سرهنگ احمدمهدی جمالی از فرماندهان ارتش ۲۷ اردیبهشت در حاشیه این بازدید در دیدار با فرماندار بم اظهار کرد: دانشجویان دوره ۳۵ کارشناسی ارشد دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش، در قالب یک ماموریت مطالعاتی به مناطق مختلف کشور اعزام میشوند.
وی افزود: گروه ما، مسئول بررسی مناطق سیستان و بلوچستان و کرمان است. بازدید از سیستان و بلوچستان روز گذشته به پایان رسید و پس از بم، از چند پایگاه دیگر در کرمان بازدید خواهیم کرد و در صورت امکان با استاندار کرمان و سایر اساتید نیز ملاقات خواهیم داشت.
سرهنگ جمالی در ادامه به معرفی دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش پرداخت و گفت: این دانشگاه دارای چهار دانشکده جنگ، پشتیبانی، علوم اجتماعی و دانشکدهای ویژه دانشجویان غیرنظامی است و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد. همچنین، دانشجویانی از سایر کشورها نیز در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
وی هدف از این سفر را بهرهمندی از تجربیات مسئولان محلی و بررسی ظرفیتهای منطقهای در راستای اهداف آموزشی دانشجویان عنوان کرد.
وحدت عیدی فرماندار بم نیز در این نشست به تاریخ کهن و پتانسیلهای بالای انسانی این شهرستان اشاره کرد و افزود: بم، با قدمتی بیش از ۵ تا ۶ هزار سال، یکی از قدیمیترین شهرهای ایران است. آثار کشفشده در ارگ بم، نشان میدهد که این شهر حداقل ۲۵۰۰ سال قدمت دارد.
وی اظهار کرد: بم در طول تاریخ به عنوان «دروازه شرق» شناخته شده و نقش مهمی در اقتصاد، تجارت و ارتباطات منطقه ایفا میکرده است. جادههای بینالمللی آن، گیاهان دارویی بم را به هند و چین میرساندند. هماکنون نیز فیلمی در حال ساخت است که به تاریخ غنی این منطقه میپردازد.
عیدی گفت: گمرک بم از لحاظ درآمد، سومین گمرک پر درآمد در ایران است. این شهرستان قطب تولید خودروهای بخش خصوصی است و نزدیک به ۵۰ کارخانه قطعهسازی و ۶ کارخانه خودروسازی در آن مستقر است.
فرماندار بم افزود: در سال گذشته، ۲۰۱ هزار دستگاه خودرو تولید شده و در آینده، برنامه تولید به ۴۵۰ هزار دستگاه در سال افزایش خواهد یافت.
وی درباره ظرفیتهای گردشگری گفت: بم با داشتن چهار اثر ثبت جهانی شامل ارگ قدیم، منظر فرهنگی و طبیعی بم و قناتهای اکبرآباد و قاسمآباد، به عنوان یک شهر جهانی در یونسکو ثبت شده و قوانین خاصی در آن اجرا میشود، مثلاً، حداکثر ارتفاع مجاز ساختوساز ۱۱ متر است.
عیدی افزود: همچنین بم ۶۴ اثر ملی دارد که ۳۷ مورد آن به ثبت رسیده و به عنوان یک شهر گردشگری در سطح ملی و جهانی شناخته میشود.
فرماندار بم بیان کرد: این شهرستان با داشتن بیش از ۲۵۰ رشته قنات، یکی از مناطق برتر ایران در حوزه قنوات است. ۵۱ رشته قنات در داخل شهر بم وجود دارد که حدود ۳۰ مورد فعال و پرآب هستند، از جمله قنات قنبرآباد با ۳۷۰ لیتر بر ثانیه، پرآبترین قنات جهان است.
وی خرمای بم را یک برند جهانی با کیفیت بالا معرفی کرد و گفت: سالانه حدود ۲۵۰ هزار تن خرما در بم تولید میشود که ۹۰ هزار تن آن مربوط به خود شهرستان است و به ۲۵ کشور جهان صادر میشود.
عیدی تأکید کرد: با توسعه کشت گلخانهای و بهرهبرداری بهتر از منابع آب، میتوان این وضعیت را بهبود بخشید و تنوع اقتصادی را افزایش داد.
در پایان، فرماندار بم ضمن قدردانی از ارتشیان دلاور، بر اهمیت بهرهگیری از ظرفیتهای گردشگری کویر لوت تأکید کرد و پیشنهاد داد که دانشجویان در قالب اردوهای علمی، از این منطقه بازدید کنند.
انتهای پیام
نظرات