حسین افشین شنبه، ۲۷ اردیبهشت در حاشیه بازدید از نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان و فناور پارک علم و فناوری فارس، از اختصاص دو بسته حمایتی مالی خبر داد که هر یک حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد.
به گفته وی، یکی از این بستهها تحت عنوان گواهی توسعه فناوری است و دیگری مربوط به ظرفیت صندوق نوآوری و شکوفایی میشود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور تاکید کرد: این منابع میتوانند نقش اهرمی در حمایت از شرکتهای دانشبنیان ایفا کرده و امکان ارائه تسهیلات مناسب به این شرکتها را فراهم سازند.
افشین با اشاره به حمایت از شرکتهای با ریسکپذیری بالا گفت: این گروه از شرکتها نیز تحت پوشش قرار میگیرند تا ریسک سرمایهگذاری برای آنها کاهش یابد.
وی همچنین از آغاز فراخوان تسهیلات سرمایه در گردش مربوط به تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ خبر داد و اعلام کرد: فراخوان تبصره دو بودجه ۱۴۰۳ نیز از اواخر خرداد اعلام خواهد شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با بیان اینکه در شیراز دو نوع شرکت فناور و دانشبنیان فعالیت دارند، اظهار کرد: بخشی از این شرکتها نیازمند حمایتهای ویژه هستند و برخی دیگر در سطح ملی از جایگاه خاصی برخوردارند.
افشین درباره وضعیت شرکتهای دانشبنیان فارس گفت: با وجود جمعیت حدود پنج میلیون نفری این استان، تعداد ۳۶۳ شرکت دانشبنیان متناسب با ظرفیت علمی و دانشگاهی فارس نیست و باید به حدود ۶۰۰ شرکت برسد.
وی با این حال کیفیت و توان درآمدزایی این شرکتها را مطلوب دانست و بیان کرد: در سال گذشته فروش محصولات دانشبنیان در استان حدود ۷ هزار میلیارد تومان و فروش کل شرکتها ۳۶ هزار میلیارد تومان بوده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور افزود: هدف از بازدید امروز، آشنایی با مسائل شرکتها و استفاده از ظرفیتهای قانونی برای کمک به آنها در زمینه تامین مالی بود.
وی به دو مشکل اصلی این شرکتها اشاره کرد و گفت: کمبود فضای فیزیکی و تامین منابع مالی. وی وعده داد استان در زمینه تامین فضا همکاری خواهد کرد و دولت نیز بستههای حمایتی مالی مناسبی در نظر گرفته است.
شرکتهای دانشبنیان از عوامل کلیدی توسعه کشور هستند
در ادامه این بازدید، استاندار فارس نیز گفت: شرکتهای دانشبنیان از عوامل کلیدی توسعه کشور هستند و برای رقابت در بازارهای جهانی، باید هزینه تمامشده محصولات کاهش یابد؛ موضوعی که از طریق این شرکتها قابل تحقق است.
حسینعلی امیری با تاکید بر لزوم اقتصادی شدن تولیدات دانشبنیان، خواستار اقدامات ملی برای کمک به تجاریسازی محصولات این حوزه شد.
وی همچنین با اشاره به چالشهای مالی شرکتهای دانشبنیان فارس گفت: معاونت علمی رئیسجمهور قول داده است با توجه به امکانات قانونی و شرایط بودجهای کشور، از این شرکتها در استان حمایت کند.
انتهای پیام
نظرات