• جمعه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1404022618586
  • خبرنگار : 90089

نماینده مردم فریدن و فریدون در مجالس هفتم و هشتم مطرح کرد؛

لزوم جدیت متولیان آب به اصلاح شبکه‌های انتقال، انتقال از دریا، تصفیه فاضلاب‌ها و پس‌آبها

لزوم جدیت متولیان آب به اصلاح شبکه‌های انتقال، انتقال از دریا، تصفیه فاضلاب‌ها و پس‌آبها

نماینده مردم فریدن و فریدون در مجالس هفتم و هشتم، گفت: با ثابت ماندن میزان بارش‌ها و نزولات جوی و شدت گرفتن بحران ناترازی انرژی در کشور، لزوم توجه جدی‌تر کارگزاران و مدیران کشور به اصلاح شبکه‌های انتقال آب کشاورزی و شرب، انتقال آب از دریا، تصفیه فاضلاب‌ها و پس‌آبها و بارورسازی ابرها بیش از گذشته احساس می‌شود.

بهمن محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: وضعیت منابع آبی کشور با توجه به اظهارات کارشناسان حوزه آب و منابع طبیعی و مقامات رسمی کشور تعریف چندانی ندارد.

نماینده مردم فریدن و فریدون در مجالس هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی گفت: متوسط بارندگی ایران در سال‌هایی که خشکسالی بر فلات ایران حاکم نبود ۲۵۰ میلیمتر در سال بود. اکنون که بیش از سه دهه است ایران در وضعیت کم‌بارشی شدید قرار دارد، از همین میزان بارش که یک چهارم میانگین بارش جهانی است نیز محروم هستیم.

وی گفت: حجم بارش و نزولات آسمانی در ایران در سال‌های نرمال ۴۰۰ میلیارد مترمکعب است که حداکثر ۱۲۰ میلیارد مترمکعب استحصال می‌شود و ۲۸۰ میلیارد مترمکعب یا تبخیر می‌شود یا هرز می‌رود و به هر شیوه دیگری از دسترسیِ بهینه خارج می‌شود که البته با سرمایه‌گذاری در این زمینه و احداث سدهای زیرزمینی که بحثش مطرح است، می‌توان از هرزروی حجم قابل ملاحظه‌ای از نزولات آسمانی و روان‌آبها جلوگیری کرد.

نماینده مردم فریدن و فریدون در مجالس هفتم و هشتم، مصرف آب در بخش کشاورزی، صنایع و شرب را «بهینه» ندانست و گفت: بیش از ۶۰ درصد زمین‌ها و مزارع کشاورزی به روش سنتی و به صورت «غرق‌آبی» آبیاری می‌شود که پرت آب در آن بسیار بالاست. اگر قرار باشد مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی بهینه شود باید حداقل ۹۰ درصد زمین‌های کشاورزی تحت پوشش آبیاری مدرن قرار بگیرد. در این صورت علاوه بر جلوگیری از هرزروی و پرت آب، راندمان آب نیز دو تا سه برابر افزایش می‌یابد. در بخش آب شرب نیز طبق آمار کارشناسان ۱۸ تا ۴۰ درصد منابع به دلیل فرسوده بودن شبکه‌های انتقال آب هدر می‌رود. با اصلاح و جایگزین کردن شبکه‌های انتقال و تعویض لوله‌های آب در محلات و خانه‌ها باید جلوی این حجم عظیم هرزروی آب را گرفت.

محمدی خواستار اعمال مدیریت جامع منابع آبی کشور شد و گفت: مدیریت جامع و اصولی آب زمانی صورت اجرایی به خود می‌گیرد که متولیان و دست‌اندرکاران دولتی این حوزه، اطلاع به‌روزی از حجم منابع آبی کشور داشته باشند تا بتوانند سهم بخش‌های کشاورزی، صنعتی و شرب را به درستی پرداخت کنند. نزولات جوی و بارش ها طی سه دهه گذشته به حدی تقلیل یافته که چاره‌ای جز اصلاح و جایگزینی شبکه‌های آب شرب و تغییر شیوه آبیاری زمین‌های کشاورزی و مزارع و باغات باقی نگذاشته است.

نماینده مردم فریدن و فریدون در مجالس هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی جدی‌تر گرفتن احداث تصفیه‌خانه‌های بزرگ در شمال و جنوب کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: شاید زمانی استحصال آب از خلیج‌فارس، دریای عمان و دریای خزر مقرون به صرفه نبود و تمایل چندان و جدیت چندانی در بدنه دولتی مدیریت آب کشور برای برداشت آب دریا جهت مصارف شرب و کشاورزی و صنعت وجود نداشت، اما با ثابت ماندن میزان بارش‌ها و نزولات جوی و شدت گرفتن بحران ناترازی انرژی در کشور، لزوم توجه جدی‌تر کارگزاران و مدیران کشور به این مهم بیش از سال‌های گذشته احساس می‌شود.

وی استفاده بهینه از پس‌آب‌ها و روان‌آب‌ها در بخش کشاورزی و صنعت را ضروری دانست و گفت: در صورت تغییر نگاه مدیران دولتی به فاضلاب کشور و تجدید نظر در نحوه تصفیه فاضلاب کشور کمک شایانی به مدیریت منابع آبی بخش کشاورزی و صنعتی می‌کند. پس‌آبها و فاضلاب‌ها که در حال حاضر تقریبا به حال خود رها شده‌اند در تصفیه‌خانه‌ها تصفیه شده و می‌تواند صرف زراعت چوب و آبیاری فضای سبز شود. حتی آب شیرین حاصل شده در این چرخه نیز می‌تواند به سایر بخش‌های صنعت و کشاورزی که نیازمند آب شیرین هستند، شود.

نماینده مردم فریدن و فریدون در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی استفاده از تجربه کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس از جمله عربستان را گوشزد کرد و گفت: کشورهای همسایه به خصوص عربستان آب خلیج‌فارس را از طریق تصفیه‌خانه‌های بزرگ تصفیه کرده و به مصارف کشاورزی، صنعتی و حتی شرب می‌رساندند. در ایران نیز در بخش انتقال آب خلیج‌فارس به فلات مرکزی کشور کنسرسیومی تشکیل شده است تا صنایع آب‌بر مستقر در فلات مرکزی ایران مثل شرکت‌های فولادسازی و آهن‌سازی و محصولات کشاورزی مثل هندوانه و برنج که آب زیادی استفاده می‌کنند از سایر صنایع و محصولات کشاورزی تفکیک شوند. این کنسریوم‌ها برای تامین آب مورد نیازشان باید هزینه اجرای پروژه انتقال آب از خلیج‌فارس در جنوب و دریای خزر در شمال را بپردازند، همه جای دنیا هم روابط و قاعده همین است.

محمدی «آب» را موجب شکل‌گیری جنگ‌های بین‌المللی و منطقه‌ای در آینده نزدیک دانست و گفت: اهمیت «منابع آبی» به حدی است که ممکن است حتی بین کشورهای مختلف بر سر در اختیار گرفتنش جنگ شود. نمونه کوچکتر این چالش حوادثی است که همه ساله و کم و بیش در استان‌های یزد، اصفهان و خوزستان شاهدیم.

نماینده مردم فریدن و فریدون در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی با انتقاد از استانی شدن مدیریت آّب کشور، گفت: کارشناسان حوزه آب بنا بر این منطق که مدیریت آب باید بر اساس حوزه آبریز که ممکن است بین دو یا چند استان مشترک باشد تعیین کردند اما متاسفانه بر خلاف نظرات کارشناسی مدیریت منابع آب «استانی» شد که مردم فلات مرکزی شاهد چالش‌های عدیده‌ای که همه ساله به وجود می‌آید، هستند.

وی انتقال آب از یک حوزه آبخیز به حوزه دیگر را فاقد قانون دانست و گفت: در حال حاضر در این حوزه فاقد یک قانون  مشخص هستیم به همین دلیل حق و حقوق حوزه‌های آبخیز روشن نیست. در صورت پرداختن مجلس شورای اسلامی به موضوع بخش قابل توجهی از چالش‌ها و دعواهای اجتماعی کنار می‌رود.

نماینده مردم فریدن و فریدون در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی، کرمان، یزد و اصفهان را از جمله استان‌هایی اعلام کرد که از نعمت انتقال آب از خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران برخوردارند.

محمدی افزود: کوتاه‌نظری‌های سیاسی همواره مانع انجام درست و سریع کارهاست البته خوشبختانه این کوتاه‌نظری‌ها در حال حاضر به حداقل کاهش یافته و آب صنعتی و کشاورزی این سه استان مذکور تامین شده و طبق اعلام استاندار اصفهان تا آخر سال 1404 نیز این آب به استان اصفهان هم می‌رسد.

نماینده مردم فریدن و فریدون در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی در پایان سرمایه‌گذاری برای باورسازی ابرها و توسعه پروژه‌های انتقال آب از دریا را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha