• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404022820202
  • خبرنگار : 71616

در نشست روسای اتاق‌های بازرگانی تاکید شد

لزوم شناسایی گلوگاه‌های فساد و مقابله با ترک فعل مدیران

لزوم شناسایی گلوگاه‌های فساد و مقابله با ترک فعل مدیران

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ضمن اشاره به ناکامی در خصوصی‌سازی واقعی، اقتصاد دولتی و عدم اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی را عامل اصلی نابسامانی‌های اقتصادی دانست و معتقد است که بسیاری از بنگاه‌های واگذار شده به نهادهای عمومی غیردولتی اکنون ورشکسته‌اند و این مسیر خصوصی‌سازی را منحرف کرده است. وی همچنین بر لزوم شناسایی گلوگاه‌های فساد و مقابله با ترک فعل مدیران تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، صبح امروز (یکشنبه) بیست و سومین جلسه شورای روسای اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور با حضور ذبیح‌الله خدائیان (رئیس سازمان بازرسی کل کشور) در محل اتاق بازرگانی ایران با هدف بررسی راهکارهای ارتقای شفافیت، سلامت اقتصادی و تقویت تعامل سازنده میان بخش خصوصی و سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد.

در این نشست، صمد حسن‌زاده- رئیس اتاق ایران- با انتقاد از عملکرد واگذاری‌ها و بنگاه‌داری بانک‌ها، نسبت به تبعات سنگین ناترازی انرژی برای اقتصاد کشور هشدار داد و خواستار اقدامات جدی برای حل مشکلات ساختاری در فضای کسب‌وکار شد.

در ادامه، پس از آنکه، روسای اتاق‌های سراسر کشور دغدغه‌ها، دیدگاه‌ها و پیشنهادهای فعالان اقتصادی را مطرح کردند، رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز با بیان اینکه دولتی بودن اقتصاد و عدم اجرای اصل ۴۴ ریشه اصلی بیماری‌های حاکم بر اقتصاد کشور است که باید اصلاح شود، اعلام کرد که برای پیگیری این مشکلات، کارگروه مشترک بین اتاق و سازمان بازرسی راه‌اندازی خواهد شد.

۷۰ درصد بنگاه‌های واگذار شده ورشکسته‌اند

ذبیح‌الله خدائیان-رئیس سازمان بازرسی کل کشور- با اعتقاد بر اینکه با همکاری اعضای همین نشست می‌توان قدم‌های جدی برای رفع چالش‌ها برداشت، تصریح کرد: باید از دولتی بودن اقتصاد و عدم اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به عنوان ریشه اصلی بیماری‌های حاکم بر اقتصاد کشور یاد کرد. این رویکرد در یک دوره‌ای آغاز شد و در دوران جنگ به دلیل شرایط خاص، بزرگ‌تر و گسترده‌تر شد. با وجود اینکه از یک زمان به بعد دنیا متوجه شد که اقتصاد باید به سمت خصوصی‌سازی برود و ایران هم برای رسیدن به این هدف برنامه‌ریزی کرد ، اما موفقیت در این امر حاصل نشد؛ البته امروز سهم دولت در اقتصاد زیاد نیست و بیشتر بنگاه‌ها و بخش‌ها به عنوان رد دیون واگذار شدند که بیش از ۷۰ درصد آن‌ها هم ورشکسته هستند. این بخش‌ها، نهادهای عمومی غیردولتی شدند که وضعیت را نامناسب‌تر کرد.

وی ضمن اشاره به زیان‌دهی بیشتر بنگاه‌های زیرمجموعه سازمان تأمین اجتماعی و شستا، خاطرنشان کرد: همین وضعیت که مانع رشد اقتصاد شده است از سوی مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفته و ایشان میدان دادن به بخش خصوصی واقعی را به عنوان راهکار مطرح می‌کنند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: مشکل امروز اقتصاد به تأمین مالی بنگاه‌ها مربوط می‌شود؛ بازار سرمایه توان و عمق لازم را برای تأمین مالی ندارد، سرمایه‌گذاری خارجی هم صورت نمی‌گیرد و تنها راه، بانک‌ها هستند که آنها هم با چالش‌های جدی از جمله تسهیلات تکلیفی مواجه هستند. پس موانعی در مقابل بانک‌ها قرار دارد؛ اما پاسخ به آنها این است که باید اولویت‌بندی کنند.

خدائیان بر فساد ناشی از امضاهای طلایی تاکید کرده و گفت: بدنه میانی دولت نسبت به تفویض اختیارات مقاومت می‌کند.

بیشتر بخوانید: ورود جدی نهادهای نظارتی به تخلفات و اصلاح رویه‌های موجود

برای ناترازی انرژی باید فکر اساسی کرد

این مقام مسئول در خصوص موضوع ناترازی، تصریح کرد: در بروز این مشکل، سوء مدیریت در کنار تحریم‌ها عامل بوده است. در دوره‌ای وزارت نیرو تاکید داشت که بخش خصوصی برای عرضه برق فقط باید به دولت بفروشد. از طرف دیگر در قیمت‌گذاری هم دخالت می‌کرد. در عین حال منابعی برای پرداخت برق خریداری شده، نداشت. در نتیجه در راه‌اندازی برق تجدیدپذیر بخش خصوصی ورود نکرد. حتی ایجاد ساتبا هم نتوانست پاسخگو باشد.

رئیس سازمان بازرسی ضمن انتقاد از اجرای ناچیز قانون اصلاح الگوی مصرف، افزود: برای اجرای این قانون ایده‌های بسیار خوبی از طرف بخش خصوصی مطرح شد که در مقابل با مقاومت‌های جدی مواجه شد. پس در این حوزه با سومدیریت روبه‌رو هستیم که باید اصلاح شود.

وی پایبندی مسئولانه در قبال جامعه را بر عهده همه ملت دانسته و تاکید کرد: سرمایه‌ها از دل همین کشور جمع شده است و برای همین در قبال مردم مسئول هستیم. از طرفی تربیت کارآفرینان و نسل جوان را به عهده داریم. آن‌ها باید در کنار فعالان اقتصادی بیاموزند. پس ارتباط بین صنعت و دانشگاه یک امر ضروری است، هرچند امروز چنین ارتباطی برقرار نیست.

با همکاری فعالان اقتصادی گلوگاه‌های فساد را شناسایی می‌کنیم

خدائیان سرکشی به واحدها و بنگاه‌های اقتصادی با هدف شناسایی چالش‌ها از سوی دستگاه قضا را ضروری خوانده و از فعالان اقتصادی درخواست کرد به ستادها و نهادها سر بزنند و مشکلات خود را مطرح کنند تا مورد رسیدگی قرار بگیرد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در سازمان بازرسی نیز فعال هستیم تا سازمان‌ها و نهادهای خدمت‌رسان به بخش خصوصی را مورد بازرسی قرار دهیم. اداره کل حمایت از سرمایه‌گذاری و تولید را فعال کردیم که شکایت‌های بخش خصوصی را دریافت و بررسی می‌کند. مدیرانی که مرتکب به ترک فعل شوند توسط این زیرساخت‌های نظارتی شناسایی شده و با آنها برخورد می‌شود.

وی شناسایی گلوگاه‌های فساد و موانع کسب‌وکار و ارائه راهکارها با همکاری بین فعالان اقتصادی و سازمان بازرسی کل کشور را امکان‌پذیر دانسته و خاطرنشان کرد: در شناسایی ترک فعل مدیران به همکاری فعال اقتصادی نیاز داریم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پایان پیشنهاد داد: چهار کارگروه برای شناسایی گلوگاه‌های فساد، شناسایی موانع کسب‌وکار و شناسایی مدیرانی که دچار ترک فعل شدند و کارگروهی با هدف جلوگیری از انحراف در اعطای مجوزها هم در مرکز و هم در استان‌ها شکل بگیرد. از طرفی برای رسیدگی به فعالیت این کارگروه‌ها هم باید این نشست‌ها را تکرار کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha