• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404030100145
  • خبرنگار : 50649

سفیر ایران در عربستان:

توسعه اقتصادی در منطقه جایگزین نگاه امنیتی شده است

توسعه اقتصادی در منطقه جایگزین نگاه امنیتی شده است

ایسنا/فارس سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی با تأکید بر اهمیت دیپلماسی اقتصادی، گفت: امروز در منطقه خلیج فارس روندی آغاز شده که امنیت را نه در نظامی‌گری بلکه در تجارت و اقتصاد جست‌وجو می‌کند.

علیرضا عنایتی پنج‌شنبه، اول خرداد در اجلاسیه منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی که در شیراز در حال برگزاری است، با اشاره به اهمیت رویکرد همسایگی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران گفت: سیاست همسایگی، یکی از اصول راهبردی جمهوری اسلامی ایران بوده و تنها در سطح پایتخت‌ها محقق نمی‌شود، بلکه حضور و نقش‌آفرینی استان‌ها در تحقق این سیاست یک اصل بنیادین است.

وی با قدردانی از مسئولان استان فارس برای میزبانی از این نشست منطقه‌ای، افزود: وقتی از سیاست همسایگی صحبت می‌شود، معنا ندارد که استان‌ها در آن نادیده گرفته شوند. باید ظرفیت‌های محلی، استانداران، مقامات منطقه‌ای و بخش خصوصی در این مسیر نقش‌آفرینی کنند.

عنایتی با بیان اینکه وزارت امور خارجه در این مسیر تنها وظیفه مذاکره ندارد، بلکه باید زمینه‌سازی کند، گفت: روابط دولت‌ها باید در کنار روابط مردمی و پیوندهای اقتصادی، تجاری و گردشگری معنا پیدا کند. آن‌گاه است که می‌توان گفت سیاست همسایگی واقعی و مردمی شده است.

سفیر ایران در عربستان با تأکید بر مردمی‌سازی مناسبات گفت: حضور مستقیم مردم، فعالان اقتصادی، تجار و نهادهای غیردولتی باید مکمل روابط سیاسی باشد. نشست‌هایی از این دست فرصتی برای تقویت این لایه مهم از دیپلماسی اقتصادی است.

وی با اشاره به تغییر نگرش امنیتی در منطقه خلیج فارس بیان کرد: در سال‌های اخیر شاهد آن هستیم که کشورهای منطقه به‌جای نگاه امنیتی صرف، به دنبال امنیت مبتنی بر توسعه اقتصادی و اجتماعی هستند. این یک تغییر پارادایم اساسی است که فرصت‌های تازه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران فراهم می‌آورد.

عنایتی افزود: برخی کشورها در منطقه سندهای توسعه‌ای تا سال ۲۰۵۰ تدوین کرده‌اند. این نشان می‌دهد که منطقه در حال عبور از رویکرد ژئوپلیتیک‌محور به سمت رویکرد توسعه‌محور است. ایران نیز با داشتن ظرفیت‌های منحصربه‌فرد، از جمله کریدورهای ترانزیتی، می‌تواند حلقه وصل میان شمال، جنوب و غرب منطقه باشد.

وی تاکید کرد: همکاری اقتصادی ایران با عربستان، امارات، عمان و دیگر کشورهای منطقه، نباید صرفاً دوجانبه باشد؛ بلکه باید به سوی شکل‌گیری یک شبکه همگرایی اقتصادی منطقه‌ای حرکت کنیم.

عنایتی گفت: حجم تجارت میان ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عراق، امارات و عمان بیش از ۴۰ میلیارد دلار است. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد افزایش سهم ایران در تجارت با عربستان نیز باشیم.

وی در پایان ضمن قدردانی از مسئولان و برگزارکنندگان این نشست، گفت: این فرصت‌ها، بستری برای تحقق همکاری‌های گسترده و پایدار در منطقه است؛ وزارت امور خارجه نیز آمادگی دارد از این رویکرد پشتیبانی کامل به عمل آورد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha