به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون رئیس جمهور، محمدرضا عارف امروز پنجشنبه در نشستی با فعالان حوزه نشر که در حاشیه بازدید از سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب از جمله رویدادهایی است که جوانان و دانشجویان هر ساله مشتاق و منتظر برگزاری آن هستند، تاکید کرد: با وجود استقبال جوانان و دانشجویان از این نمایشگاه باید جدیدترین آثار و منطبق با نیازهای روز کشور و جهان در نمایشگاه کتاب عرضه شود تا علاوه بر تامین نیازهای علمی مورد نیاز کشور بتوانیم در سطح منطقه و جهانی نیز پاسخگوی نیازها و مطالبات علمی باشیم.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به نقش مهم کتاب در توسعه فرهنگ و همچنین علم و فناوری به ویژه فناوریهای پیشرفته و هایتک تصریح کرد: با وجود گسترش فضای مجازی در بین آحاد جامعه اما جایگزینی برای کتاب کاغذی وجود ندارد و کتاب کاغذی هیچگاه حذف شدنی نیست.
معاون اول رئیسجمهور همچنین در ادامه به تبیین علل سرانه مطالعه و تیراژ پایین کتب به ویژه کتابهای حوزه علم و فناوری در کشور پرداخت و با اشاره به عدم اجرای قانون کپی رایت و حق نشر و تکثیر کتب در کشور گفت: باید آسیبشناسی دقیقی در حوزه حق چاپ و نشر کتب انجام شود و با توجه به عدم عضویت ایران در کنوانسیونهای بینالمللی کپیرایت، اقدامات و حمایتهای لازم از ناشران برای حفظ حقوق آنها به عمل آید.
عارف بر ضرورت حمایت از محققین و اساتید برجسته برای چاپ و نشر کتابهای علمی تصریح کرد: باید فرآیند تبدیل ایده به کتاب تسهیل شود تا محققین برجسته کشور با انگیزه بیشتر و آسودگی خاطر از فرایندهای چاپ کتب به تألیف و تهیه کتب بپردازند.
معاون اول رئیسجمهور با تقدیر از فعالان حوزه نشر که با انگیزههای معنوی و فرهنگی در این عرصه فعالیت میکنند، گفت: فعالان حوزه نشر قشر آبرومند و با عزت کشور هستند که با عشق و علاقه برای توسعه فرهنگ کشور با وجود سختیها و ناملایمتیهای مالی همچنان فعالیت میکنند که دولت موظف است با تمام توان از ناشران حمایت کند و برای ادامه کار به آنان انگیزه و مشوقهای لازم دهد.
عارف انگیزه پایین خریداران را از دیگر عوامل تیراژ پایین کتاب در کشور برشمرد و گفت: باید در خصوص ارائه مشوقهای لازم به جوانان و به ویژه دانشجویان برای خرید کتب درسی و عدم فروش این کتب توسط آنان پس از مطالعه و رفع نیازها سازوکارهای لازم تعبیه شود.
معاون اول رئیسجمهور تاکید کرد: ارز مورد نیاز برای واردات کاغذ در کمیتههای تخصصی بررسی و تصمیمگیری میشود و همچنین کارگروهی برای ارتقا جایگاه کتاب در نظام توسعه کشور راهاندازی خواهد شد.
عارف ادامه داد: کتب در حوزه کودک و نوجوان به گونهای چاپ شود که برای این نسل از کشور جذابیت ایجاد کند و البته کاغذهای با کیفیت در اختیار ناشران برای چاپ کتاب هم قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات