به گزارش ایسنا، روزنامه قدس در گزارشی درباره تب تغییر اسم در فضای مجازی نوشت:
دو سه سال پیش به قصد دیدار و گفتوگو با یک متخصص، به یکی از معروفترین روانشناسان شهر مراجعه کردم تا شاید دمی من را از شلوغیها و اضطرابهای زندگی روزمره جدا کند و مرهمی باشد بر آشفتگیهای ذهنی که آن روزها دورهام کرده بودند و اینکه اگر دچار اختلالات روانی شدهام راه حل و راهکاری جلو پایم بگذارد.
مرد جا افتاده و مو سپید کرده که همه مدارک علمی و مدارج دانشگاهی و حکمهای مختلفش را در قابهای شیک و زیبا زده بود به دیوار پشت سرش، چند دقیقهای در سکوت فقط نگاهم کرد، بعد ناگهان اسمم را پرسید.
نام خانوادگیام را گفتم. بلافاصله گفت: نه نه اسم کوچیک منظورمه و بعد هم نام مادرم را خواست! بعد سرش را پایین انداخت و در سکوت با خودکارش خطهایی روی کاغذ جلو رویش کشید. من همینطور که در تعجب داشتم به او و حرکات عجیبش نگاه میکردم با خودم گفتم: خدا تومن پول دادهام بنشینم اینجا سکوت آقا را تماشا کنم! بالاخره سرش را بالا آورد و پرسید: «خب مشکل چیه؟»
نفس عمیق گرفتم تا یکریز و بیتوقف همه حرفهای از پیش تمرین کردهام را بریزم بیرون... وسط جمله سوم یا چهارم دستهایش را آورد بالا که یعنی صبر کن! دوباره رفت توی فاز سکوت و بعد از یک دقیقه گفت تا حالا به این فکر کردی که اسمتو عوض کنی؟ من که فکر هرجور سؤالی را کرده بودم الا این، با بهت گفتم «نه چرا باید عوض کنم؟»
گفت: «چون اگر اسمت رو عوض کنی همه این مشکلات حل میشه!» مثالهای متعددی هم زد از مراجعینی که به توصیه او عمل کرده و با تغییر اسم مشکلاتشان حل شده! فهمیدم بد جایی آمدهام و قرار نیست در این مطب اتفاق شگفتانگیزی برای روح و روانم بیفتد.
نام در طب سنتی
برخی از متخصصان طب سنتی میگویند اسم هم مانند غذا و خوراک، طبع گرم و سرد دارد! باید طبع طرف را سنجید و برایش اسمی مناسب شرایط مزاجیاش انتخاب کرد. این بزرگواران البته نگفتهاند که برای بچه یک روزه چطور میشود مزاج را تشخیص داد و چطور اسم مناسبی برایش پیدا کرد. اما توصیه میکنند که اگر چنانچه فرد بالغی درصدد تغییر نام خود است حتماً با یک متخصص مزاجشناسی هم مشورتی داشته باشد!
حتماً شنیدهاید که در گذشته وقتی بچهای به دنیا میآمد اگر پدر و مادر اهل خدا و پیغمبری داشت، نه فقط سعی میکردند که نام مذهبی و با مسمایی برایش انتخاب کنند؛ بلکه به محضر پیر روحانی وارستهای میرسیدند تا علاوه بر گفتن اذان و اقامه در گوش نوزاد، نام مناسبی هم برای او برگزیند. البته که این امر صرفاً جنبهای احترامآمیز داشت پای هیچ منفعت خاصی در میان نبود. اما در گذشتههای دور زمانی که طلاب مدارس علمیه، در کنار دروس دینی، در کیمیا و ریاضیات و نجوم هم ورود میکردند، بنا به علاقه و فرهنگ حاکم بر جامعه، به یادگیری علمالاسما یا علم نامشناسی که یکی از علوم غریبه است هم میپرداختند. البته این علم جایگاهی در علوم تجربی امروز ندارد، اما در سالیان دور برای انتخاب یا تغییر نام، ازدواج و انتخاب همسر و… مورد استفاده قرار میگرفته است. مبنای علم اسامی، رابطه حروف و کلمات با علم اعداد است و از تأثیری که یک اسم بر زندگی شخص میگذارد میگوید. مبدع این جریان فیثاغورث بود که اعتقاد داشت هر اسم دارای یک عدد است و در یک راستا بودن اعداد با انرژیهای کیهانی میتواند به آن شخص انرژی مثبت و خوشبختی عطا کند و در غیر این صورت ممکن است موجب بد اقبالی وی شود. البته در منابع معتبر روایی و سیره معصومین(ع) اگر به ضرورت انتخاب نام نیکو برای فرزندان اشاره شده؛ اما حرفی از انرژی کیهانی و رابطه نام با خوشبختی و بدبختی زده نشده است.
نام و نان شیادی
مسائل ماورایی از آنجایی که قابل هیچ نوع اثبات و آزمایشی نیستند، نباید مسئلهای قابل توجه برای انسانهای اهل فکر و عمل باشند. وقتی در یکی از مکانهای تفریحی یکی از زنان کولی به زور دستم را گرفت خیره شد به پیشانیام و اصرار داشت که نام خودم و مادرم را بداند تا بلکه به قول خودش سرنوشتم را از پیشانیام برایم بخواند، دوباره یاد آن روانشناس شهیر افتادم. با خودم فکر کردم آن همه مدارج علمی، آن همه تحصیلات آکادمیک و سالها تجارب کاری چرا موجب نشد آقای روانشناس دست از این مسئله ماورایی بردارد و مراجعان بیچارهاش را به توصیههای غیرعلمی راهنمایی نکند؟
تغییر و تعویض اسم یک مسئله ساده نیست. بنا به گفته همان عالمان قدیمی علم اعداد، چنانچه کسی نام خود را تغییر دهد نه فقط سرنوشت خود که سرنوشت فرزندان و نسلهای بعد از خود را هم تغییر خواهد داد. علاوه بر اینکه مسئله تغییر نام از نظر آنها آنقدر حساس و پیچیده بود که ترجیح میدادند فرد نام خود را تغییر ندهد. از نظر آنهایی که اندکی با این علم آشنایی دارند تغییر دادن نام افراد و پیشنهاد نام جدید باید توسط فردی که از تخصص بسیار بالایی برخوردار است انجام شود؛ چون عواقب اشتباه عوض کردن نام به مراتب بدتر از اوضاع فعلی فرد خواهد بود. علاوه بر این در زمانهای قدیم اهل فن اهل پول گرفتن نبودند و معمولاً بزرگانی که در مسائل متافیزیکی مردم را راهنمایی میکردند از این کار منفعت مالی عایدشان نمیشد.
نامتان بلند، نانتان گرم
حالا آن روانشناس مشهور به جای خود، اینکه چندسالی است سایتها و صفحات مجازی متعددی سر برآوردهاند و براساس انرژی نامها و نامگذاری براساس شخصیت، ماه تولد و طالعبینی و از این قبیل مسائل، افراد را سرکیسه میکنند را کجای دلمان باید بگذاریم؟ خیل افراد و بهخصوص جوانان و میانسالانی را هم که فکر میکنند فقط با عوض کردن نامشان میتوانند موفقیتهای بزرگ مالی و پیشرفتهای شگرفی در زندگی کسب کنند، به این ماجرا اضافه کنید،آن وقت مشکل چندچندان میشود.
یعنی رواج حدی از سطحینگری در میان کاربران انبوه فضای مجازی که فکر میکنند همه شکستها، تصمیمات غلطی که توی زندگی گرفتهاند، راههای کجی که رفتهاند و بدبختیهایی که خودشان یا عوامل دیگر برایشان رقم زده، فقط و فقط زیر سر «اسم»شان است که انرژی درست و حسابی ندارد و اوضاع کیهانیاش خوب نیست!
اصلاً قرار نیست ادعا کنیم «موفقیت و پیشرفت» ربط و رابطهای با «نام» انسان ندارد. حرف اصلی بر سر این است بدانیم این «نام» است که میتواند بر «موفقیت» انسان و سعادتمندیاش تأثیر بگذارد یا بر عکس؟ موفقیت و خوشبختی واقعبینانه که در سایه تلاش و پشتکار بدست میآید، خودش بلندکننده نام فرد است و در این میان نانی هم اگر نصیب کسی میشود، حاصل همان پشتکار و عرق پیشانی و غیرت فرد است.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها و شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن از سوی ایسنا نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان منتشر میشود.
انتهای پیام
نظرات