علیرضا قیامتی یکشنبه ۲۸ اردیبهشت در این آیین با اشاره به اینکه از ابتدای شکلگیری فرهنگ ایرانی در همه جا بنیانهای خردورزی را مشاهده میکنیم، اظهار کرد: خرد بنیان اندیشه ، هویت و فرهنگ ایرانی است.
این شاهنامهپژوه، عرفانشناس و استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: خرد همواره با پرسشگری و اندیشه همراه بوده و در نگاه فرهنگ ایرانی خرد بزرگترین نعمت ایزدی و پدیدآورنده وجدان اخلاقی است.
وی تصریح کرد: شاهنامه تنها به مسائل حماسی ختم نشده، به گفته فردوسی انسان برای نیکی کردن به دیگران پا به جهان گذاشته و کمک به همنوع و غمگساری از دیگران اندیشه این حکیم است.
قیامتی گفت: شاهنامه تنها کتابی است که در جهان با خرد آغاز میشود و بزرگترین صفتی که فردوسی به خداوند نسبت داده، آفریننده خرد بودن است.
همچنین عباس قنبری عدیوی بیان کرد: مردمان زاگرس با شاهنامه زندگی میکنند، نام کودکانشان برگرفته از شاهنامه است و در نوحههای عزاداری اشعار شاهنامه را میخوانند نمایانگر این بوده که شاهنامه با این مردم عجین شدهاست.
این نویسنده، پژوهشگر و مدرس دانشگاه گفت: خیام ستاره شناس،ریاضی دان ،پژوهشگر و حکیمی برجسته بود. از طرفی تفاوت در لحن اشعار خیام، نظامی، سعدی و مولوی به معنای تفاوت در اندیشه آنها نبوده است.
شهرام فرجی، سرپرست ادارهکل فرهنگ و ارشاد چهارمحال و بختیاری گفت: فصل جدیدی از برنامهها، آیینها و نکوداشتهای مشاهیر ملی و استانی کلید خواهد خورد، لذا وظیفه خود میدانیم در راه پاسداشت و حفظ این مشاهیر تلاش کنیم و این مشاهیر را به نسل جوان بشناسانیم.
به گزارش ایسنا، در این آیین از کتاب «خیام در فرهنگ مردم ایران» نوشته عباس قنبری عدیوی رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات