• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1404023021944
  • منبع : نمایندگی دانشگاه تهران

کارشناس ارشد مسئولیت اجتماعی:

نیازمند بازسازی مفاهیم مختلف مسئولیت اجتماعی در حوزه محیط زیست هستیم

نیازمند بازسازی مفاهیم مختلف مسئولیت اجتماعی در حوزه محیط زیست هستیم

کارشناس ارشد مسئولیت اجتماعی با بیان این‌که مسئولیت اجتماعی مسأله مهمی است و محیط زیست آسیب‌های فراوانی در چندین سال اخیر دیده است، گفت: از این‌رو ما نیازمند بازسازی مفاهیم مختلف مسئولیت اجتماعی در حوزه محیط زیست هستیم.

به گزارش ایسنا، دکتر شهرام فرضی، کارشناس ارشد مسئولیت اجتماعی که در نشست تخصصی محیط زیست و مسئولیت اجتماعی در تالار علامه امینی سخن می گفت، اظهار کرد: مسئولیت اجتماعی پاسخگوی نیازها نبوده و بیشتر در همین همایش‌ها جای گرفته است. مسئولیت اجتماعی بیشتر جنبه انجام یکسری تعهدات را دارد. معتقدم که ذی‌نفع اصلی سیاره زمین است و ما یک گونه هستیم و حق تجاوز محیط زیستی به سایر گونه‌ها مانند گیاهان و جانوران را نداریم.

وی خاطرنشان کرد: مسئولیت اجتماعی به شرکت‌ها این اجازه را می‌دهد که بدون تغییر ساختارهای ناعادلانه خود را حامی ارزش‌های انسانی نشان دهند. اخلاق اجتماعی که باید جمعی، عمومی، شفاف و پاسخگو باشد، به پروژه‌های اختیاری، تبلیغاتی و غیرپاسخگو در درون شرکت‌ها تبدیل شده است.

این کارشناس ارشد مسئولیت اجتماعی تصریح کرد: نیازمند داشتن یک راهنمای جامع و هماهنگ و پاسخگو به نیاز جهانی در حوزه مسئولیت اجتماعی هستیم. معتقدم که سنجه‌ها، داده‌محور بوده و باید تأثیر مسئولیت اجتماعی را بیش از پیش رعایت کنیم.

مدیریت پسماند، اکوسیستم‌های آبی و خشکی به‌همراه تولید گازهای گلخانه‌ای از موضوعات مهم محیط زیستی

حسین محمودی دبیر پنل در سخنانی کوتاه گفت: مسئولیت اجتماعی محیط زیستی می‌تواند بنگاه را به حالت خوب و عادی خود برگرداند. موضوع محیط زیست یکی از مسائل مهم دنیا محسوب می‌شود.  

به گفته وی، مدیریت پسماند، اکوسیستم‌های آبی و خشکی به‌همراه تولید گازهای گلخانه‌ای موضوع مهمی است.

در ادامه این نشست تخصصی، دکتر محمدحسین بازگیر، سرپرست دفتر مشارکت های مردمی و مسئولیت های اجتماعی هم اظهار کرد: اکنون ۵ آبگیر در نقاط مختلف کشور در آنسوی مرزها مسائل مختلف محیط زیستی را برای کشور ایجاد کرده است.  

به گفته وی، آلودگی‌های مس در نواحی مرزی رود ارس در ارمنستان سبب بروز مشکلاتی شده است. حوضه‌های آبریز داخلی نیز دچار چالش‌هایی شده است، این مناطق باعث ایجاد گرد و غبار و بروز آلودگی هوا به خصوص در کلانشهرها شده است.  

دکتر بازگیر تصریح کرد: در حال‌حاضر بیش از ۳۰۰ آبگیر ایران خشک شده است. سرانه برداشت آب در ایران به‌گونه‌ای است که هر میزان آب برداشتی را بابد بازیابی و دوباره مصرف کنیم.

به گفته وی، در اطراف ایران ۲۷۰ میلیون هکتار زمین برای تولید گرد و غبار وجود دارد. در خود کشور نیز میزان زیادی زمین با منشأ تولید گرد و غبار وجود دارد. مسائل ایران در موضوع محیط زیست فنی، اقتصادی و دانشی نیست؛ بلکه باید ابن باور در میان افراد ایجاد شود.

دکتر بازگیر تصریح کرد: مسئولیت اجتماعی در واژه محیط زیست موضوع مهمی است و باید هوای پاک آب زلال و خاک مرطوب و مناسب برای همه و به‌ویژه نسل‌های بعدی وجود داشته باشد.

حفاظت از محیط زیست مطالبه مردمی در حوزه مسئولیت اجتماعی

دکتر علی بابازاده، کارشناس ارشد محیط زیست هم اظهار کرد: مسأله محیط زیست موضوع مهمی است و هم‌اکنون مردم نسبت به این موضوع حساس شده و درخواست مشارکت در این زمینه را دارند. مسئولیت اجتماعی زمینه مشارکت ذی‌نفعان را در حوزه محیط زیست فعال خواهد کرد.

به گفته وی، مسئولیت اجتماعی می‌تواند به توسعه پایدار منتج شود. تغییرات اقلیمی، کاهش منابع طبیعی، از بین رفتن تنوع زیستی، آب و جنگل‌ها از  چالش‌های محیط زیستی کشور است.

دکتر بابازاده در ادامه تصریح کرد: چالش‌های اجتماعی را می‌توان به مسائلی مانند فقر و ‌نابرابری دسته‌بندی کرد. الگوهای رفتاری در ایجاد مسئولیت اجتماعی اثرگذار است. اکنون باید راه‌حل‌های بومی را در خصوص موضوعات مختلف از جمله محیط زیست پیاده‌سازی کرد.  

به گفته وی، دانش مدرن با بومی و سنتی باید ترکیب شوند. نوآوری اجتماعی را می‌توان به مواردی چون، اتخاذ شیوه‌های پایدار، بهبود رفاه اجتماعی و تمرکز بر مشارکت ذی‌نفعان مختلف از جمله دولت و جامعه مدنی تقسیم‌بندی کرد.

دکتر بابازاده خاطرنشان کرد: نوآوری اجتماعی می‌تواند ابزارهای مختلف را تأمین و به آن‌ها جهت بدهد. سازمان‌های مردم نهاد نقش پررنگی در زمینه مسئولیت اجتماعی و تحول اجتماعی خواهند داشت.

این کارشناس ارشد محیط زیست گفت: امروز باید فرهنگ سازمانی پایداری را از طریق نوآوری اجتماعی در کشور بهتر از گذشته ایجاد کرد. نوآوری اجتماعی به شرکت‌ها کمک شایانی در زمینه‌های مختلف خواهد کرد. ارتقای شفافیت و گزارش‌دهی زیست محیطی از طریق نوآوری اجتماعی میسر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha