یزدان رضایی شامگاه یکم خرداد، در اختتامیه چهارمین جشنواره ملی شعر طنز آب ایران در کاشمر، با بیان اینکه طنز به عنوان هنر ظریف و هوشمندانه مانند آئینه شفافی است که ناهنجاریهای اجتماعی را بدون تلخی و خشونت به تصویر میکشد.
وی با اشاره به اینکه طنزپردازان این منطقه از عبید زاکانی تا هنرمندان دیگر با زبان طنز چنان جراحان ماهری هستند که دردهای جامعه را بدون اینکه بیمار را بیازارد، درمان میکند، از آب به عنوان نماد زندگی و پاکی نام برد و افزود: با بهرهگیری از ظرفیت و پتانسیل زبان طنز میتوان بحران کمآبی و پیامدهای آن را بیان و هشدار داد.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو با بیان اینکه آب هم میتواند دریایی از خنده و تفکر ایجاد کند، اظهار کرد: طنزپردازان تنها مسئول خنداندن مردم نیستید، بلکه وجدان بیدار جامعه هستند؛ طنز باید همچون آبیاری قطرهای دقیق، هدفمند و بدون هدر رفت باشد.
وی با اعلام اینکه طنزپردازان بحران کمآبی و پیامدهای آن را با زبان طنزآمیز و در عین حال هشدار دهنده بیان میکنند، تصریح کرد: ماه گذشته بازدیدی از گلخانهای تولیدی داشتم که توانسته بود با مصرف یک سوم آب، تولیدش را سه برابر افزایش دهد.
رضایی با تأکید بر اینکه صرفهجویی و مصرف بهینه محدودیت نیست، بلکه مزیتی در استفاده درست و صحیح است، گفت: فشار مشکلات و ناترازیها آن قدر زیاد است که مجبور هستیم فوران کنیم.
وی با بیان اینکه ما در وزارت نیرو به نقش سازنده طنز در جامعه واقفیم و در این راستا از هنرمندانی که با زبان طنز، پیامهای اجتماعی را منتقل میکنند، حمایت میکنیم، افزود: با این وجود طنز به تنهایی کافی نیست و باید با اقدام عملی آیندهای پایدار برای منابع آبی این کشور را رقم بزنیم.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو با اشاره به اینکه همکاری مستمر بین مردم، مسئولان و تمامی مشترکان را کلید بقای نسل فعلی دانست و گفت: در این جشنواره پیشنهاد میدهم که جایزه ملی طنز آب در کشور شروع کنیم تا از این طریق با خلق آثار طنز مردم را بخندانند و هم کشاورزان را تشویق به بهرهوری کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه امیدواریم با زبان طنز بتوانیم برای درست مصرف کردن در جامعه تغییر نگرش ایجاد کنیم، اظهار کرد: همه باید قدر آب را بدانیم و آن را حتی به شوخی هم گلآلود نکنیم.
«طنز» همیشه برای خنداندن نیست
یوسف امینی، قائممقام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، در ادامه عنوان کرد: «طنز» همیشه برای خنداندن نیست؛ بلکه گاهی میتواند یک هشدار و تلنگر باشد تا ما را نسبت به شرایط بحرانی آب آگاه کند.
وی با اشاره به اینکه قرآن کریم آب را به عنوان مایه حیات و منبع وجود معرفی کرده، گفت: کمبود آب به عنوان یک مسئله جدی در ایران از دیرباز وجود داشته و باید به آن توجه کرد.
امینی خاطرنشان کرد: برگزاری آیینهای هنری، نمایشی و ادبی مختلف نشان دهنده نگرانی همیشگی ما نسبت به موضوع آب است.
وی افزود: برگزاری این جشنواره و رویداد فرهنگی، هنری و ادبی اقدامی ارزشمند است و امیدواریم که این روند ادامه پیدا کند.
شعر، زبانی رسا و نافذ است
سرپرست فرمانداری سبزوار از منطقه ترشیز به عنوان مهد علم، فرهنگ و ادب و زادگاه ظهوری ترشیز، طوطی و کاتبی ترشیزی و بسیاری دیگر از بزرگان و فرهیختگان نام برد و گفت: بدون شک هنر به خصوص شعر زبانی رسا و نافذ است که میتواند مفاهیم عمیق را به سادهترین شکل ممکن به مخاطب انتقال دهد.
سید مهدی عصمتی با بیان اینکه هنر همیشه آئینه نیازها، دردها و امیدهای جامعه است، اظهار کرد: آنجایی که آمار و نمودار تنها ذهن را درگیر میکند، شعر قلب را تکان میدهد؛ وقتی شاعری از خشکی رودخانهها یا تشنگی درختان میگوید مخاطب نه تنها مسئله را میفهمد بلکه آن را احساس میکند.
وی با گرامیداشت روز ملی بهرهوری و بهینهسازی مصرف خاطرنشان کرد: اینکه در این جشنواره ملی و با شعر طنز به موضوع آب پرداخته شده، چون بقای ما و نسل آینده به این مایه حیاتی وابسته است.
سرپرست فرمانداری سبزوار با بیان اینکه شعر طنز با زبانی شیرین و گزنده میتواند مخاطب را به فکر فرود برد و او را بخنداند و در عین حال به او بیاموزد، تصریح کرد: شعر طنز میتواند با نقض رفتارهای نادرست زمینهساز تغییر و اصلاح باشد، جشنواره شهاب ترشیزی با انتخاب این موضوع مهم و حساس نشان داد که هنر میتواند و باید در خدمت جامعه باشند.
آب موضوع حیاتی است
حجتالاسلام جواد نیکبین نماینده مردم منطقه ترشیز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آب موضوع حیاتی برای انسان است، افزود: تا ساماندهی حوزه انرژی در کشور به درستی انجام نشود هیچ گاه مشکلات آب، برق و سوخت رفع نخواهد شد.
وی اظهار کرد: دولت هر کیلووات برق را از چاه موتورهایی که مجهز به پنل خورشیدی شدهاند به ۴۲۰۰ تومان میخرد اما همان را دولت دارد به ۲۲ تومان به ما میفروشد.
رونمایی از دو پوستر جشنواره ملی
سعید روزی مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی گفت: برای چهارمین جشنواره ملی شعر طنز آب ایران ۸۵۰ اثر از سراسر کشور از ۳۷۰ شاعر ارسال شد که در نهایت ۱۳ اثر برگزیده شدند.
وی با بیان اینکه این جشنواره سال آینده با عنوان پژواک آب در سه بخش شعر طنز، شعر گویشی و شعر کلاسیک در کاشمر یا نیشابور برگزار خواهد شد، افزود: در این مراسم از دو پوستر جشنواره ملی آب نغمههای آب ایران و تولید محتوای چندرسانهای با محوریت آب رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات