• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۰۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404022417797
  • خبرنگار : 50666

ضیا موحد: تعهد هر جوینده دانشی با سهم او در آن دانش عیان می‌شود

ضیا موحد: تعهد هر جوینده دانشی با سهم او در آن دانش عیان می‌شود

ایسنا/اصفهان استاد فلسفه و منطق گفت: میزان تعهد هر فرد به دانشی که آموخته به میزان سهمی است که در آن داشته. خیلی از استادان در رشته خودشان سهمی ندارند، هرچند معلم درجه‌یکی هستند. سهم من در منطق، به‌خصوص منطق ریاضی بود.

ضیا موحد، شاعر و استاد فلسفه، چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در آیین اختتامیه پنجمین دوره جشنواره دانشجویی داستان کوتاه زاینده‌رود که از سوی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در دانشکده ادبیات دانشگاه اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: امروز تنها جلسه‌ای است که دیدم اشعار من را درست می‌خوانند و درست می‌فهمند و به من هم چیزهایی یاد می‌دهند که خودم نمی‌دانستم.

وی که از پیشگامان جنگ ادبی اصفهان است و در خلال جشنواره از یک عمر فعالیت ادبی او تقدیر شد، افزود: برخی رقابت‌ها در اصفهان زننده است و باید از آنها دوری کرد. این جلسه کاملاً متفاوت از جلساتی بود که برای من گذاشته‌اند. حتی کسانی هم که در جنگ اصفهان بودند، متوجه کار من نشدند.

این شاعر و استاد فلسفه گفت:  به حرف نیازی نیست، هنر در گذر زمان خودش را عیان می‌کند. مطالعه مهم است.

موحد اضافه کرد: من یک ناخالصی در کارم است و فلسفه خواندم، اما دپارتمانی که من در آن فلسفه خواندم با ادبیات پیوند داشت. ادبیات، شعر و به‌خصوص منطق در کار من مشهود شد.

این شاعر، نویسنده و پژوهشگر  توضیح داد: میزان تعهد هر فرد به دانشی که آموخته به میزان سهمی است که در آن داشته. خیلی از استادان در رشته خودشان سهمی ندارند، هرچند معلم درجه‌یکی هستند.

موحد سپس اظهار کرد: من در سال ۱۳۸۰ که به ایران برگشتم، دیدم فلسفه به روال قدیم تدریس می‌شود. درک فلسفه تحلیلی و منطق با وسعت و کاربردی که دارند، بدون اطلاع از فیلسوفان و منطق‌دانان جدید ممکن نیست. این فقط یک نکته در باب فلسفه جدید است. وظیفه من دقت در این مسئله بود تا سهی در منطق، بخصوص منطق ریاضی داشته باشم.

وی یادآور شد: به راستی خوشحالم که می‌بینم این بذر به ثمر نشسته است. مخالفت‌های اولیه با فلسفه و منطقی که گفتم کم نبود. به‌مرور در دانشگاه و بیرون از دانشگاه افرادی همراه شدند که خودشان حالا استادند. منطق ریاضیات فلسفه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha