• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404022719267
  • خبرنگار : 71931

عکس چشم‌نواز ماموریت جدید ناسا از خورشیدگرفتگی با حضور ماه در آسمان

عکس چشم‌نواز ماموریت جدید ناسا از خورشیدگرفتگی با حضور ماه در آسمان

ماموریت «PUNCH» ناسا که مجموعه‌ای کوچک متشکل از چهار ماهواره است، تصویری از حرکت ماه در آسمان از میان هاله‌ای از نور خورشید ثبت کرده است.

به گزارش ایسنا، در این تصویر خیره‌کننده جدید که توسط ماموریت «PUNCH» ناسا گرفته شده، ماه بر فراز یک فضای تاریک و سایه‌دار پوشیده از نور خورشید قرار دارد.

به نقل از ال‌اس، ماموریت «PUNCH» مجموعه‌ای متشکل از چهار ماهواره کوچک است که در مدار زمین قرار دارند و ابزارهای آنها به سمت خورشید نشانه رفته است.

هدف این ماموریت که در تاریخ ۱۱ مارس(۲۱ اسفند ۱۴۰۳) پرتاب شد، مطالعه «طوفان‌های خورشیدی(solar wind) است. این طوفان‌ها جریانی از ذرات باردار ساطع شده از خورشید و عامل ایجاد آب و هوای فضایی هستند.

این ماموریت برای آماده شدن برای فاز عملیات علمی خود، باید مرحله راه‌اندازی خود را که شامل مراحل آزمایش و تنظیم ابزارهاست، طی کند. این تصویر به عنوان بخشی از این فرآیند راه‌اندازی ثبت شده است.

سایه دایره‌ای تیره، ناشی از  ابزار مسدود کننده است. این ابزار برای جلوگیری از غلبه نور خورشید بر تصاویر، مورد نیاز است. این ابزار همچنین تارها و رشته‌های ظریفی را که از سطح خورشید به «تاج خورشیدی»(corona) کشیده شده‌اند، آشکار می‌کند.

درخشش طلایی اطراف خورشید، نوری است که از ابزار مسدود کننده منعکس می‌شود و نواحی تاریک در بالای تصویر، خارج از میدان دید ابزار قرار دارند و ماه توسط نوری که از زمین منعکس می‌شود، روشن شده است.

تصاویری که در طول عملیات علمی این ماموریت جمع‌آوری می‌شوند، پردازش بیشتری را برای حذف نورهای سرگردان و برخی انحرافات کوچک نوری ناشی از آلودگی نوری طی خواهند کرد تا تصاویر دقیقی از «تاج خورشیدی» آشکار شود.

عکس‌های «تاج خورشیدی» می‌تواند به دانشمندان در مطالعه «طوفان‌های خورشیدی» کمک کند. این طوفان‌ها حامل بیش از ۲۷۲ هزار تن جرم هستند که خورشید هر ثانیه با سرعت ۱/۶ میلیون کیلومتر در ساعت به فضا پرتاب می‌کند و کل منظومه شمسی را در یک آشفتگی شلوغ و پرانرژی از ذرات باردار غوطه‌ور می‌کند.

«طوفان‌های خورشیدی» مسبب طوفان‌های مغناطیسی هستند که در زمین می‌توانند باعث از کار افتادن شبکه‌های برق و قطع امواج رادیویی شوند و ماهواره‌ها را مختل کنند یا به آنها آسیب برسانند. شناخت این طوفان‌ها به دانشمندان کمک می‌کند تا برای طوفان‌های مغناطیسی آماده شوند تا زندگی در زمین بدون اختلال ادامه یابد.

عکس چشم‌نواز ماموریت جدید ناسا از خورشیدگرفتگی با حضور ماه در آسمان

عکس‌هایی که «PUNCH» ثبت می‌کند به طور مستقیم میدان مغناطیسی ناپایدار خورشید را نشان نمی‌دهند. این ماموریت در عوض، حلقه‌های عظیم و درخشان پلاسما و فوران‌هایی را نشان می‌دهد که توسط آن شکل گرفته‌اند. الگوهای موجود در تارها و رشته‌های ساطع شده از خورشید به پژوهشگران کمک می‌کند تا مناطقی را که به آب و هوای فضایی شدیدی مرتبط هستند و باعث طوفان‌های مغناطیسی در زمین می‌شوند، نقشه‌برداری کنند.

هنگامی دانشمندان داده‌های جدید خود را با داده‌های جمع‌آوری‌شده در «تاج خورشیدی» توسط «کاوشگر خورشیدی پارکر»(PSP) ترکیب کنند، ماموریت «PUNCH» درک عمیق‌تری از فرآیندهایی که «طوفان‌های خورشیدی» را هدایت می‌کنند، بدست می‌آورد. این دانش می‌تواند به محافظت از سیاره در برابر طوفان‌های مغناطیسی کمک کند.

«کریگ دی‌فارست»(Craig DeForest) پژوهشگر ارشد این ماموریت گفت: کاوشگر پارکر و ماموریت «PUNCH» هر دو در تلاش هستند تا دو شاخه جداگانه از فیزیک خورشیدی را در یک واحد کلی متحد کنند. «پارکر» در حال حمل فناوری‌های فیزیک فضایی است تا «تاج خورشیدی» را لمس و اندازه‌گیری کند. ماموریت «PUNCH» نیز در حال گسترش فناوری‌های فیزیک خورشیدی است تا لمس «تاج خورشیدی» را اندازه‌گیری کند. این دو ماموریت، مکمل یکدیگر هستند.

این ماموریت قرار است مرحله راه‌اندازی خود را نهم ژوئن (۱۹ خرداد) تکمیل کند و به طور مداوم شروع به جمع‌آوری تصاویر جدید از خورشید و مناطق اطراف آن کند. داده‌های جمع‌آوری‌شده به عنوان بخشی از تعهد «PUNCH» به علم، در دسترس عموم قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha