• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404022819745
  • خبرنگار : 50294

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کردستان خبر داد:

از کاهش آتش‌سوزی در جنگل‌ها تا تلاش برای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی

از کاهش آتش‌سوزی در جنگل‌ها تا تلاش برای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی

ایسنا/کردستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کردستان از کاهش آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان کردستان خبر داد.

بهزاد شریفی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در سال گذشته، استان کردستان شاهد وقوع ۲۴۶ فقره حریق و آتش‌سوزی در سطح جنگل‌ها و مراتع ۱۰  شهرستان خود بود که این آتش‌سوزی‌ها منجر به سوختن بالغ بر ۳ هزار و ۱۰۰ هکتار از این منابع ارزشمند شد.

وی افزود: در مقایسه با مدت مشابه در سال ۱۴۰۲، در تعداد فقرات ۸ درصد و در سطح مناطق درگیر ۶ درصد کاهش حریق داشتیم.

شریفی‌پور ادامه داد: خوشبختانه، با برگزاری کلاس‌های آموزشی و فنی و کارگاه‌ها برای همکاران محترم جنگلبان، همیاران طبیعت و سازمان‌های مردم نهاد، تلاش شده است تا آگاهی‌بخشی لازم در خصوص رفتار نامعلوم حریق و ضرورت رعایت جوانب احتیاط و اقدامات پیشگیرانه صورت پذیرد. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان در ادامه بیان کرد: همچنین بهره‌گیری از سامانه‌های رصد و مدیریت ریسک در مناطق پرخطر و استقرار دیده‌بان‌ها در نقاط حساس، نقش موثری در کاهش خسارات داشته است و امسال نیز تلاش‌های مضاعفی در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم این عرصه‌ها را به نحو مطلوب‌تری مدیریت کنیم.

شریفی پور افزود: در برخی از شهرستان‌های جنگلی، از جمله مریوان، در تعداد فقرات و سطح ۵۰ درصد کاهش  آتش‌سوزی داشتیم که عمده دلیل آن مربوط به پسمانده مزارع و بقایای محصولات زراعی برداشت شده بود. 

وی تصریح کرد: به دلیل عدم وجود بازار مناسب برای این پسماندها در سال گذشته، متاسفانه برخی کشاورزان اقدام به آتش زدن آن‌ها می‌کردند که این امر منجر به سرایت آتش به مراتع می‌شد و یکی از دلایل افزایش آمار حریق در سال گذشته به شمار می‌رود.

مدیرکل منابع طبیعی کردستان اظهار کرد:  استان کردستان با دارا بودن یک میلیون و ۷۴۰ هزار هکتار جنگل، حدود ۶۲ درصد از مساحت استان را به خود اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر پدیده شوم زمین‌خواری به طور مداوم عرصه را بر منابع طبیعی تنگ کرده است، اما با این وجود تمامی نیروهای حفاظتی ما با رویکردی پیشگیرانه و برخوردی قاطعانه با این پدیده مقابله می‌کنند که خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته و تحت نظارت شورای نظارتی و شورای حفظ حقوق بیت‌المال قوه قضاییه، توانسته‌ایم با متخلفین برخورد قاطع داشته باشیم و بالغ بر هزار هکتار از منابع طبیعی در اثر اجرای احکام قضایی در سال گذشته به بیت‌المال بازگردانده شده است.

شریفی‌پور خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز در صدد هستیم تا با مشارکت آحاد جامعه، رسانه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد، گام‌های موثرتری در امر حفاظت از این منابع ارزشمند برداریم.

شریفی پور یادآور شد: استان کردستان در حوزه منابع طبیعی با کمبودهای جدی مواجه است که با توجه به وسعت ۶۲ درصدی جنگل‌ها و مراتع استان، تنها ۶۲ نفر نیروی محافظ جنگلبان در حال خدمت هستند که این تعداد به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای حفاظتی این پهنه وسیع نیست و محدودیت‌های قانونی و مقررات موجود نیز اجازه جذب نیروی بیشتر را نمی‌دهد.

وی یادآور شد: از سوی دیگر، در بحث تجهیزات، با وجود بهره‌گیری از سامانه‌ها و ماهواره‌های به روز در راستای مدیریت حریق، استان کردستان به دلیل اینکه اعتبارات ملی به صورت استانی تخصیص می‌یابد، با کمبود اعتبارات مواجه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha