اسماعیل محمودآبادی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر این محصول در سطح ۵۱۰۰ هکتار در حال کشت است که شهرستان فاروج با ۳۶۰۰ هکتار بیشترین سطح زیرکشت را دارد و بعد از آن شهرستانهای شیروان و اسفراین در جایگاههای بعدی قرار دارد.
وی با بیان اینکه زعفران خراسان شمالی از لحاظ کیفیت در جایگاه دوم کشوری قرار دارد، افزود: شرایط اقلیمی، نو بودن مزارع، ورود دانش جدید به مزارع سبب شده است تا این محصول از لحاظ کیفیت و کمیت در جایگاه مناسبی قرار داشته باشد.
محمودآبادی ادامه داد: زعفران خراسان شمالی به کشورهای حاشیه خلیج فارس، موریس و ... صادر میشود و در حال حاضر هشت صنایع فرآوری و بستهبندی در استان در ارتباط با این محصول فعال است.
وی بیان کرد: به دنبال آن هستیم تا چند برند را برای محصول زعفران این استان ایجاد کنیم. علاوه بر آن هنوز برای این محصول در استان شرکت تعاونی ایجاد نشده است و بسیاری از تولیدکنندگان استانی امر صادرات آن را نیز انجام میدهند.
این مقام مسئول تصریح کرد: اخیرا یک دستگاه تمام اتومات که با هوش مصنوعی فعالیت میکند وارد شهرستان فاروج شده که امر پاک کردن گل و تحویل نگین زعفران را انجام میدهد که سبب کاهش هزینههای کارگری و رعایت بهداشت این محصول میشود.
وی در ارتباط با تولید پیاز زعفران نیز بیان کرد: قدمت کشت و تولید زعفران در خراسان شمالی به حدود ۱۵ سال میرسد. بنابراین این استان در تولید پیاز زعفران باکیفیت و استاندارد به خودکفایی رسیده و حتی این محصول را به خارج استان نیز ارسال میکند.
معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در پاسخ به این سوال که آیا برنامهای برای افزایش سطح زیرکشت این محصول در استان وجود دارد؟ گفت: در حال حاضر تمرکز بر افزایش کیفیت کار است اما بسیاری از افراد از خارج استان تمایل دارند تا در سطح وسیع، زعفران را در استان کشت کنند.
انتهای پیام


نظرات