دکتر محسن رفیعیان امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در مراسم آغاز به کار این همایش که با حضور مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران و رئیس مجمع مشورتی روسای شوراهای شهر کلانشهرها و مراکز استانها و نیز حمزه صفربیگی دبیر شورای راهبری اندیشکدههای حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان و نخبگان برگزار شد، هدف اصلی برگزاری این همایش را واکاوی زمینههای نظری، حقوقی و سیاستی حکمرانی یکپارچه شهری در راستای تحقق شهر آینده در افق تمدنی ایران اسلامی ذکر کرد و گفت: رشد فزاینده شهرها و عدم تناسب آنها با ارزشهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و محیطزیستی، لزوم شکلگیری نظامی منسجم برای حکمرانی شهری را بیش از پیش نمایان کرده است.
وی تصریح کرد: همایش شهر آینده در تلاش است با تمرکز بر تبیین مفهوم حکمرانی یکپارچه، ضمن بررسی آسیبها، ظرفیتها و تجارب داخلی و بینالمللی، گامی در جهت تدوین اسناد راهبردی، قانونی و سیاستی برای مدیریت یکپارچه امور شهری بردارد.
رفیعیان با اشاره به برگزاری همایش اول با محوریت پرداختن به اندیشههای بومی به منظور دستیابی به پارادایمهای شهر آینده، افزود: چرا که به دنبال پارادایمی برای شهر آینده بودیم و به دنبال آن در همایشهای بعدی در نظر داریم این پارادایم ها در حوزه های مختلف بررسی کنیم.
وی به موضوع مقابله امروز شهر و روستا نیز اشاره و با بیان این که این مهم دارای یک سابقه دیرینه است، گفت: براساس ریشه تاریخی و فرهنگی ایران در ابتدا شاهد پیوند عمیقی بین شهر و روستا بودیم ولی در گذر زمان دچار گسست و فروپاشی در این حوزه شدیم لذا شایذ بتوان در قالب این همایش این پیوند را دوباره برقرار کرد.
وی با اشاره به مشارکت ۷۰۰ پژوهشگر در این همایش، از ارسال ۳۰۵ مقاله به دبیرخانه خبر داد و گفت: ۱۰۰ داور از دانشگاههای مختلف کشور این آثار را قضاوت کردند.
دبیر علمی همایش در ادامه به ۱۵ محور این نشست اشاره و بیان کرد: خوشبختانه مشارکت خوبی در تمام محورها را شاهد بودیم به طوری که در محورهای مختلف بین ۱۵ تا ۴۵ مقاله ارائه شده است.
وی یادآور شد: حدود ۱۳۰ مقاله عدم پذیرش شده ولی تعداد قابل توجهی از مقالات پذیرفته و در کتاب چکیده مقالات همایش منتشر شده است.
رفیعیان با اشاره به همکاری اندیشکدههای حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در برگزاری این همایش، افزود: خوشبختانه اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان با مشارکت نخبگان شکل گرفته و هر یک از ۱۲ عضو شورای اندیشکده در قالب یک کارگروه فعالیت دارند.
این مسئول در پایان با اشاره به تدوین نقشه راه و سند یکپارچه شهری کشور در یزد، ابراز امیدواری کرد که این نقشه راه که در قالب کارگروههایی در یزد به عنوان شهر میراث جهانی تهیه شده، به عنوان الگوی برای تحقق اهداف این همایش مورد اهتمام قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات