محمدحسن سالاری، رئیس هیئت جودو استان قم در نشست خبری که شنبه ۲۷ اردیبهشت برگزار شد، با اشاره به فلسفه تشکیل خانه جودو بیان کرد: ما در خانه جودو قم مجموعهای را شکل دادهایم که بر پایه همدلی و اتحاد استوار است و علیرغم تنوع دیدگاهها، توانستهایم در طول سالهای گذشته اتفاقات ارزشمندی را در این عرصه رقم بزنیم.
سالاری با اشاره به سابقه مدیریتی خود در این هیئت افزود: از سال ۱۳۹۹ که افتخار خدمت به ورزش استان را بر عهده گرفتهایم، بر اساس برنامه راهبرد چهارسالهای که تدوین کرده بودیم، گامبهگام در مسیر ارتقای جایگاه جودوی استان حرکت کردهایم. داگر بتوانیم در اجرا از شعارزدگی پرهیز و به صورت عملیاتی عمل کنیم، بیتردید میتوانیم منابع مالی را به شکلی اثربخش هدایت کنیم.
پروژههای زیرساختی و تجهیزاتی
رئیس هیئت جودو استان قم به تشریح پروژههای تکمیلشده و در دست اقدام آکادمی جودو پرداخت و گفت: در آکادمی جودو اقدامات گستردهای در جهت ارتقای کیفیت فضای ورزشی و رفاهی انجام دادهایم که از جمله میتوان به نصب آب شیرینکن، سیستم گرمایشی بهینه، تجهیز کتابخانه، ساخت جایگاه تماشاگران و انباری اشاره کرد.
وی ادامه داد: تجهیزات ورزشی متنوعی شامل توپهای پزشکی (مدیسنبال)، استپهای ورزشی، تشکهای ایمنی و سایر ملزومات را تهیه کردهایم تا ورزشکاران در بهترین شرایط ممکن به فعالیت بپردازند.
بهسازی محیطی و توسعه امکانات
رئیس هیئت جودو قم از تجهیز کامل سالن اجتماعات شهید عشریه با ظرفیت ۵۰ نفر خبر داد و بیان کرد: این سالن آماده برگزاری جلسات و مراسم مختلف است؛ همچنین دفتر هیئت را بهطور کامل تجهیز و مبله کردهایم تا محیطی مناسب برای فعالیتهای اداری فراهم شود.
سالاری به اقدامات انجام شده در باشگاه جودو تختی اشاره کرد و گفت: در این باشگاه پروژههای مختلفی از جمله نصب ۱۰ عدد پروژکتور برای نورپردازی و روشنایی سالن، اضافه کردن آبسردکن، نصب محافظ دیوارها و اصلاح سیستم روشنایی فضای خارجی سالن را اجرا کردهایم؛ دفتر این باشگاه نیز بهصورت استاندارد تجهیز شده است.
توسعه خانههای جودو در مناطق مختلف استان
رئیس هیئت جودو قم از افتتاح خانههای جودو در مناطق دستجرد و قنوات خبر داد و بیان کرد: هر یک از این مراکز به یک تخته تشک جودو مجهز شدهاند تا زمینه آموزش و پرورش استعدادهای جوان در این مناطق فراهم شود. این اقدامات در راستای توسعه زیرساختهای ورزشی و بهبود کیفیت خدمات به ورزشکاران انجام شده و گامی مهم در جهت پیشرفت جودو در سطح استان محسوب میشود.
سالاری با اشاره به پایان دوره برنامه راهبردی فعلی گفت: امسال به پایان دوره برنامه راهبردی فعلی میرسیم و یکی از رسالتهای مهم ما در این برهه، طراحی برنامه راهبردی چهارساله جدید است تا بتوانیم این مسیر پربرکت را با قدرت ادامه دهیم.
وی جودو را یکی از سه رشته برتر و پربازدید المپیک معرفی کرد و افزود: رشته جودو بیش از ۴۵ سال است که در استان ما حضوری پررنگ دارد و از ابتدای انقلاب اسلامی شکل گرفته و تا امروز با افتخار به راه خود ادامه داده است؛ از اهداف مهم ما المپیکی شدن جودوی قم است.
دستاوردهای جودو استان
رئیس هیئت جودوی قم به فعالیت این رشته در دو بخش کاتا و شیایی اشاره کرد و گفت: در بخش کاتا توانستهایم دستاوردهای درخشانی را به ثبت برسانیم؛ در مورد بخش شیایی سالها بزرگان ما با این دغدغه روبهرو بودند که چرا جودوکاران ما در این حوزه ضعیف عمل میکنند، اما امروز شاهد رشد و پیشرفت چشمگیر در این زمینه هستیم.
سالاری با اشاره به ایجاد همدلی و انسجام در بین خانواده جودو بیان کرد: چشماندازی ترسیم کردیم که در دو سال گذشته نهتنها به آن دست یافتهایم، بلکه از آن فراتر رفتهایم.
وی به پیشرفتهای حوزه بانوان اشاره کرد و گفت: حوزه بانوان که پیشازاین با سطح مطلوب فاصله محسوسی داشت، امروز شاهد رشد قابلتوجهی است و در سال گذشته برای نخستین بار موفق شدیم کاپ تیمی بانوان را در سطح کشوری به دست آوریم. لذا ارتقای جایگاه بانوان در ورزش جودو و گسترش مشارکت فعال آنان در فعالیتهای ورزشی از محورهای اساسی برنامههای ماست.
چشمانداز ۱۴۰۴
رئیس هیئت جودوی استان قم به تشریح چشمانداز این هیئت پرداخت و گفت: چشمانداز هیئت جودوی استان قم در افق ۱۴۰۴، دستیابی به جایگاهی رفیع در سطح استان و مطرح شدن بهعنوان استانی صاحبنام در جودوی کشور است. این چشمانداز با تأکید بر ویژگیهای برجستهای همچون اخلاقمداری، پایبندی به ارزشهای اسلامی و پهلوانی، و همچنین ارتقای جایگاه ورزش جودو در عرصههای مختلف محقق خواهد شد.
سالاری اهداف کلیدی هیئت جودو استان را برشمرد و بیان کرد: یکی از اهداف کلیدی ما تبدیل استان قم به یکی از پنج استان برتر کشور در حوزه جودو است که از طریق تقویت رشتههای شیایی و مبارزه در سطح ملی محقق میشود؛ توسعه رشته کاتا بهویژه در بخش بانوان و تثبیت جایگاه استان در این حوزه از اولویتهای مهم ما محسوب میشود.
رئیس هیئت جودو قم به توسعه بخش همگانی جودو اشاره کرد و گفت: در کنار ورزش قهرمانی، توسعه بخش همگانی جودو نیز مورد توجه قرار گرفته است و هدف ما این است که هیئت جودو قم در زمره هشت هیئت برتر استان از نظر تعداد ورزشکاران قرار گیرد.
سالاری راهبردهای هیئت برای دستیابی به این اهداف را تشریح کرد و گفت: توسعه ورزش حرفهای از طریق ساماندهی باشگاههای خصوصی و جلب حمایتهای دولتی و غیردولتی در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: ایجاد دسترسی عادلانه به امکانات ورزشی در نقاط مختلف استان و بهرهمندی تمامی اقشار جامعه از مزایای این ورزش، از دیگر برنامههای راهبردی ما است، همچنین افزایش منابع درآمدی غیردولتی و مشارکت بخش خصوصی برای استقلال مالی هیئت را دنبال میکنیم.
سالاری در پایان به تشریح مأموریت هیئت جودو استان قم پرداخت و گفت: ماموریت ما بر پایه راهبری و مدیریت کلان، سیاستگذاری، برنامهریزی، سازماندهی، هماهنگی، هدایت، نظارت و کنترل برنامهها تعریف شده است و این مأموریت با هدف توسعه همهجانبه ورزش جودو و کمک به کسب جایگاهی فراملی برای این رشته ورزشی پیگیری میشود.
رئیس هیئت جودوی قم در پایان سخنان خود بیان کرد: ما معتقدیم با این برنامهها میتوانیم ضمن ارتقای سلامت جسمی و روحی آحاد جامعه، به ویژه جوانان، روحیه نشاط، وفاق و همکاری اجتماعی را در استان قم تقویت کنیم.
به گزارش ایسنا؛ در پایان این نشست نیز از خبرنگاران حوزهی ورزش به پاس همراهی با این هیات ورزشی تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام
نظرات