• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۸
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404022718937
  • خبرنگار : 51000

در کمیته پدافند غیرعامل تاکید شد؛

ضرورت بهسازی محیط و مشارکت مردم برای کنترل پشه آئدس

ضرورت بهسازی محیط و مشارکت مردم برای کنترل پشه آئدس

ایسنا/سیستان و بلوچستان رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت در نشست کارگروه زیستی استان و کمیته پدافند غیرعامل، اظهار کرد: با توجه به همجواری با کشور پاکستان و گرم‌تر شدن هوا، اقدامات فوری و هماهنگ برای پیشگیری از پشه آئدس ضروری است.

دکتر محمدحسن محمدی، با بیان اینکه بهترین راهکار، بهسازی محیط و مشارکت مردمی است، افزود: هر یک از دستگاه‌های اجرایی وظایف مشخصی دارند و باید با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها به‌ویژه صداوسیما، فرهنگ‌سازی مؤثری انجام شود تا مردم در کنترل این تهدید بهداشتی مشارکت فعال داشته باشند.

رخشانی فرماندار زاهدان، نیز در این نشست ضمن تأکید بر اهمیت پیشگیری، تصریح کرد: هماهنگی بین‌بخشی برای بهسازی مناطق حاشیه شهر و مناطقی که بستر رشد و تکثیر پشه را فراهم کرده‌اند، ضروری است و نباید از هیچ اقدامی دریغ کرد.

دکتر شیخ‌زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درباره ویژگی‌های زیستی پشه آئدس و مخاطرات آن هشدار داد و گفت: پشه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس ناقل بیماری‌های خطرناکی همچون تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا هستند. این پشه‌ها به دلیل توانایی خونخواری از افراد متعدد در شبانه‌روز، مقاومت در برابر خشکی و سموم و انتقال ویروس از نسل به نسل، می‌توانند به‌سرعت اپیدمی‌های انفجاری ایجاد کنند.

وی افزود: تب دنگی از طریق گزش پشه ماده آلوده منتقل می‌شود و حدود ۲۵ درصد مبتلایان علائم بالینی نشان می‌دهند که می‌تواند با علائم شدید و در برخی موارد کشنده همراه باشد. همچنین امکان انتقال ویروس از مادر به نوزاد نیز وجود دارد.

به گفته دکتر شیخ‌زاده، پایش زیستی سایت‌های حشره‌شناسی آئدس در ۱۵ نقطه از شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هر ۱۵ روز یک‌بار انجام می‌شود.

دکتر عبدالرزاق، رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه نیز با اشاره به نرخ کشندگی این بیماری، اظهار کرد: در حدود یک درصد از موارد ابتلا، خطر مرگ وجود دارد، اما با شناسایی زودهنگام و اقدامات پیشگیرانه می‌توان از بروز بحران گسترده جلوگیری کرد.

شایان ذکر است، این نشست با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مرتبط با هدف هماهنگی در زمینه پیشگیری و کنترل پشه آئدس و بیماری‌های منتقله از آن برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha