• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404030300886
  • خبرنگار : 50037

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری:

موافق کشت چغندرقند در همدان نیستیم/ نیاز مبرم کارخانه قند همدان به بروزرسانی

موافق کشت چغندرقند در همدان نیستیم/ نیاز مبرم کارخانه قند همدان به بروزرسانی

ایسنا/همدان رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان گفت: به دلیل ناترازی آب موافق کشت چغندرقند در همدان نیستیم اما از طرفی هم باید نگران قیمت قند و شکر در بازار بود.

بهزاد بابایی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به دلیل کمبود آب کشت چغندرقند در همدان را توصیه نمی‌کنیم، باید به تدریج کشت جایگزین چغندرقند در استان همدان انجام بگیرد چرا که همدان دارای ثبت چندین برند جهانی و ملی محصولات کشاورزی از جمله سیر، موسیر، انگور و شیره انگور بوده که از نظر میزان مصرف آب، این محصولات کم آب‌بر بوده و از نظر صادراتی ارزش چندین دلاری در بازار کشورهای همسایه دارند و صنایع تبدیلی این محصولات ارزش افزوده خوبی را ایجاد می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه چغندرقند در استان همدان به صورت کشت بهاره و پرآب بر است، به چغندرکاران همدان توصیه می‌کنیم  توسعه کشت این محصول استراتژیک را در استان‌های جنوبی کشور که «بیش بود آب» آنها وارد خلیج فارس می‌شود، پیگیری کنند چرا که همدان سابقه چالش آب شرب داشته و توسعه این محصول پرآب‌بر در این استان توصیه نمی‌شود.

بابایی با بیان اینکه این امر نیاز به ترویج و تشویق کشاورزان دارد، ادامه داد: قیمت قند و شکر از نظر تنظیم بازار باید به اندازه نیاز مصرف‌کنندگان تولید شود تا این اقدام موجب تأمین و تنظیم بازار شود و در کنار آن به مرور باید کشت جایگزین چغندرقند با سایر محصولات از جمله گندم، دانه‌های روغنی کلزا، کاملینا و گیاهان دارویی انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه همدان مناسب کشت‌های کم آب بر گلخانه‌ای و باغداری انگور بوده که این امر نیز نیاز به حمایت وزارت کشاورزی در اجرای الگوی کشت و سیاست‌گذاری کلان دارد،‌ گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود چغندرکاران استان همدان حدود ۶۰۰۰ هکتار  به صورت رسمی و احتمالا  ۲۰۰۰ هکتار آزاد کار دارای کشت چغندر با حدود ۳۶۰ هزارتن تولید باشند.

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان در ادامه با اشاره به مشکلات مختلف چغندکاران استان همدان در سال گذشته در زمینه مطالبات و عیار چغندرقند و نیز هزینه بالای حمل و نقل، اظهار کرد: در سال‌جاری اقداماتی از جمله برنامه‌ریزی برداشت به موقع و به مرور برای جلوگیری از ترافیک در کارخانه، نظارت عالی، مداوم و جدی بر عیارسنجی از طرف سازمان جهاد کشاورزی  و نماینده مرکز تحقیقات و گزارش گیری روزانه، برخورد جدی با آزادکاران و اعمال برنامه‌های مقیدسازی برای عدم کشت بدون قرارداد ضروری است.

بابایی با تاکید بر ضرورت کاهش سطح کشت چغندرقند در استان همدان با توجه به خشکسالی‌های اخیر، خاطرنشان کرد: اعمال جدی برنامه الگوی کشت در بحث کشت چغندر قند در  برش استانی از نقش موثری در کاهش سطح زیر کشت این محصول پرآب بر در استان همدان برخوردار خواهد بود.

وی با اشاره به راهکارهایی برای ترغیب و تشویق چغندرکاران استان همدان به سمت کشت سایر محصولات کشاورزی کم آب بر، تصریح کرد: جایگزینی گیاهان کم آب بر با اعمال کشت قراردادی و  وجود بازار عرضه تضمینی از جمله گیاهان دارویی و روغنی در این امر بهترین راهکار ترغیب و تشویق کشاورزان به سمت کشت‌های کم آب بر خواهد بود ضمن اینکه کشت گیاهان دارویی با بازار مشخص و گیاهان روغنی با کشت قراردادی از نقش موثری در صرفه اقتصادی و ارزش افزوده بالاتر همراه با مصرف آب کمتر برای کشاورزان می‌تواند برخوردار باشد .

بابایی با بیان اینکه کارخانه قند همدان نیاز مبرم  و جدی به بروزرسانی  دارد، گفت: عدم توجه به این موضوع باعث کاهش بهره‌وری تولید و استحصال شده و هزینه‌های تولید در واحد را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha