غلامعلی سفید شامگاه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در نشست با خبرنگاران به نقش مهم آموزش و پرورش در آینده کشور اشاره و اظهار کرد: باید به سمتی سوق یابیم که شعار سال و شعار دولتها و برنامههایمان به سمت توسعه آموزش و پرورش متمایل شود چرا که با اهتمام به این بخش میتوان مشکلات سایر حوزه را نیز مرتغع کرد و این مهم تنها با مطالبهگری رسانهها و روابط عمومیها محقق خواهد شد.
وی رقابت ناعادلانه بین مدارس غیرانتفاعی و دولتی را ناشی از عمل نکردن دولتها به مصوبات آموزشی کشور دانست و گفت: دولت میتواند در جهت عدالت آموزشی در مدارس گام بردارد ولی تاکنون دولتها در این باره سر باز زدهاند.
سفید در این باره تصریح کرد: برطبق ماده ۱۳ قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، برای حمایت از موسسان مدارس غیردولتی با اولویت مناطق محروم، وزارت آموزش و پرورش با ایجاد صندوق حمایتی، هر ساله تا سقف ۵۰ درصد از قیمت تمام شده سرانه سالانه دانشآموزی در بخش دولتی را به ازای کل دانشآموزان شاغل به تحصیل در مدارس غیردولتی در قالب لایجه بودجه سالانه کل کشور پیشبینی کند.
وی افزود: در ماده دیگری از این قانون بانکها موظف شدهاند که نیمی از هزینه این مدارس را بصورت تسهیلات قرض الحسنه ارائه دهند.
وی عنوان کرد: ماده ۱۹ این قانون نیز اظهار میکند که مدارس غیردولتی در برخورداری از کلیه تخفیفات، ترجیحات و معافیتهای مالیاتی و عوارض در حکم مدارس دولتیاند ولی تاکنون هیچکدام از این مصوبات اجرا نشده و باعث میشود این مدارس برای تأمین هزینهها، تعرفه آموزشی بیشتری را از متقاضیان اخذ کنند.
سفید همچنین تاکید کرد: این ناعدالتی در آموزش عالی به مراتب بدتر از آموزش و پرورش و رقابت نیز بسیار شدیدتر است بطوری که شاهد ناعدالتی زیادی در سرانه آموزشی دانشجویان دانشگاههای دولتی و غیردولتی هستیم و هیچ رگولاتری (کنترل و هدایت) مناسبی نیز در این باره نداریم لذا معتقدیم اگر در کشور اعتقادی به آموزش غیردولتی وجود دارد باید در این باره تدبیری جدی اندیشیده شود.
انتهای پیام
نظرات