محمدرضا عسکری امروز ۲۵ اردیبهشت در جمع کشاورزان و پیازکاران جیرفت و عنبرآباد بهرهبرداران کشاورزی را افسران تولید دانست و گفت: فلسفه وجودی کمیسیون کشاورزی پشتیبانی و حمایت از کشاورزان است و در اولین گام قوانین کهنه و مندرس را بهروزرسانی کردیم و مباحث مختلف را در راستای تسهیل در تولید به دلیل امنیت غذایی دنبال کردیم.
وی تدوین برنامههای میانمدت و بلندمدت را در مواقع بحران مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: اگر هر حکومتی برای تامین امنیت غذایی با برنامه بلندمدت و کوتاهمدت جلو نرود، آسیب خواهد دید.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در برنامه پنج ساله هفتم توسعه همه مباحث دیده شدند و بودجه ۱۴۰۴ در حوزه بانک کشاورزی ۷۰۰ همت اعتبار گذاشتیم که در راستای رفع دغذغه کشاورزان است و سنددار کردن اراضی کشاورزی را مورد تاکید قرار دادیم که فعالان بخش کشاورزی برای دریافت تسهیلات بدون منت عمل کند.
وی جنوب کرمان را کریدور تولید و امنیت غذایی دانست و گفت: جنوب کرمان از حیث امنیت غذایی، منطقه استراتژیک است که باید به صورت ویژه دیده شود زیرا در همه مواقع بر بازار مصرف تأثیر سرنوشتساز دارد.
عسکری بر لزوم اجرای الگوی کشت بر اساس تعادل بخشی بازار عرضه و تقاضا تاکید کرد و افزود: الگوی کشت را باید اجباری کنیم که توسط کشاورزان رعایت شود و اگر بهرهبرداران را توجیه کنیم حتما موفق خواهیم شد. باید برای جنوب کرمان به دلیل اهمیت موضوع نسخه جامعی بپیچیم. اول اینکه در زمینه الگوی کشت در کمیسیون کشاورزی باید برای جنوب کرمان یک راهکار داشته باشیم و محصولات کشاورزی باید ارزش صادرات داشته باشند.
این نماینده مجلس رها شدن محصول پیاز را یک اتفاق هولناک دانست که در هیچ کجای دنیا وجود ندارد و گفت: برای احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی اعتبار خاصی گذاشته شود و فرمانداران و رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اعلام کند چه چیزهایی نیاز است و چه تعداد متقاضی احداث صنایع تبدیلی وجود دارد تا ضمن معرفی آنها بتوانیم تسهیلات ارزان قیمت اعطا کنیم.
وی همچنین در پاسخ به انتقادات نسبت به هزینههای برداشت و حمل محصول پیاز، گفت: تاکنون به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، ۵۰ درصد پیاز روی زمین است و باید با توافق بهرهبرداران تدبیر شود که مزارع شخم زده شوند و از همین امروز وارد عمل شوید تا کشاورزان کمتر متضرر بشوند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اجرای طرحهای آبخیزداری را نیز خواستار شد و از رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان خواست تعداد طرحها را مشخص کنند و افزود: فعلا ۱.۵ همت به جنوب کرمان در قالب طرحهای مشخص شده اختصاص داده شود تا بتوانیم هدفمند عمل کنیم.
عسکری نظارت جدی سازمان جهاد کشاورزی برای استفاده کشاورزان از بذر پباز با ماندگاری طولانی را خواستار شد و گفت: کشاورزان باید برای کشت از این نوع بذر پیاز استفاده کنند که ماندگاری داشته باشند.
وی امهال وام های تولیدکنندگان خسارت دیده را نیز طبق مستند و مورد تایید سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از دیگر حمایتهایی برشمرد که برای حمایت از پیازکاران متضرر در دستور کار است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از پیگیری لازم برای افزایش سقف تعهدات بیمه محصولات کشاورزی خبر داد که با توافق و همکاری رئیس بیمه به زودی انجام خواهد شد.
عسکری از فراهم بودن زمینه واگذاری ۲۰۰ دستگاه تراکتور به کشاورزان خبر داد که با اعتبارات بانکی متناسب نیاز متقاضیان انجام میشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزایش قیمت خرید حمایتی را مستلزم مصوبه شورای قیمتگذاری دانست که بر اساس اینکه با قیمت تمام شده تولید دیاز فاصله زیادی دارد، گفت: قول میدهم به زودی در جلسه شورای قیمتگذاری قیمت خرید حمایتی را به ۷۵۰۰ تومان برسانیم که در صورت تصویب، تفاوت قیمت به کسانی محصول خود را با قیمت فعلی تحویل مراکز خرید دادهاند نیز پرداخت خواهد شد.
وی همچنین بر لزوم توسعه گلخانههای منطقه با رویکرد تولید محصول طبق استانداردهای صادراتی تاکید کرد و افزود: حتما باید بحث پایانه صادراتی توسط دو فرماندار جیرفت و عنبرآباد دنبال شود و فرودگاه جیرفت در قالب کارگو قرار بگیرد تا اینکه حمل بار به بازارهای جهانی انجام شود.
عسکری از آمادگی لازم نسبت به پرداخت تسهیلات به متقاضیان احداث گلخانهها به میزان ۲۰۰ هکتار خبر داد.
به گزارش ایسنا، اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی امروز ۲۵ اریبهشت به دعوت نماینده مردم شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد با حضور در مراکز خرید حمایتی پیاز از مزارع رها شده پیاز به دلیل عدم صرفه اقتصادی برداشت محصول، بازدید کردند و در جمع فعالان بخش کشاورزی نسبت به مرتفع شدن مشکلات قول مساعدت و همکاری دادند.
انتهای پیام
نظرات