داوود ندیم، دبیر رویداد هنر در هنر روز شنبه ۲۷ اردیبهشت در نشست خبری رویداد علمی و هنری تابلو فرش دستباف سردرود و رونمایی از پوستر رویداد، با اشاره به ثبت شهر سردرود به عنوان پایتخت تابلو فرش دستباف، بر اهمیت ارتقاء علمی و فناوری در این حوزه تأکید کرد.
وی گفت: هدف ما پیشرفت علمی در حوزه تابلو فرش و برندسازی این هنر است و تلاش میکنیم بازارهای داخلی و خارجی را برای عرضه آن گشایش دهیم. ضمن اینکه تفاهمنامهای با دانشگاه هنر اسلامی داریم که کنفرانسی در مهرماه در دانشگاه برگزار شده و همزمان با افتتاحیه رویداد، فراخوان اعلام خواهد شد.
در ادامه هادی ابری، رئیس اتحادیه تابلو فرش سردرود، با انتقاد از کپی طرحهای ایرانی در کشورهای دیگر، به فروش تابلو فرشهای سردرود در شانگهای چین اشاره کرد و افزود: طرحهای ایرانی ۱۵ سال قبل کپی شده و در چین با قیمتهایی چند برابر قیمت ما فروخته میشود.
ابری از ارائه تسهیلات فروش اقساطی در نمایشگاه خبر داد و گفت: خریداران میتوانند بدون نیاز به پرداخت کامل، از تخفیفهای ویژه بهرهمند شوند و در مجموع تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی با نرخ چهار درصد در اختیارشان قرار میگیرد، همچنین برای خریداران حضوری ۱۰ درصد تخفیف نیز در نظر گرفته شده است.
علی سلیمانی، رئیس اداره فرش سازمان صمت استان نیز اعتبار تقریبی این رویداد را حدود ۱۰میلیارد تومان برآورد کرد و درباره ثبت جهانی تابلو فرش دستباف سردرود گفت: ما برای ثبت جهانی تابلو فرش سردرود مشکلات زیادی را تحمل کردیم و در حال حاضر در حال مذاکره برای ارائه تسهیلات قرضالحسنه ۱۰۰ میلیون تومانی با سود چهار درصدیم تا از این طریق، خرید و فروش این هنر ارزشمند تسهیل شود.
محمدعلی مولاخواه اصل، شهردار سردرود، هم با بیان اینکه وظیفه شهرداری آمادهسازی شهر برای بزرگترین رویداد فرهنگی-هنری این منطقه است، گفت: ما خودمان به صورت رایگان و داوطلبانه برای تبلیغات و اطلاعرسانی این رویداد تلاش میکنیم و مسیردهی، نظافت و تدارکات شهری در این مدت، بر عهده شهرداری است، قرار است شهر به بهترین شکل برای میهمانان و بازدیدکنندگان آماده شود.
وی توضیح داد: خلاقیت و نوآوری در بافت و تولید تابلو فرش، ضریب هوشی بالا و استعداد خاصی در میان تولیدکنندگان این هنر ایجاد کرده است.
حسن علی محمدی، رئیس اتاق اصناف استان هم، با بیان اینکه سردرود به عنوان خاستگاه تابلو فرش در دنیا معرفی میشود، افزود: این نمایشگاه فرصت خوبی است تا ظرفیتهای صادراتی این هنر بومی و ملی شناسایی و توسعه یابد. برگزاری نشستها و جلسات هماندیشی در حاشیه این رویداد، میتواند مسیر توسعه این صنعت را هموارتر کند.
وی اظهار کرد: در مجموع، این رویداد قرار است نقطه عطفی در تاریخ صنعت تابلو فرش سردرود باشد که با ترکیب هنر، علم و فناوری، زمینه را برای احیای مجدد این هنر اصیل فراهم کند. صنعتگران، سرمایهگذاران و علاقهمندان در این فرصت کمنظیر، میتوانند فرصت بهدست آورده و در رونقبخشی به هنر و صنعت تابلو فرش نقشآفرینی کنند.
در ادامه برنامههای رویداد «هنر در هنر» با حضور جمعی از مسئولین و اصحاب رسانه، مراسم کلنگزنی ساختمان جدید اتحادیه تابلو فرش دستباف سردرود برگزار شد.
همچنین در پایان نشست خبری مربوط به این رویداد، از پوستر رسمی هنر در هنر رونمایی شد. این پوستر که با طراحی هنرمندانه، نمادی از هنر تابلو فرش و فرهنگ سردرود را به تصویر میکشد، به عنوان نماد این رویداد در سطح ملی و بینالمللی معرفی خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات