• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404023122532
  • خبرنگار : 51043

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان:

۵۰ طرح تحقیقاتی آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری به مرحله بهره‌برداری رسیده است

۵۰ طرح تحقیقاتی آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری به مرحله بهره‌برداری رسیده است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: بخش آبخیزداری این مرکز درگرایش‌های مختلفی مانند مهندسی رودخانه و موضوعاتی از این قبیل شروع به فعالیت کرده و نتیجه این فعالیت‌ها  ۵۰ طرح تحقیقاتی است که به مرحله بهره برداری رسیده‌اند.

بیژن حقیقتی امروز ۳۱ اردیبهشت در جمع رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور اظهار کرد: ۷۵ نفر در مرکز تحقیقات استان مشغول به کارند که ۲۵ نفر از این تعداد جزو هیئت علمی و ۳۲ نفر نیز جزو کارشناسان این مجموعه هستند.

 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: سال گذشته این مرکز در بخش پژوهش جزو ۸ استان برتر از لحاظ علمی بوده، همچنین این مجموعه در سال گذشته در بخش آموزش در حوزه آموزش بهره برداران، رتبه دوم را کسب کرده‌ است.

حقیقتی تصریح کرد: اگر امروزه در بخش تولید شاهد افزایش بهره‌وری هستیم، بخش عمده‌ای از این موضوع به فعالیت‌های تحقیقاتی انجام شده در این مرکز بر می‌گردد.

وی تصریح کرد: ویژگی‌های منحصر به فرد موجود در استان‌ می‌طلبد نگاه‌ ویژه‌ای نیز به بخش آبخیزداری در این استان صورت گیرد، چرا که این استان تنها یک درصد از کل کشور است در حالی‌که ما تامین کننده ۱۰ درصد از منابع آبی کشور هستیم.

حقیقتی تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری سرشاخه سه رود پر اهمیت دز،کارون و زاینده رود است و بالغ بر ۳۰۰۰ دهنه چشمه از این استان سرچشمه می‌گیرند  همچینین ۶۰۰ دهنه قنات و ۵۰۰۰ حلقه چاه در این استان وجود دارد، بنابراین با توجه به این موضوعات می‌طلبد تا نگاه‌ ویژه‌ای به بخش آبخیزداری صورت گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: ۸۰ درصد از عرصه‌های موجود استان شامل تپه ماهور و مناطق  کوهستانی می‌شوند، همچنین شیب عمومی حوضه‌های آبخیز حدودا ۴۲ درصد است. بنابراین چهارمحال و بختیاری از نظر زمین‌شناسی دارای تنوع بسیاری است که باعث شده انواع فرسایش، زمین لغزش را در این استان شاهد باشیم.

وی در پایان با توجه به اهمیت وجود بخش مرکز تحقیقات در استان خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال وبختیاری با کمبود نیروی انسانی و اعتبارات پژوهشی روبه رو است که امیدواریم این مشکلات به زودی مرتفع شوند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha