• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۲:۴۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404022921303
  • خبرنگار : 50214

معاون استاندار یزد:

قانون جوانی جمعیت به اهداف اولیه خود دست نیافته است

قانون جوانی جمعیت به اهداف اولیه خود دست نیافته است

ایسنا/یزد معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار یزد با بیان این که هنوز قانون جوانی جمعیت به اهداف اولیه خود دست نیافته است، بر لزوم رفع نواقص قانونی در این زمینه و برخورد با ترک فعل‌ها تأکید کرد.

اسماعیل دهستانی دوشنبه ۲۹ ادریبهشت در نشست با خبرنگاران که با موضوع جوانی جمعیت در سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد، اظهار کرد: اگر مدیران استان از ظرفیت خوب رسانه‌ای موجود در استان بهره نگیرند، قطعاً از بی‌تدبیری و کم‌کاری خودشان است.

وی افزود: مدیران باید پاسخگوی رسانه‌ها باشند و امیدواریم برگزاری این سلسله نشست‌ها نوعی فرهنگ سازی در این رابطه باشد.

دهستانی از برگزاری سلسله نشست‌های معاونت سیاسی امنیتی استانداری با حضور فرمانداران شهرستانها به منظور پاسخگویی به اصحاب رسانه در مورد مسائل شهرستان مربوطه خبر داد.

وی از راه‌اندازی رسانه سدا (سیاست، دانایی امنیت) در این معاونت خبر داد و گفت: با راه‌اندازی این رسانه قطعاً پای خبرنگاران بیش از گذشته به این معاونت گشوده خواهد شد.

معاون استاندار ضمن قدردانی از سیستم بانکی استان در حوزه جمعیت، گفت: تسهیلات تطبیقی منطبق با سیاستهای نظام برای کسب رضایت مردم است و تلاش خواهیم کرد در نشست با اعضای شورای هماهنگی بانک‌ها، وضعیت کنونی را ارتقا دهیم.

وی گفت: ‌دفتر امور بانوان و خانواده استانداری باید با ایجاد تیمی، مشکلات مردم در این حوزه را بررسی و پیگیری کند.

دهستانی تأکید کرد: امروز موضوع سرمایه‌های اجتماعی از بحث آمار و اطلاعات گذشته و باید تلاش کنیم تا چالش ترکیب جمعیتی در استان را تحلیل و برای آن راه حل بجوییم.

وی با بیان این که مسئولان مربوطه باید در این رابطه طرحی نو ارائه دهند، گفت: آمارها نشان می‌دهد که هنوز قانون جوانی جمعیت به اهداف اولیه خود دست نیافته است و شاید در کنار ترک فعل‌ها، آنچه مورد انتظار قانون بوده است، دست نیافته‌ایم که این موضوع را در جمع‌های نخبگانی و اندیشکده وفاق ملی به دور از فضای ژورنالستی بررسی خواهیم کرد.

معاون استاندار در پایان با تأکید بر لزوم بررسی روند جمعیتی بخش‌های مختلف برای برنامه ریزی موثرتر در این حوزه، گفت: همچنین باید چالش‌های قانونی در زمینه جوانی جمعیت را با جدیت دنبال کرده و پیگیر رفع آنها باشیم.

۳۵ دستگاه عضو قرارگاه جمعیت جوانی جمعیت هستند

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، اظهار کرد: ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت بعنوان هفته ملی جمعیت نامگذاری شده و این بیانگر نگاه راهبردی حکمرانی در این مقوله است.

فاطمه دانش‌یزدی افزود: شعار امسال هفته جمعیت، «وفاق ملی برای ایران جوان» تعیین شده و در روزهای مختلف این هفته، برنامه‌های مختلفی در جهت گفتمان‌سازی درباره این موضوع انجام شد.

وی با اشاره به ۳۵ دستگاه عضو قرارگاه جمعیت جوانی جمعیت در استان، اضافه کرد: دو موضوع حائز اهمیت در این حوزه، پنجره جمعیتی و تله جمعیتی است که امیدواریم رسانه‌ها به آن اهتمام بیشتری داشته باشند.

دانش یزدی همچنین از برگزاری اولین نشست کنشگران جمعیت با حضور ۴۰۰ نفر فعالان این حوزه در استان در هفتم خرداد خبر داد.

نباید سیاست جمعیتی کشور را دولتی نشان داد

مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری یزد مهمترین موضوع در حوزه جمعیت را فرهنگ‌سازی خواند و گفت: قطعاً اصلاح فرهنگ‌سازی عمیق برای کنترل جمعیت طی ۳۰ سال گذشته، امروز زمان‌بر و دشوار خواهد بود.

علی صالحی این موضوع را تنها مختص ایران ندانست و با اشاره به سیاستی مشابه در کشور چین، اظهار کرد: امروز با تکثر رسانه‌ها و چند صدایی در این حوزه مواجهیم و مهمترین مشکل در این حوزه نیز دولتی نشان دادن سیاست جمعیتی کشور است.    

صالحی اضافه کرد: براساس پیش‌بینی‌ها جمعیت کشورمان در سال ۱۴۲۸ به اوج خود یعنی حدود ۹۵ میلیون نفر می‌رسد و براساس نرخ رشد کنونی، جمعیت روند منفی پیدا خواهد کرد و علاوه بر اقدامات پیشگیرانه در این حوزه، باید خود را برای مشکلات ناشی از سالمندی جمعیت کشورمان آماده کنیم.

کاهش نرخ ازدواج و باروری در استان یزد  

مدیر کل ثبت احوال استان یزد در این نشست جمعیت کنونی استان را حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و سهم استان در جمعیت کشور را یک و نیم درصد اعلام کرد و گفت: استان یزد به لحاظ جمعیت، رتبه بیست و چهارم را در میان استان‌های کشور دارد.

مهدی مصدق با بیان این که بیشترین جمعیت استان در رده ۴۵ تا ۴۹ سال هستند، گفت: در حال حاضر ۶.۴ درصد جمعیت استان را سالمندان تشکیل می‌دهند ولی ادامه روند پیر شدن جامعه و رسیدن آن به رقم ۳۰ درصد، قطعاً بشدت استان را با ضعف نیروی انسانی همراه خواهد کرد.

مصدق ادامه داد: تعداد زنان هرگز ازدواج نکرده در استان بالغ بر سه هزار و ۵۰۰ نفر هستند و روند ۵۰ ساله ازدواج در استان به شدت کاهشی بوده است.

وی باورهای غلط درباره ازدواج را یکی از عوامل کاهش میزان عمومی ازدواج دانست و گفت: کاهش ازدواج در حالی شدت گرفته که شاهد افزایش طلاق و سوق یافتن خانواده‌ها به تک فرزندی یا تاخیر در فرزندآوری نیز هستیم.

مدیر کل ثبت احوال استان در ادامه متوسط سن ازدواج بانوان در استان را ۲۸ سال و آقایان ۳۰ سال ذکر کرد و گفت: نرخ باروری استان در سال‌های اخیر کاهشی بوده و اکنون ۱.۹۱ است.

تایید ۱۲۵۰۰ متقاضی زمین قانون جوانی جمعیت در استان

مدیر کل راه و شهرسازی استان هم در این نشست ضمن ارائه گزارشی، اعلام کرد: ادارات راه و شهرسازی در استان‌ها براساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مکلفند در شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، در خود شهر و در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت نیز در شهرک‌ها نسبت به تحویل زمین به متقاضیان اقدام کند.

احسان خواجه‌رضایی با بیان این که تاکنون طی پنج مرحله قرعه‌کشی برای تحویل زمین‌های قانوان جوانی جمعیت صورت گرفته است، گفت: البته طی چند روز آینده شاهد برگزاری ششمین مرحله این قرعه کشی احتمالاً در قالب جشن سوم خردادیم.

وی در ادامه افزود: براساس آخرین آمارها، جمعا ۱۹ هزار و ۹۴۸ متقاضی در استان یزد تاکنون نسبت به ثبت‌نام در سامانه اقدام کرده‌اند که در مجموع ۱۲ هزار و ۴۶۹ تایید نهایی شده‌اند.

خواجه رضایی با بیان این که تاکنون۹ هزار و ۲۰۰ مورد تخصیص قطعه زمین به متقاضیان صورت گرفته، گفت: قطعات مابقی متقاضیان تأیید شده نیز طی روزهای آتی به آنها تخصیص خواهد یافت.

وی مشمولان تخصیص زمین قانون جوانی جمعیت را شامل خانواده‌های دارای چهار فرزند زیر ۲۰ سال و خانواده‌هایی که فرزند سوم آنها بعد از ۲۴ آبان ۱۴۰۰ متولد شده‌اند، ‌ ذکر کرد و گفت: زمین تخصیص یافته به گروه اول به صورت کاملاً رایگان تخصیص می‌یابد ولی در گروه دوم، پول آماده‌سازی در اقساط ۱۰ ساله از متقاضیان اخذ می‌شود.

مدیر کل راه و شهرسازی استان در پایان پیرامون تاخیر در اختصاص قطعات تحویلی در پردیس زندگی، گفت: علت این تأخیر ناشی از زمانبر شدن ضوابط واگذاری زمین در شهرک‌های دولتی بود که بلافاصله بعد از تصویب در یزد عملیاتی شد و اکنون روزانه ۲۰ تا ۲۵ قطعه زمین تحویل متقاضیان می‌شود.

ریل‌گذاری مسیر بهزیستی استان بر مدار علمی

مدیر کل بهزیستی استان هم در این نشست گفت: جوانی جمعیت با زاد و ولد اتفاق می‌افتد و مهمترین عامل در این رابطه مشکلات اقتصادی است و کتمان این عامل بی‌فایده است.

نادر هومنیان عامل دیکر در این باره را فرهنگی خواند و افزود: البته عامل اجتماعی نیز یکی از عوامل دخیل در این رابطه است.

وی طلاق با شیوع ۲۵ درصدی از مجموع ازدواج‌ها و نیز اعتیاد و خودکشی را از جمله عوامل اجتماعی خواند که متولی آنها بهزیستی است.

هومنیان با اشاره به رشد هر سه این عوامل، بر لزوم برنامه‌ریزی مدون و منسجم برای اثربخشی اقدامات تأکید کرد و گفت: بی‌توجهی به علم و دانشگاه‌ها در این رابطه عامل بی‌اثر بودن اقدامات تاکنون بوده است.

وی گفت: بهزیستی استان اقدام به راه‌اندازی مرکز تحقیقات آسیب‌های اجتماعی کرده و طرح‌های متعدد پژوهشی را هم‌اکنون در دستور کار دارد.

مدیر کل بهزیستی استان در پایان تأکید کرد: ریل‌گذاری مسیر بهزیستی باید بر مدار علمی باشد والا همچنان بر دور باطل عمل خواهیم کرد.

رسانه و خانواده دو عنصر تأثیرگذار در جوانی جمعیت

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در این نشست با اشاره به نقش رسانه‌ها در گفتمان‌سازی جوانی جمعیت، اظهار کرد: رسانه‌ در کنار عنصر خانواده، بیشترین نقش را در ترویج این فرهنگ دارند و می‌توانند با اصلاح نگرش‌ها و مقابله با باورهای غلط و رفع نگرانی‌های جامعه در جهت افزایش جمعیت مؤثر واقع شوند.

دکتر محمدرضا فرحزادی نقش رسانه‌ها در معرفی الگوهای موفق در حوزه جمعیت را مهم و حائز اهمیت خواند و تأکید کرد: به نظر می‌رسد با پیوند دادن موضوع جوانی جمعیت با ارزش‌های ملی و مذهبی، براساس نگرش افراد جامعه به این موضوع پرداخت.

فرحزادی به نقش رسانه‌ها در شفاف‌سازی و مطالبه‌گری موضوع جمعیت تاکید کرد و در ادامه اظهار کرد: در حالی نرخ باروری استاندارد ۲.۱ است که نرخ متوسط کشوری ۱.۶۶ و در یزد ۱.۹۵ است و تداوم این روند نسل به نسل باعث کاهش جمعیت جوان خواهد شد؛ بنحوی که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰، بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور و استان بالای ۶۰ ساله باشند.

رئیس مرکز بهداشت استان در پایان نیز ضمن تشریح برنامه‌های علوم پزشکی در حوزه جمعیت، گفت: مشاوره‌های پیش از ازدواج و پیش از بارداری و در تمام ۷۳ مرکز جامع سلامت استان، مراقبت‌های بارداری به صورت ماهیانه انجام می‌شود. همچنین مشاوره تغذیه برای تمام افراد جامعه به ویژه زنان باردار در استان انجام و در تمام بیمارستان‌های استان، زایمان طبیعی ایمن انجام می‌شود.

یزد میزبان جشن ملی ازدواج با حضور زوجهای موفق کشور  

مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد گفت: سه مقوله افزایش ازدواج و کاهش سن ازدواج، کاهش طلاق و افزایش سن در جامعه از عوامل مهم در موضوع افزایش جمعیت است.

سید احمد هاشمی نیز مسائل اقتصادی را جز عوامل مهم در موضوع ازدواج ذکر کرد و گفت:  به رغم افزایش درخواست تسهیلات ازدواج، رتبه استان به لحاظ افراد در انتظار دریافت تسهیلات در ماه‌ اخیر بشدت افزایش یافته که لازم است در این باره از سوی مسئولان استان رسیدگی شود.

هاشمی به عوامل فرهنگی و اجتماعی مرتبط با موضوع ازدواج و طلاق نیز اشاره و اظهار کرد: برنامه‌های هفته جوانی جمعیت در اداره ورزش و جوانان شامل برگزاری جشنواره تولیدات هنری نسل امید، تجلیل از فعالیت حوزه جمعیت، کمپین رسانه‌ای با شعار «یک فرزند بیشتر برای ایران جوان»، برگزاری نشست با گروه‌های اثرگذار و نشست‌های تخصصی در این رابطه بوده است.

مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد همچنین به برنامه‌های هفته ازدواج در استان نیز اشاره کرد و گفت: برنامه زنده شبانه در این هفته با حضور کارشناسان در موضوعات مختلف، برگزاری جشن ملی ازدواج با حضور معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری و ۱۵۰ زوج برتر از سراسر کشور، برگزاری جشن وصال و اجرای طرح «عقدی نو» جهت برگزاری مراسم عقد رایگان برای جوانان، از جمله برنامه‌های هفته ازدواج در استان خواهد بود.

انتهای پیام      

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha