به گزارش ایسنا، دولت ترامپ در مارس، به شورون ۳۰ روز مهلت داد تا فعالیت خود را در ونزوئلا متوقف کرده و این کشور را ترک کند. چنین تصمیمی، عرضه نفت خام سنگین ونزوئلا برای پالایشگاههای منطقه گلف کاست را مختل میکرد. در واقع، این تصمیم در ابتدا بر صادرات نفت ونزوئلا تاثیر گذاشت که ۲۴۰ هزار بشکه از آن، روزانه به پالایشگاههای این منطقه میرفت.
دولت آمریکا با کمی تاخیر متوجه این موضوع شد و ۶۰ روز دیگر معافیت از تحریمها را برای شورون تمدید کرد تا بتواند به تولید نفت در ونزوئلا و ارسال آن به پالایشگاههای آمریکایی ادامه دهد. شورون اکنون در یک پنجم از تولید نفت ونزوئلا، سهم دارد.
شورون، برنامههای بزرگی برای فعالیتهایش در ونزوئلا داشت و هدفش افزایش صادرات از پروژه پتروپیار به میزان ۵۰ درصد در سال جاری و رساندن آن به مجموع ۱۴۳ هزار بشکه در روز بود. اکنون، اگر ترامپ ایده جایگزینی تحریمهای بیشتر با تعرفهها و تمدید مجوز این غول نفتی را دنبال کند، این برنامهها شانس تحقق دارند.
ترامپ به نوعی، قبلا این کار را انجام داده است. رئیسجمهور آمریکا در آوریل، دستور اجرایی امضا کرد تا بر هر کشوری که نفت خام ونزوئلا را خریداری میکند، تعرفههای ثانویه وضع شود. میزان تعرفه بسیار قابل توجه و ۲۵ درصد بود. بسیاری از واردکنندگان بزرگ نفت اعلام کردند خرید نفت خام ونزوئلا را متوقف میکنند. با این حال، صادرات نفت ونزوئلا هر چند در سطح کمتر، اما ادامه یافت.
بر اساس گزارش اویل پرایس، در همین حال، دولت ترامپ به مذاکرات با دولت ونزوئلا ادامه میدهد و فعلا بر بازگشت مهاجران غیرقانونی به ونزوئلا متمرکز است. طبق گزارش بلومبرگ، یکی از تحولات اخیر در این زمینه، ممکن است نشاندهنده بهبود قابل توجه روابط دوجانبه باشد که میتواند تاثیر مثبتی بر برنامههای آینده شورون برای این کشور آمریکای جنوبی که صاحب بزرگترین ذخایر نفت خام قطعی جهان است، داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات