• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404022518077
  • خبرنگار : 50214

رئیس کمیسیون شوراهای مجلس:

مدیریت یکپارچه شهری، توانمندی استان‌ها را شکوفا می‌کند/ ایجاد پارلمان‌های محلی در کشور ضرورت دارد

مدیریت یکپارچه شهری، توانمندی استان‌ها را شکوفا می‌کند/ ایجاد پارلمان‌های محلی در کشور ضرورت دارد

ایسنا/یزد رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی بر لزوم تعیین سطوح قانونگذاری در کشور تاکید کرد و گفت: با ایجاد پارلمان‌های محلی باید تصمیم‌گیری‌های منطقه را به آنها واگذار و تصمیم‌گیری در سطوح کلان کشور را بر عهده مجلس گذاشت تا ضمن واگذاری برخی اختیارات به استانها، اثرگذاری فعالیت‌های مجلس افزایش یابد.

محمد صالح جوکار امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت در صحن هفتاد و پنجمین مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌های کشور ضمن گرامیداشت سالگرد شهادت آیت الله رئیسی و همراهانش، گفت: امروز نیازمند تغییر ساختار حکمرانی شهرهایمان در کشور هستیم و باید این طرح جامع حکرانی و رسیدن شوراها به جایگاه واقعی و قانونی آن را که در بسیاری از کشورها با موفقیت اجرایی شده است را عملیاتی کنیم.

وی با بیان این اجرای این نظام می‌تواند به توسعه و پیشرفت کشورمان کمک کند، گفت: امروز تصمیم‌گیری‌های مجلس شورای اسلامی برای تمام کشور است در صورت که هر کدام از شهرها و مناطق کشورمان مسائل محلی مربوط به خود را دارند و لذا در برخی موارد کاهش تاثیرگذاری قوانین را شاهدیم.

جوکار با تاکید بر لزوم تعیین قانون‌گذار و سطوح قانون‌گذاری در کشور، گفت: تصمیم‌گیری‌های محلی را می‌توان با ایجاد پارلمان‌های محلی، به آنها واگذار کرد و تصمیم‌گیری در سطوح کلان کشور را بر عهده مجلس شورای اسلامی گذاشت که از این طریق هم اثرگذاری مجلس شورای اسلامی افزایش خواهد یافت و هم می‌توان برخی اختیارت را به خود استان‌ها واگذار کرد.

وی از پیگیری اجرای چنین موضوعی در قوه مجریه با تاکید بر واگذاری برخی امور وزاتخانه‌ها به نمایندگان آنها در استان، تعیین بودجه ملی را بی معنا خواند و گفت: باید اولویت را به خود استان‌ها واگذار کنیم تا با استفاده از توانمندی‌های خود، هم مشارکت و هم پیشرفت بیشتر آنها را رقم بزنیم چرا که در حال حاضر تمام نگاه‌ها به تخصیص بودجه ملی است و برخی دستگاه‌ها برای هر گونه فعالیتی تنها منتظر رسیدن بودجه هستند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با تاکید بر این که این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها تنها از طریق شوراها و ایجاد مدیریت یکپارچه شهری در استانها پای کار خواهند آمد، گفت: امروز چاره‌ای جز حرکت به این سمت و سو نداریم و درحالی که وظیفه حاکمیتی دولت را مهم می‌دانیم ولی از طرفی لازم است جایگاه شوراها با اجرای این نظام ارتقا یابد.

وی با اشاره به گلایه‌های مردمی در مورد دریافت یک خدمت از طریق دستگاه‌های متعدد در شهر، گفت: وجود همه دستگاه‌ها را لازم می‌دانیم ولی باید تمام دستگاه‌های خدمات‌رسان شهر در مدیریت یکپارچه شهر تجمیع کرد.

به گفته جوکار، طرح مدیریت جامع شهری در حال حاضر در کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی مطرح است و امیدواریم با نظرات سازنده و کارشناسی اعضای شوراهای اسلامی سراسر کشور شاهد تحقق مطلوب‌تر این نظام با کمترین آسیب‌های ناشی از آن باشیم.

وی بر لزوم تعامل با قوای سه گانه و مجمع تشخیص مصلحت نظام برای ایجاد تحول در ساختار خدمت‌رسانی کشور تاکید کرد و در ادامه افزود: خوشبختانه امروز جمع‌بندی خوبی از سوی کمیسیون‌های تخصصی به ویژه در موضوعاتی مانند آب شاهد بودیم.

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی با بیان این که هم اکنون در استان یزد با کسری ۸۰۰ لیتر آب در ثانیه و گلایه شهروندان در این خصوص مواجه هستیم، پیشنهاد ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه آب از سوی یکی از کمیسیون‌های این مجمع را الزامی دانست و گفت: باید تکلیف موضوع آب کشور را هر چه سریعتر مشخص کنیم چرا که هر روز شاهد مشکلاتی در این حوزه در سطح کشور هستیم.

وی همچنین توجه به موضوع فرونشست‌ها که امروز زیرساخت‌های کشور را نیز تهدید می‌کند را یادآور شد و گفت: امروز بافت جهانی شهر یزد و بسیاری از ظرفیت‌های سراسر کشورمان در معرض تهدید این پدیده هستند و باید در این باره نیز تصمیم‌گیری مناسبی صورت گیرد.

وی در بخش پایانی سخنانش به موضوع اتباع خارجی و مشکلات ناشی از آنها در کشور اشاره و عنوان کرد: خوشبختانه اقدامات خوبی در رابطه با ساماندهی اتباع در کشور طی چند سال اخیر هستیم و تشکیل سازمان ملی مهاجرت را در برنامه هفتم تسریع بخشیدیم.

جوکار با بیان این که امروز هیچ برنامه مناسبی در مورد اتباع خارجی نداریم و به دلیل عدم تعامل بین دستگاه‌های متولی شاهد رسوب اتباع در کشورمان هستیم، اعلام کرد: در همین رابطه ضمن تشدید مجازات جرائمی مانند قاچاق انسان، بکارگیری اتباع در مشاغل ممنوعه و اسکان دادن به آنها، اخیراً کمیسیون امور داخلی کشور، سقف شش ماه ماندگاری اتباع در کشور را ارائه داده که امیدواریم با تصویب آن در صحن علنی مجلس، شاهد ساماندهی این حوزه باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha