• جمعه / ۲ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1404030200563
  • منبع : وزارت امور خارجه

نماینده ایران مطرح کرد

تحریم‌ها، مانع جدی در مسیر همکاری برای مقابله با جرایم در سطح بین‌المللی

تحریم‌ها، مانع جدی در مسیر همکاری برای مقابله با جرایم در سطح بین‌المللی

نماینده ایران در نشست کمیسیون پیشگیری از جرم و عدالت کیفری سازمان ملل متحد گفت که «تحریم‌های ظالمانه مانعی جدی در مسیر همکاری جمعی برای مقابله با جرایم در سطح بین‌المللی می‌باشد».

به گزارش ایسنا، «عباس باقرپور» رئیس هیأت جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سالیانه کمیسیون پیشگیری از جرم و عدالت کیفری سازمان ملل متحد که در وین برگزار شد، ضمن اعلام تصویب کنوانسیون مقابله با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) توسط جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: با توجه به فراملی‌تر و پیچیده‌تر شدن جرایم، روشن است که هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی با آن‌ها مقابله‌ کند. تنها با تقویت واکنش جمعی واقعی از طریق همکاری بین‌المللی می‌توان مبارزه مؤثر با جرایم را تضمین کرد. 

باقرپور افزود: در فرایند مبارزه با جرایم، بایستی چالش‌های اساسی را که کشورهای عضو، به ویژه کشورهای در حال توسعه با آن مواجه هستند، در نظر گرفت. در این زمینه، اعمال اقدامات قهری یکجانبه و تحریم‌های ظالمانه که ماهیتا مغایر با حقوق بین‌الملل می‌باشد، همچنان مانعی جدی در مسیر همکاری جمعی برای مقابله با جرایم در سطح بین‌المللی می‌باشد. از سوی دیگر ترویج، تسهیل و حمایت از اقدامات و کمک‌های فنی، انتقال فناوری، حمایت مالی و مادی و آموزش، نقش مهمی در پیشگیری و مبارزه با جنایات دارد. در این راستا، محدودیت‌های اعمال شده علیه برخی از کشورهای در حال توسعه باید برداشته شده و از اعمال تبعیض و سیاسی‌کاری اجتناب شود.

مدیرکل حقوقی بین‌المللی وزارت خارجه ایران ضمن استقبال از تصویب کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با جرایم سایبری به عنوان گامی اساسی در راستای ایجاد یک چارچوب جهانی فراگیر و قانونی برای همکاری و مقابله با جرایم سایبری، اظهار داشت: این مهم از جمله از طریق تضمین جمع‌آوری و به اشتراک‌گذاری شواهد مربوط به جرایم سایبری به صورت الکترونیکی محقق خواهد شد. از نظر ما، اجرای متوازن و مؤثر این کنوانسیون، همراه با رعایت اصول اساسی حقوق بین‌الملل، می‌تواند به همه کشورها در زمینه تقویت همکاری‌های بین‌المللی به منظور پیشگیری و مقابله با سوءاستفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای اهداف مجرمانه کمک کند.

نماینده ایران در خصوص مبارزه با تروریسم تاکید کرد: همه کشورها موظفند با این تهدید جهانی مبارزه کنند و از تشویق تروریسم و مدارا کردن یا پناه دادن به تروریست‌ها خودداری کنند. این در حالی است که در تضاد آشکار با استراتژی جهانی مبارزه با تروریسم سازمان ملل متحد، یک کشور مشخص اروپایی همچنان به ارائه پناهگاه امن به فرقه تروریستی منافقین برای اهداف سیاسی کوته‌بینانه اما بیهوده خود ادامه می‌دهد.

باقرپور ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به سهم خود نقش تعیین‌کننده ای را در مبارزه با تروریسم، از جمله با کمک به کشورهای آسیب‌دیده، نشان داده است.با وجود این، اراده تزلزل‌ناپذیر جامعه بین‌المللی برای ریشه‌کن کردن تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن حیاتی است، به‌ویژه با توجه به اینکه شاهد حملات تروریستی فجیعی بوده‌ایم که بی‌شرمانه علیه مقامات دولتی، به‌ویژه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که در خط مقدم مبارزه با تروریسم بود، و همچنین حملات تروریستی علیه دانشمندان ما انجام شده است.

نماینده ایران در پایان افزود: اگر در این نشست به هفت دهه اشغال ظالمانه اشاره نکنیم، کار ما ناقص خواهد بود؛ اشغال ظالمانه‌ای که در طی آن رژیم اسرائیل به طور آشکار و سیستماتیک قوانین بین‌المللی را نقض کرده و به طور مستمر در حال ارتکاب جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی علیه مردم بی‌گناه فلسطین در غزه و جاهای دیگر است. جامعه بین‌المللی و کشورهای عضو ملل متحد باید این رژیم را پاسخگو کنند و عاملان این اقدامات جنایتکارانه را به دست عدالت بسپارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha