حبیب الله بهادری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت مراتع استان اظهار کرد: طبق گفته مسئولان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی، در حال حاضر از یک میلیون و ۷۹۵ هزار هکتار مرتع فقط هشت درصد مرتع خوب در استان باقی مانده است. عواملی مانند تغییر کاربری، تغییر اقلیم، وجود دام مازاد، تبدیل مراتع به دیم زارها و معدنکاری سبب شده است مراتع خوب را در استان از دست دهیم.
وی افزود: تبدیل مراتع به دیمزارها موجب شده است حاصلخیزی خاک از بین برود و گیاهان خاردار و فاقد ارزش روییده شوند. بنابراین اولین اقدامی که برای بهبود مراتع در استان باید انجام شود، اجرای برنامه تعادل دام و مرتع است و دام مازاد باید از مرتع خارج شود.
این مسئول با اشاره به اینکه تاکنون ۳۵ طرح در ارتباط با مرتع در این مرکز مورد مطالعه و اجرا قرار گرفته است، بیان کرد: پویایی مراتع، تعادل دام و مرتع، قرق چند ساله و ... از جمله طرحهایی هستند که مورد مطالعه قرار گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۱۱۴ گونه گیاهی منحصر به خراسان شمالی در این استان مشاهده شده است، تصریح کرد: از این تعداد ۳۵ گونه در حال انقراض هستند که برخی از گونههای درحال انقراض از خانواده گون، کاسنی و ... میشود.
کارشناس پژوهشی بخش مرتع مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: طرحهای مطالعاتی در ارتباط با این گیاهان انجام و آماده ارائه به دستگاههای ذیربط برای انجام اقدام اساسی به منظور جلوگیری از انقراض آنها هستیم.
وی تاکید کرد: برای نجات این گونههای در حال انقراض باید اقدامات ضربالاجل انجام شود.
انتهای پیام
نظرات