• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404022719175
  • خبرنگار : 50046

ثبت دومین مشاهده «قمری خاوری» در خراسان شمالی پس از ۹ سال

ثبت دومین مشاهده «قمری خاوری» در خراسان شمالی پس از ۹ سال

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: گونه نادر «قمری خاوری» برای دومین بار در این استان مشاهده و به‌صورت رسمی ثبت شد.

رضا شکاریان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: این مشاهده اردیبهشت ۱۴۰۴ توسط یکی از محیط‌بان انجام شد. او نخستین بار در سال ۱۳۹۵ موفق به ثبت حضور این گونه در استان شده بود.

وی افزود: قمری خاوری از پرندگان کمیاب و مهاجر آسیا است که پراکنش محدودی در کشور دارد و حضور آن در استان بسیار نادر و حائز اهمیت است.

شکاریان ادامه داد: این گونه معمولاً در جنگل‌های تنک و مناطق باز با درختان پراکنده زیست می‌کند و شناسایی آن به‌دلیل شباهت ظاهری با دیگر گونه‌های قمری، نیازمند دقت بالا و شناخت دقیق پرندگان است.

وی بیان کرد: ثبت دوباره این گونه پس از ۹ سال نه‌تنها بر اهمیت زیستگاه‌های طبیعی استان تأکید دارد، بلکه نشان‌دهنده نقش کلیدی محیط‌بانان در پایش و ثبت تنوع زیستی مناطق تحت مدیریت محیط زیست است. چنین مشاهده‌هایی می‌تواند در به‌روزرسانی نقشه پراکنش گونه‌ها، برنامه‌ریزی‌های حفاظتی و پژوهش‌های پرنده‌نگری بسیار مؤثر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha