• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۳۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404022518318
  • خبرنگار : 50184

وزیر میراث فرهنگی:

کرمانشاه از نظر تاریخی قابل مقایسه با مصر باستان است

کرمانشاه از نظر تاریخی قابل مقایسه با مصر باستان است

ایسنا/کرمانشاه وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به غنای تاریخی کرمانشاه اشاره کرد و گفت: این استان از نظر میراث فرهنگی و تاریخی قابل مقایسه با مصر باستان است، اما به دلیل ضعف در معرفی به جایگاه واقعی خود در جهان دست نیافته‌ است.

سیدرضا صالحی‌امیری، روز پنجشنبه(۲۵ اردیبهشت) در نشست شورای اداری شهرستان پاوه، با اشاره به هویت عمیق و فرهنگی این شهرستان، اظهار کرد: پاوه صرفاً یک مجموعه کالبدی متشکل از خشت، سنگ و آجر نیست؛ بلکه کالبدی است که روح و حیات آن در هنر، موسیقی، ادبیات، عرفان و فرهنگ اصیل ایرانی متجلی است. این شهر برخلاف بسیاری از ساختارهای شهری، موزه‌ای زنده و نمادی برجسته از یک هویت فرهنگی و تمدنی کم‌نظیر در پهنه کهن ایران است.

وی با تأکید بر ضرورت فعال‌سازی ظرفیت‌های مرزی، افزود: باید مرزهای شهرستان پاوه به‌طور کامل و راهبردی فعال شوند تا گردشگران کشورهای همسایه بتوانند به‌سهولت به این منطقه سفر کنند. این امر ضمن تقویت بازارچه‌های مرزی، منجر به خلق فرصت‌های شغلی پایدار و رونق اقتصادی منطقه خواهد شد.

صالحی‌امیری همچنین به ثبت‌جهانی منطقه هورامان/اورامانات در سال‌های گذشته اشاره کرد و یادآور شد: ثبت‌جهانی این منطقه پس از سال‌ها تلاش و فرآیندی پیچیده و دقیق توسط وزارت میراث فرهنگی و سازمان یونسکو به‌دست آمد و گواهی است بر اهمیت فوق‌العاده جغرافیای فرهنگی و تاریخی این منطقه که باید از ظرفیت آن برای ارتقاء جایگاه گردشگری و فرهنگی بهره‌برداری شود.

وی افزود: متأسفانه تاکنون از این ظرفیت به‌صورت مطلوب بهره‌برداری نشده و کمبود حضور گردشگران در این منطقه بیانگر ناتوانی در فراهم آوردن امکانات و زیرساخت‌های مناسب است که باید فوراً مرتفع شود.

صالحی‌امیری تصریح کرد: پاوه با بهره‌گیری از ظرفیت‌های گسترده گردشگری و فرهنگی، می‌تواند از طریق درآمدهای پایدار گردشگری توسعه یابد، بنابراین لازم است زیرساخت‌های کامل و شرایط جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی به نحو مطلوب فراهم شود.

وی در رابطه با اهمیت توسعه زیرساخت‌های گردشگری، گفت: هر گردشگر برای حضور و اقامت به سه عامل اساسی شامل جذابیت، امنیت و زیرساخت‌های مناسب نیازمند است. پاوه در دو عامل نخست در جایگاه ممتازی قرار دارد، اما در زمینه زیرساخت‌ها همچنان دارای کاستی‌های جدی است که وزارت میراث‌فرهنگی با ارائه تسهیلات ویژه و تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری متعهد به رفع این مشکلات است.

وزیر میراث‌فرهنگی، توسعه دیپلماسی فرهنگی و گردشگری با کشورهای همسایه را اولویت اصلی اعلام کرد و گفت: سال گذشته بیش از سه و نیم میلیون سفر دو طرفه میان ایران و عراق انجام شده که نشانگر اشتراکات فرهنگی، زیارتی و جذابیت‌های طبیعی و تاریخی مشترک است. این ظرفیت‌ها باید به‌عنوان کانون توسعه دیپلماسی گردشگری منطقه‌ای مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی به تنوع گسترده گردشگری منطقه اشاره کرد و گفت: این خطه از سرزمین ایران دارای انواع گردشگری فرهنگی، طبیعی، خوراکی، پوشاک و صنایع‌دستی است. لباس‌های کردی بی‌نظیر، ادبیات، اشعار، اسطوره‌ها، جشنواره‌های متنوع از جمله جشنواره انار و صنایع‌دستی همه مؤید غنای تمدنی و جغرافیایی این منطقه است.

صالحی‌امیری در ادامه استان کرمانشاه را مهد تمدن‌های کهن ایرانی توصیف کرد و افزود: کرمانشاه از نظر آثار تاریخی و میراث‌فرهنگی قابل مقایسه با مصر باستان است، اما متأسفانه به‌دلیل ضعف در معرفی، سهم واقعی این استان در عرصه ملی و جهانی محقق نشده است. 

وزیر میراث‌فرهنگی  با اشاره به غنای تاریخی استان کرمانشاه، گفت: این استان با دارا بودن آثار تاریخی از دوره‌های اشکانی، ساسانی و پیش از تاریخ، مهد رازها و رمزهای کشف نشده‌ای است که نیازمند کاوش‌های باستان‌شناسی دقیق و احیای مستمر است تا جایگاه حقیقی خود را در نقشه میراث‌جهانی بازیابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha