صادق علیمرادی با حضور در ایسنا اظهار کرد: منابع آب غیرمتعارف در استان شامل فاضلابهای شهری و همچنین آبهای لبشور در برخی از دشتها است.
وی توضیح داد: در حال حاضر طرح انتقال آب رودخانه گدارخوش به شبکه آبیاری و زهکشی صالحآباد در دست اجرا قرار دارد که هدف اصلی آن استفاده بهینه از این منبع است، فاضلاب شهری به ویژه فاضلاب شهر ایلام بخش عمدهای از آبدهی رودخانه گدارخوش را تشکیل میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان ایلام ادامه داد: در برخی از دشتهای استان به ویژه دشت دهلران و مناطق مرکزی دشتهای موسیان و عباس، کیفیت آب نامطلوب است.
این مسئول گفت: میزان هدایت الکتریکی آب در این مناطق به بیش از ۱۰ هزار میکروموس بر سانتیمتر میرسد که این موضوع باعث میشود استفاده از آن در بخشهای شرب، کشاورزی و صنعت غیرممکن شود.
علیمرادی اضافه کرد: منطقه فرخآباد در دشت دهلران بهعنوان یکی از مناطق با کیفیت پایین آب، دارای مشکلات زیادی است.
وی افزود: بهدلیل عدم بهرهبرداری از آبخوان، عمق آب زیرزمینی در این منطقه بسیار کم است و در برخی نقاط به کمتر از یک متر میرسد این امر سبب شده تا اراضی منطقه زهدار شوند و مشکلات زیادی برای روستای فرخآباد ایجاد کند.
علیمرادی درباره کیفیت منابع آب سطحی و زیرزمینی استان گفت: برای ارزیابی کیفیت آبهای سطحی، نمونهبرداری از رودخانههای استان انجام شده است.
وی ادامه داد: بر اساس یافتهها، کیفیت آب اغلب رودخانههای استان در حد قابل قبولی قرار دارد اما برخی رودخانهها مانند دویرج، میمه، چنگوله و کنجانچم دارای تغییرات کیفی فراوانی هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان ایلام گفت: در مورد آب زیرزمینی نیز نتایج آنالیز نمونهبرداریهای دشتهای استان نشان میدهد که آب آبخوانهای مهم استان مانند مهران، دهلران، موسیان، ابوغویر و دشت عباس دارای تغییرات کیفی شدیدی هستند.
وی افزود: کیفیت آب در حاشیه دشتها مطلوب است اما به سمت مناطق مرکزی و خروجی دشتها به تدریج نامطلوب میشود، در خصوص دیگر دشتهای استان نیز وضعیت کیفی بهتری وجود دارد و میزان هدایت الکتریکی آنها تغییرات چندانی ندارد.
انتهای پیام
نظرات