگاه در حد ایجاد دوره دکتری این رشته است تا حلقه علمی کار کامل شود و پیشنهاد دارم کار پیگیری شود.
انتهای پیام
نظرات