• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404022719111
  • خبرنگار : 50037

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر:

همدان جزو ۵ استان‌ پیر کشور است

همدان جزو ۵ استان‌ پیر کشور است

ایسنا/همدان رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر همدان گفت: بر اساس آمار و گزارش‌های منتشر شده، استان همدان از نظر شاخص‌های جمعیتی در شرایط نامطلوبی قرار دارد و جزو پنج استان پیر کشور در چند سال گذشته بوده است.

علی رضایی شنبه ۲۷ اردیبهشت در جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی و ورزشی با اشاره به پیش رو بودن هفته جوانی جمعیت و لزوم اجرایی و عملیاتی شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و اسناد بالادستی در این زمینه، اظهار کرد: اجرای عملی مواد و تبصره‌های قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از ضروریات تحقق سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه جمعیت بوده و لازم است با تقویت زیرساخت‌های فرهنگی در این حوزه نگرش‌ها و تفکرات را اصلاح کنیم.

وی با بیان اینکه بر اساس گزارش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نرخ باروری کلی استان همدان در سال ۱۴۰۱حدود ۱.۶۵ درصد و کمتر از حد جانشینی (۲.۱) بوده است، گفت: با وجود تلاش‌ها و اقدامات دستگاه‌های اجرایی در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و انتظار افزایش موالید، نرخ باروری استان در سال ۱۴۰۲ به ۱.۴۵ درصد کاهش یافته است.

رضایی با تاکید بر اینکه استان همدان از جمله استان‌هایی است که وضعیت نامناسبی در زمینه نرخ جانشینی جمعیت دارد، بیان کرد: با وجود اسناد و قوانین متعدد بالادستی در حوزه جوانی جمعیت، اقدامات و عملکرد دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های مردمی در این زمینه کافی نبوده است.

وی با اشاره به سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در سال ۹۲، افزود: اگر به بحران کاهش جمعیت توجه نشود در آینده نزدیک با چالش‌های غیر قابل جبرانی مواجه خواهیم شد و لازم است گفتمان موجود در جامعه، دغدغه‌ مندی‌ها، امکانات و ظرفیت‌ها به سمت این مهم سوق داده شود.

رضایی با بیان اینکه به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران کاهش جمعیت و کمبود آب دو ابر چالش آینده و تهدید کننده در کشورها خواهد بود، تصریح کرد : در حال حاضر این دو چالش بر سایر مسائل و مشکلات سایه انداخته است.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر همدان با اشاره به بند دوم سیاست‌های جمعیتی مقام معظم رهبری مبنی بر رفع موانع ازدواج، حمایت از زوج‌های جوان و کاهش سن ازدواج، ادامه داد: این موضوع باید در دستور کار تمام دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های مردمی قرار گیرد.

رضایی با تاکید بر لزوم اجرای برنامه‌های موثر در هفته جوانی جمعیت، خاطرنشان کرد: در این هفته برنامه‌های مختلفی از جمله کاشت نهال در پارک نفس به نام فرزندان نجات یافته از سقط جنین اجرا خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر اهمیت و ضرورت ترویج نهج البلاغه در سطح جامعه، یادآور شد: انتظار می‌رود سازمان فرهنگی ،اجتماعی و ورزشی شهرداری با همکاری تمام نهادها و تشکل‌های مردمی فعال در حوزه ترویج کتاب نهج البلاغه نسبت به تشکیل کارگروه‌های تخصصی و هم اندیشی با هدف مانوس کردن آحاد جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان با خطبه‌ها، نامه‌ها و کلمات قصار امام علی (ع) اقدام کند تا مفاهیم عمیق و بنیادین این اثر ارزشمند بتواند راهنمای زندگی فردی و اجتماعی افراد جامعه باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha