سید عادل مولا در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آغاز فصل گرم و وقوع آتشسوزی در مناطق تحت مدیریت محیط زیست اظهار کرد: با توجه به وضعیت خشکسالی، کاهش بارشها و محدودیت منابع آبی، اکنون بیشتر زیستگاههای خوزستان خشک هستند و این مساله یکی از عوامل بروز آتشسوزیهای خودبهخودی عرصهها در فصل بسیار گرم است.
وی افزود: از سوی دیگر، متاسفانه هنوز آتش زدن کاه و کلش زمینهای کشاورزی در خوزستان رایج است و این مساله هم با سرایت آتش آن به عرصههای زیست محیطی، آسیبهای جدی به مناطق تحت مدیریت وارد میکند.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در دو ماه اول امسال، ۱۰ آتشسوزی در مناطق تحت مدیریت محیط زیست خوزستان داشتهایم و در این آتشسوزیها ۴۹ هکتار از جنگلها دچار حریق شدهاند و به این عرصهها آسیب جدی وارد شده است.
وی بیان کرد: این تعداد آتش سوزی در دو ماهه امسال نسبت به سال گذشته افزایبشی بوده است. در سال گذشته در مجموع در ۱۵۰۰ هکتار آتش سوزی داشتیم که عمدتا در مناطق زاگرسی و خاییز بوده است اما اکنون فقط در بخش جنگلی ۴۹ هکتار در آتش سوخت که در روزهای آینده قطعا آمار بیشتر خواهد شد.

مولا اضافه کرد: علاوه بر دمای هوا، آتش زدن کاه و کلش عده علت این آتشسوزیها بوده است. برخی از آتشسوزیهایی که به صورت طبیعی رخ میدهند، عمدتا در مناطق دشتی و پوشش گیاهی مرتعی اتفاق میافتند و آسیب کمتری وارد میکنند اما آتشسوزیها در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و زاگرسی خسارت سنگینی در پی دارد.
وی افزود: امسال در خصوص آتشسوزیهای پارکهای کرخه و دز، چهار پرونده در مراجع قضایی تشکیل شود که خواستار توجه بیشتر به این مساله از سوی محاکم قضایی هستیم.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص اقدامات انجامشده برای مهار آتش در زیستگاهها گفت: امسال یگانهای اطفای حریق فعالتر شدهاند و از توان بسیاری از شرکتها و سازمانها استفاده شده است.
انتهای پیام
نظرات