• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404030100051
  • خبرنگار : 50455

متخصص زنان و فلوشیپ ناباروری:

ادعاهای غیرعلمی درمان ناباروری، باعث از دست رفتن زمان طلایی درمان می‌شود

ادعاهای غیرعلمی درمان ناباروری، باعث از دست رفتن زمان طلایی درمان می‌شود

ایسنا/قم متخصص زنان و فلوشیپ ناباروری با تأکید بر نقش کلیدی سن خانم در موفقیت درمان، گفت: متأسفانه برخی زوج‌ها با توصیه‌های غیرعلمی سنتی، زمان طلایی درمان را از دست می‌دهند.

دکتر کتایون برجیس، متخصص زنان و فلوشیپ ناباروری مرکز فوق‌تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم، در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تشریح مهم‌ترین چالش‌های درمان ناباروری و راهکارهای علمی آن، با بیان این‌که درمان ناباروری نیازمند تخصص، انگیزه و خلاقیت است، تصریح کرد: در مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم، با بهره‌گیری از جدیدترین روش‌های درمانی و تجهیزات پیشرفته، خدمات جامعی به زوج‌های نابارور ارائه می‌شود. اما باید توجه داشت که هیچ درمانی در دنیا وجود ندارد که بتواند موفقیت ۱۰۰ درصدی را تضمین کند. ما در این مرکز بر اساس داده‌های علمی، شرح حال بیمار و آزمایشات انجام شده، بهترین برنامه درمانی را ارائه می‌دهیم.

این متخصص ناباروری درباره زمان مناسب مراجعه زوج‌ها، توضیح داد: در مرکز ما معمولاً به زوج‌های زیر ۳۵ سال که هیچ ریسک فاکتوری ندارند توصیه می‌کنیم بعد از یک سال تلاش ناموفق برای بارداری بررسی‌ها را شروع کنند. اما برای افراد بالای ۳۵ سال این زمان به ۶ ماه کاهش می‌یابد. سن خانم مهمترین فاکتور در تعیین زمان شروع درمان است که در مرکز جهاد دانشگاهی قم به آن توجه ویژه‌ای می‌شود.

وی با ابراز تأسف از برخی باورهای غلط در جامعه، گفت: متأسفانه در استان قم و دیگر مناطق کشور شاهد مواردی هستیم که بیماران به جای مراجعه به مراکز تخصصی، سال‌ها وقت خود را با روش‌های طب سنتی تلف می‌کنند. اخیراً خانم ۳۶ ساله‌ای به مرکز ما مراجعه کرد که در ۳۴ سالگی متوجه کاهش ذخیره تخمدان شده بود، اما به جای اقدام علمی، دو سال را صرف طب سنتی کرده بود، امروز ذخیره تخمدان او به مراتب کمتر از دو سال پیش است.

برجیس درباره روش‌های مختلف درمان ناباروری توضیح داد: در مرکز ما در جهاد دانشگاهی قم، در موارد خفیف ممکن است فقط با تنظیم سبک زندگی، تجویز داروهای تخمک‌گذاری و انجام IUI (تلقیح داخل رحمی) بتوان به نتیجه رسید. IUI روشی نسبتاً ساده است که در آن اسپرم آماده‌سازی شده را به داخل رحم منتقل می‌کنیم.

این فلوشیپ ناباروری در ادامه به توضیح روش‌های پیشرفته‌تر پرداخت و گفت: در مرکز فوق تخصصی جهاد دانشگاهی قم، در مواردی که نیاز به روش‌های پیشرفته‌تر باشد، از IVF (لقاح آزمایشگاهی) یا ICSI (تزریق اسپرم به داخل تخمک) استفاده می‌کنیم. در روش IVF، تخمک‌ها را از تخمدان گرفته و در آزمایشگاه مجهز مرکز با اسپرم لقاح می‌دهیم. در ICSI که برای موارد شدید ناباروری مردانه استفاده می‌شود، یک اسپرم سالم را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کنیم.

وی مراحل کامل IVF در مرکز جهاد دانشگاهی قم را این‌گونه تشریح کرد: در مرکز ما ابتدا با داروهای هورمونی تخمدان‌ها را تحریک می‌کنیم تا چندین فولیکول رشد کند. سپس با هدایت سونوگرافی، تخمک‌ها را برداشت می‌کنیم. در آزمایشگاه پیشرفته مرکز، تخمک‌ها را با اسپرم لقاح می‌دهیم و جنین‌های تشکیل شده را پس از ۳ تا ۵ روز به رحم منتقل می‌کنیم. در برخی موارد ممکن است جنین‌ها را فریز کنیم و در سیکل بعدی در همین مرکز منتقل کنیم.

برجیس با اشاره به پیشرفت‌های مرکز جهاد دانشگاهی قم در این حوزه گفت: مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم با بهره‌گیری از جدیدترین فناوری‌ها و متخصصان مجرب، خدمات خود را هم‌سطح با بهترین مراکز دنیا ارائه می‌دهد. تجهیزات آزمایشگاهی ما استانداردهای جهانی را دارد و بسیاری از زوج‌ها در همان مراحل اولیه درمان در این مرکز موفق می‌شوند.

وی در ادامه به موضوع مهم حفظ باروری در مرکز جهاد دانشگاهی قم پرداخت: در مرکز ما به همه خانم‌های زیر ۳۵ سال، به ویژه آن‌هایی که ریسک فاکتور دارند یا قصد تأخیر در فرزندآوری دارند، توصیه می‌کنیم فریز تخمک را جدی بگیرند. این کار یک بیمه برای آینده باروری آن‌هاست. متأسفانه در استان قم آگاهی عمومی در این زمینه کم است و بسیاری از افراد زمانی به فکر حفظ باروری می‌افتند که دیگر دیر شده است.

این متخصص درمان ناباروری با تأکید بر اهمیت زمان در  فرآیند درمان گفت: به تمام زوج‌های استان قم و دیگر مناطق کشور توصیه می‌کنیم به محض احساس مشکل در بارداری به مراکز تخصصی مراجعه کنند. سن خانم، کیفیت تخمک و اسپرم و سلامت رحم سه عامل تعیین‌کننده در موفقیت درمان هستند.

وی همچنین از زوج‌ها خواست به شایعات و توصیه‌های غیرعلمی توجه نکنند و گفت: متأسفانه در استان قم برخی با تبلیغات غیرواقعی ادعا می‌کنند می‌توانند ذخیره تخمدان را افزایش دهند. این ادعاها علمی نیست و فقط باعث از دست رفتن زمان طلایی درمان می‌شود. بهتر است زوج‌ها برای دریافت اطلاعات صحیح به مراکز معتبر مانند جهاد دانشگاهی قم مراجعه کنند.

برجیس در پایان با بیان این‌که ناباروری یک مشکل شایع اما قابل درمان است، به زوج‌ها امیدواری داد و گفت: در مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم با پیشرفت علم پزشکی، راهکارهای مؤثری برای کمک به زوج‌های نابارور وجود دارد. مهم این است که به موقع اقدام و تحت نظر متخصصان مجرب این مرکز درمان را آغاز کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha