داریوش بارانی بیرانوند امروز(دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت) در جلسه علنی شورای اسلامی شهر خرمآباد اظهار کرد: به رقمی رسیدهایم که میتوانیم با تکیه بر ظرفیت موجود، بهویژه با راهاندازی کارخانه آسفالت که طبق آخرین گزارشها تا یک ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید، در کنار ظرفیت بخش خصوصی، «نهضت آسفالت» را در خرمآباد آغاز کنیم و کارهای اصلی این کارخانه به پایان رسیده و تنها عملیات فونداسیون باقی مانده است و امیدواریم با این ظرفیت تا پایان سال، نارضایتی عمومی در زمینه آسفالت معابر کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: با وجود این برنامهریزی، یکی از دغدغههای جدی، عملکرد دستگاههای خدماترسان بهویژه در حوزه مخابرات است. قرارداد شهرداری با شرکت آسیاتک در راستای توسعه شهر هوشمند و زیرساختهای الکترونیکی منعقد شد. با اینکه برخی شهرداریها از امضای این قرارداد خودداری کردند، اما با حمایت استانداری، شهرداری خرمآباد گام اجرایی آن را برداشت. با این حال آنچه در عمل دیده میشود، نوعی ناهماهنگی و بینظمی است.
شهردار خرمآباد اضافه کرد: در گذشته، حفاریهای مخابراتی با تعهد به ترمیم همراه بود، اما در یک سال و نیم اخیر، با پاسکاری میان شرکتهای مخابراتی مواجه بودهایم که در نهایت منجر به توقف صدور مجوزهای جدید حفاری توسط شهرداری شد. این تصمیم نیز راهحل مناسبی نبود و نمیتواند مشکل را حل کند. از اینرو از شورای شهر برای برگزاری این جلسه و پیگیری این موضوع مهم سپاسگزارم.
بارانی تصریح کرد: پس از امضای قرارداد با آسیاتک، برخلاف انتظار ما، شرکتها بهجای بهرهبرداری از زیرساختهای موجود، اقدام به ایجاد زیرساختهای جدید کردند؛ در حالیکه در برخی محلات، زیرساخت فیبر نوری فعال وجود دارد. اگر برای هر اپراتور، زیرساخت مجزا ایجاد شود، شهر به کارگاه دائمی حفاری تبدیل میشود که هم غیرضروری و هم موجب نارضایتی مردم خواهد بود.
وی ادامه داد: شهرداری با اصل توسعه ارتباطات مخالف نیست. توسعه پهنای باند و ایجاد فیبر نوری از اهداف مدیریت نوین شهری ماست. اما این اقدامات باید در قالب سازوکاری مشخص و شفاف انجام شود. متأسفانه شهرداری در مواردی مجبور شده با التماس، ترمیم مسیر حفاریشده را درخواست کند.
شهردار خرمآباد به موضوع توافق شهرداری با شرکت مخابرات نیز اشاره کرد و گفت: توافقنامهای درباره ۵.۵ هکتار زمین در گلدشت شرقی در دست پیگیری است. طبق توافق اولیه، شهرداری باید ۱۵ درصد از ارزش پروژه مسکونی و تجاری را دریافت میکرد. همچنین بخشی از این زمین به تعریض محوطه شهید رحیمی و اتصال آن به بلوار بهارستان اختصاص مییابد. این موضوع در جلسات مشترک با شورا مطرح شده و مخابرات پیگیر اخذ مجوزهای لازم از تهران است.
بارانی با اشاره به عزم مدیریت شهری برای بهسازی معابر در سال ۱۴۰۴، افزود: لازم است وضعیت ترمیم حفاریها بهطور جدی تعیین تکلیف شود. این برنامهریزی باید با مشارکت شورای شهر انجام گیرد تا همه دستگاهها مکلف به اجرای آن باشند.
وی تصریح کرد: هرچند اجرای این پروژه باعث ایجاد آسیبهایی در سطح محلات شده، اما این «زخمهای زیبا» در واقع نشانهای از پیشرفت و توسعه زیرساختهاست؛ با این حال، آنچه اهمیت دارد، رسیدگی جدی به ترمیم و بهسازی پس از اجراست تا رضایت شهروندان تأمین شود.
لزوم ساماندهی دکلها و مجوز حفاریها
هانیه نصیری، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری خرمآباد نیز در این جلسه اظهار کرد: یکی از چالشهای موجود در همکاری میان شهرداری، آسیاتک و شرکت مخابرات، نبود هماهنگی در اجرای پروژههای ارتباطی است. پروژههایی که بر اساس مجوزهای سال گذشته آغاز شده بودند، به دلیل تعطیلات نوروز و ناهماهنگی متوقف شدند. اکنون نیز با ازسرگیری پروژهها، همان مجوزهای قبلی مبنا قرار گرفته است.
وی بیان کرد: مقرر شده پس از اجرای حفاری و فیبرکشی، ترمیم مسیر تنها پس از تأیید نهایی تیم فنی شهرداری انجام شود. در این میان، همزمانی فعالیت آسیاتک و مخابرات در یک نقطه و نبود علائم مشخص، موجب سردرگمی و تشخیص نادرست ناظران شهرداری شده است.
نصیری با اشاره به دکلهای مخابراتی ادامه داد: ساماندهی این دکلها که روی اراضی شهرداری و حتی املاک مسکونی نصب شدهاند، هنوز انجام نشده است. این دکلها فاقد مجوز یا پروانه نصب هستند.
انتهای پیام
نظرات