• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۳۵
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1404023022071
  • منبع : سازمان حفاظت محیط زیست

زاگرس را باید از طریق شبکه‌سازی و استفاده از مسئولیت اجتماعی نجات دهیم

زاگرس را باید از طریق شبکه‌سازی و استفاده از مسئولیت اجتماعی نجات دهیم

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: شبکه‌سازی و استفاده از مسئولیت اجتماعی بهترین راه برای حل بحران زیستگاه ارزشمند زاگرس است و این کار تنها با مشارکت مردم به‌ویژه جوامع محلی امکان پذیر خواهد بود.

به گزارش ایسنا محمد حسین بازگیر امروز در همایش بین المللی مدیریت پایدار جنگل های زاگرس که در سالن شهدای سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد با اعلام این خبر افزود: تمام حوزه ‌ای آبریز مشترک ما با کشورهای اطراف دچار تنش هستند و این وضعیت اکوسیستم‌های ارزشمند کشور را در شرایط نامساعد قرار داده است.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط‌ زیست چرای بی‌رویه، تخریب منابع و اراضی، تغییر کاربری اراضی و استفاده نابجا از اراضی شیب‌دار را از جمله مهم‌ترین دلایل وضعیت ناگوار زاگرس دانست و افزود: ما باید برای فعالیت‌های اقتصادی نامناسب از جمله تغییر الگوهای معیشتی مردم در جوامع محلی پیرامون چاره‌اندیشی کنیم.

وی ادامه داد: فعالیت‌های جاده‌سازی و معدن‌کاوی، طبیعت‌گردی غیرمسئولانه، عدم تناسب توسعه شهرنشینی با ظرفیت‌های بوم‌شناختی و شکار بی‌رویه و غیر قانونی از جمله چالش‌های جدی ما در زاگرس و لازم است هرچه سریع‌تر برای بهبود این شرایط برنامه‌ریزی و اقدام کنیم.

محمد جواد سیاح پور - مدیر پروژه میراث پریشان - نیز اظهارکرد: بیش از ۲۰ نفر در کمتر از یک دهه اخیر جانشان را برای حفاظت از زاگرس از دست داده‌اند و مشارکت مردم در حل بحران‌های زاگرس به‌ویژه مقابله با آتش‌سوزی نباید از دولت سلب مسئولیت کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، وی با انتقاد از دیدگاه صرفا مشارکت‌محور در حفاظت از طبیعت گفت: ما نیاز به بازتعریف برخی از مفاهیم به ویژه مفهوم مشارکت اجتماعی و مشارکت جوامع محلی در حفاظت از محیط زیست داریم، به‌طوری که نهادهای حاکمیتی هم به وظایف خود در قبال حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی واقف و عامل باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha