• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404022518209
  • خبرنگار : 50416

مسئول خانه شعر و ادب استان همدان:

ملتی که گذشته خود را فراموش کن، آینده‌ای هم نخواهد داشت

 ملتی که گذشته خود را فراموش کن، آینده‌ای هم نخواهد داشت

ایسنا/همدان در تاریخ فرهنگ و ادب ایران، نام حکیم ابوالقاسم فردوسی به‌عنوان نگهبان زبان فارسی و سراینده ی شاهنامه، حماسه ملی ایرانیان، با افتخار و احترام یاد می‌شود. فردوسی با سرودن شاهنامه، نه‌تنها اسطوره‌ها و تاریخ ایران را زنده نگاه داشت، بلکه زبان فارسی را در برابر فراموشی و زوال حفظ کرد. 

به همین مناسبت، پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت، مراسم بزرگداشتی با حضور فرهیختگان، ادیبان و علاقه‌مندان به فرهنگ و ادب فارسی در مجموعه تفریحی توریستی جهان کوچک ملایر و در کنار المان فردوسی برگزار شد تا یاد و نام این شاعر بزرگ گرامی داشته شود. 

مسئول خانه شعر و ادب استان همدان در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا به ضرورت گنجاندن اشعار فردوسی در کتاب های درسی و نشریات کشور تاکید و مطرح کرد: اشعار حکیم ابوالقاسم فردوسی، فرهنگ و دین ما را حفظ کرده است.

بهرام ترکمان برگزاری چنین برنامه هایی در کنار المان فردوسی در مجموعه جهان کوچک را عامل ایجاد علاقمندی مردم به ویژه جوانان به این شاعر بزرگ دانست و گفت: این برنامه‌ها سبب علاقمندی بیشتر مردم به فرهنگ و ادبیات فارسی می شود.

وی تاکید کرد: عدم برگزاری چنین برنامه هایی سبب ایجاد گسست فرهنگی و بیگانه شدن با گذشته کشور می شود؛ ملتی که گذشته خود را فراموش می کند، آینده ای هم نخواهد داشت.

ترکمان رشد فرهنگی شهرستان ملایر را خوب ارزیابی کرد و ضمن اشاره به فعالیت انجمن‌های ادبی این شهرستان افزود: ملایر از گذشته مهد پرورش شعرای خوبی از جمله دکتر ایرج دهقان بوده است. 

اشعار فردوسی، فرهنگ و دین ما را حفظ کرده است

وی با بیان اینکه صدا و سیما باید به انتشار اشعار حکیم ابوالقاسم فردوسی بصورت موسیقی یا خوانش اهتمام بیشتری ورزد، افزود: رسانه ها به ویژه صدا و سیما باید در برگزاری همایش‌های بزرگداشت فردوسی، نقش بیشتری داشته باشد.

مسئول خانه شعر و ادب استان همدان از فعالیت ۴۰ انجمن ادبی در استان خبر داد و گفت: ما از انجمن‌هایی که نسل جوان را جذب و در رشد و اعتلای فرهنگ و ادب زبان فارسی کوشا باشند، حمایت می کنیم.

فعالیت حدود ۵۰ کودک و نوجوان نقال در ملایر

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ملایر نیز شاهنامه فردوسی را اثر حماسی گرانبهایی خواند که قومیت ایران را به‌خوبی معرفی کرده و شناسنامه ای برای جاودانگی ایران زمین  است.

فرشاد کشاورزیان با اشاره به اینکه شاهنامه فردوسی با دردانه هایی از زبان فارسی ساخته و پرداخته شده و کمترین لغات عربی را دارد، به ایسنا گفت: پیام حکیم ابوالقاسم فردوسی به نسل امروز این است که غربی هایی از جمله ترامپ که نمی توانند نام خلیج فارس را تغییر دهند چرا که ما شناسنامه ای چند هزار ساله داریم اما غرب شناسنامه ای چند صد ساله دارد.

کشاورزیان با تاکید بر اینکه خلیج فارس، همیشه خلیج فارس خواهد ماند، بیان کرد: شاهکار حکیم ابوالقاسم فردوسی فقط بدلیل زیبایی ابیات نیست، بلکه شناسنامه قوم ایرانی است و باید این فرد و اثر عظیمش را قدر بدانیم.

وی در بخش دیگری از فعالیت حدود ۵۰ کودک و نوجوان نقال در ملایر خبر داد و گفت: شهرستان ملایر در زمینه پرورش هنر نقالی در استان و حتی کشور، پیشتاز و پیشران است و برخی از این نقال ها دارای رتبه های کشوری هستند.

اشعار فردوسی، فرهنگ و دین ما را حفظ کرده است

فرهنگسراها تاثیر بسزایی در بهبود فرهنگ محلات دارند

مسئول اداره فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ملایر هدف از برگزاری چنین برنامه‌هایی را پاسداشت بزرگان ادب پارسی به ویژه فردوسی دانست و اظهار کرد: با توجه به گنجینه ارزشمند شاهنامه و اصطلاحات و واژه های ادبی که حکیم ابوالقاسم فردوسی به زبان فارسی اضافه کرده است، نقش بسزایی در حفظ زبان فارسی دارد.

عاطفه اسداللهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ادامه داد: در روزهایی که با هجمه بیگانگان برای خدشه وارد کردن به نام خلیج همیشگی فارس مواجه هستیم، خوشحالیم با چنین برنامه‌هایی بزرگی و شکوه ایران زمین را یادآوری می کنیم چرا که هیچ کس نمی تواند به شکوه این کشور که با خون هزاران شهید حفظ شده است، خدشه ای وارد کند.

اسداللهی به رشد چشمگیر برنامه‌های فرهنگی شهرداری در چند سال اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: فرهنگسراها تاثیر بسزایی در بهبود فرهنگ محلات دارند چرا که محلی برای تجمع افراد، تبادل نظرات و ارائه خدمات به افراد در محلات کم برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه فرهنگ سرای «شهید محمود خداداد» در محله شهید زرینی در مدت زمان کوتاهی به بهره برداری رسید، افزود: در این فرهنگسرا تاکنون ۱۴ عنوان کلاس برگزار شده است؛ هفته آینده و همزمان با هفته جوانی جمعیت نیز دوره های مختلف مهارت زندگی بصورت رایگان برگزار خواهد شد.

اشعار فردوسی، فرهنگ و دین ما را حفظ کرده است

وجود ۴ فرهنگسرا در ملایر

اسداللهی از برگزاری کلاس‌های هنری از جمله خیاطی، نقاشی، سفالگری بصورت رایگان در این فضا خبر داد و گفت: طرح ملی طراوت با محوریت مسجد، مدرسه، محله و خانواده از سوی اداره فرهنگی شهرداری با جدیت پیگیری می شود.

وی از اجرای ۳۰ عنوان برنامه در حوزه آموزش‌های شهروندی در ۳۰ مدرسه، برگزاری طرح مدرسه سبز و توسعه و تکمیل فضای سبز با مشارکت دانش آموزان و توزیع ۲۰۰۰ جلد کتاب در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی بین دانش آموزان نیز خبر داد.

مسئول اداره فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ملایر به دو فرهنگسرای فعال ملایر شامل فرهنگسرای شهید احدی در میدان استاندارد و فرهنگسرای شهید خداداد در کوی شهید زرینی اشاره و خاطرنشان کرد: دو فرهنگسرای دیگر نیز در حال تکمیل است که فرهنگسرای شقایق یکی از آن هاست و با دارای بودن سالن آمفی تئاتر و کتابخانه، جامع ترین فرهنگسرای ملایر است و ظرف سه ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha