یوسف بیدخوری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه مشهد به عنوان قطب هتلداری، گردشگری و زیارت شناخته میشود، برگزاری نمایشگاه گردشگری یک ضرورت بود و باید در تقویم نمایشگاهی گنجانده میشد.
وی با اشاره به تغییر زمان برگزاری نمایشگاه اضافه کرد: در گذشته ما نمایشگاه را در ایام تابستان برگزار میکردیم که جذب گردشگر در آن زمان مطلوب بود، اما امسال با هدف بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود در فصلهای دیگر، زمان برگزاری نمایشگاه را تغییر دادیم. همچنین یک سالن کاملاً اختصاصی به صنایعدستی اختصاص دادهایم و بخش زیادی از غرفهها را به صورت رایگان در اختیار هنرمندان سراسر کشور قرار دادهایم.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: علاوه بر این به موضوعاتی همچون هتلداری، گردشگری، دفاتر و شرکتهای خدمات مسافرتی و همچنین گردشگری سلامت نیز توجه ویژهای داشتهایم.
بیدخوری در خصوص حوزه بینالمللی گفت: امسال با توجه به تعاملات مثبتی که با کنسولگریهای مقیم مشهد داشتهایم، شاهد حضور پررنگ کشورهای خارجی از جمله عمان، افغانستان، تاجیکستان، عربستان و پاکستان در نمایشگاه هستیم. امیدواریم در ماههای آینده، کشورهای دیگری نیز به جمع شرکتکنندگان بپیوندند.
وی اضافه کرد: همچنین یک نمایشگاه کشوری مهم در تهران و در بهمنماه برگزار میشود. امیدواریم سال آینده بتوانیم از ظرفیتهای استانها برای معرفی توانمندیهایشان به نحو بهتری استفاده کنیم. امسال حدود ۷ یا ۸ استان در بخش گردشگری و صنایعدستی حضور دارند و در سال آینده حدود ۱۰ استان در این بخشها شرکت خواهند کرد.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی با اشاره به تبادل گردشگر بین ایران و کشورهای شرکتکننده در نمایشگاه بیان کرد: این نمایشگاه تأثیر بسزایی در اقتصاد گردشگری دارد. ما علاوه بر این، برنامههای تورهای آشناسازی را برای سرکنسولها و دیپلماتهای مقیم مشهد برگزار میکنیم و همچنین تورهایی برای معرفی جاذبههای گردشگری درگز و کلات نیز پیشبینی شده است.
بیدخوری عنوان کرد: نیمی از گردشگران مشهد در هتلها اقامت میکنند که نشاندهنده اهمیت گردشگری زیارتی در خراسان رضوی است. بیشتر گردشگران، بهویژه از کشورهای هدف خراسان رضوی، سفرهای عادی دارند. علاوه بر این، گردشگران سلامت نیز به مشهد میآیند، بهخصوص از کشورهایی مانند افغانستان و ترکمنستان که مراجعات زیادی به ما دارند.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی با بیان اینکه گردشگری زیارت تنها محدود به مشهد نیست، ادامه داد: ما از ظرفیت گردشگری زیارت در سایر بخشهای استانی نیز استفاده میکنیم، از جمله در بحث سلامت. همچنین برای ماندگاری بیشتر گردشگران داخلی به شهرستانها توجه ویژهای داریم و ۳۴ شهرستان خراسان رضوی در حال حاضر حدود ۱۹۰ اقامتگاه بومگردی و سنتی مجوزدار دارند. ما تورهای داخلی استانی را به این مقاصد برگزار میکنیم و از زائران مشهد برای شرکت در این تورها دعوت به عمل میآوریم. توسعه گردشگری را در مشهد، با تمرکز بر گردشگری زیارت، تسهیل کردهایم. به عقیده من با توجه به وجود حرم مطهر امام رضا (ع)، جذب زائر به راحتی انجام میشود و این هنر مسئولان است.
وی در خصوص عملکرد استان در ثبت رویدادها بیان کرد: در رابطه با ثبت رویدادهای گردشگری در تقویم ملی رتبه برتر را داریم و تاکنون ۹۷ رویداد را ثبت کردهایم. ما رویدادهایی در زمینه ژئوتوریسم، بزرگداشت عطار، بزرگداشت فردوسی و رویدادهای دیگری را برگزار کردهایم. این نمایشگاه نیز یکی از این رویدادهاست.
بیدخوری اظهار کرد: ما همچنین جشنوارهها و رویدادهایی را در شهرستانها در قالب محصولات کشاورزی و موضوعات مختلف برگزار کردهایم و این رویدادها را در تقویم ملی ثبت کردهایم. هدف از این کار این است که گردشگران در ایام خاصی که به مشهد سفر میکنند، از این رویدادها مطلع شوند و بتوانند برنامهریزی بهتری برای بازدید از جاذبههای گردشگری داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات